Haberde Bursa

Hitit Bilgisayar, 2022’nin ilk çeyreğini son beş yılın en yüksek performansı ile kapattı

10.05.2022
546
  • Dünyanın önde gelen havayolu teknoloji şirketlerinden Hitit Bilgisayar (HTTBT), 2022 yılının ilk çeyreğini 3,8 milyon dolar gelir ve yüzde 55 FAVÖK marjı ile kapattı.
  • Pandemi döneminde gerek mevcut müşterilerinin teknolojik dönüşümünü gerekse yeni müşterilerinin ihtiyaçlarını doğru anlayıp çözümler sunan şirket, müşteri sayısını da 57’ye çıkardı.
  • Hitit, yeni müşteri kazanımı açısından son beş yılın en iyi performansını sergiledi.

Havacılık teknolojileri alanında Türkiye’nin en büyük hizmet ihracatçısı olan Hitit (HTTBT), dünyadaki büyümesini istikrarlı şekilde sürdürmeye devam ediyor. Farklı coğrafyalardan yeni havayolu şirketleri ile anlaşma imzalayan Hitit, 2022’nin ilk çeyreğinde yeni müşteri kazanımı açısından son beş yılın en yüksek performansını gösterdi.

Satış ve Pazarlama’dan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Onursal Karaağaç, 2022 yılının ilk çeyreği itibarıyla müşteri sayısının 57’ye ulaştığını söyledi. 2022 ilk çeyrek faaliyet raporunu yayınlayan Hitit’in bu dönem içinde dört yeni müşteri ile anlaşma imzaladıklarını kaydeden Karaağaç, “Ek olarak mevcut müşterilerimizden birisi ile de ek çözüm anlaşması yapıldı. İlk çeyrek satış performansı açısından bakıldığı zaman, son 5 yılın en yüksek performansını sergiledik. Bu yeni sözleşmeler haricinde geçtiğimiz dönemlerde imzalanmış olan sözleşmeler ve yapılmış olan satışlar sonucunda, 2022’nin ilk çeyreğinde iki yeni havayolunun kurulum projelerini tamamlayarak sistemlerini kullanıma açtık.” şeklinde konuştu.

Gelirlerin yüzde 87 döviz bazlı gerçekleşti

2022’nin ilk çeyrek ciro ve FAVÖK marjının, 2019 yılının ilk çeyrek seviyesini aştığına işaret eden Hitit’in Mali İşler ve Satın Almadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu:  “2022 yılının birinci çeyrek sonu itibarıyla satış gelirleri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %21 artarak 3.8 milyon dolara ulaştı. Böylelikle Covid öncesi dönem olan 2019 gelir seviyeleri yakalandı. Bu artışta yeni kazanılanların yanı sıra mevcut müşterilerimizin iş hacimlerindeki artış etkili oldu. Buna paralel olarak FAVÖK marjı 2022’nin ilk çeyrek sonunda %55 oranla Covid öncesi dönem olan 2019 birinci çeyrek oranının %16 üzerinde gerçekleşti. Yurtdışında büyüme stratejisi sonucunda gelirlerimiz yüzde 87 döviz, yüzde 13 TL bazında gerçekleşti. 3 Mart 2022 tarihinde sonuçlanan halka arz sonrası şirketin 2022 birinci çeyrek sonu itibariyle nakit ve nakit benzerleri toplamı 25,8 milyon dolar oldu. Aynı dönem için banka kredileri hariç nakit tutarı ise 23,5 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.”

Hitit teknolojisi ile uçan yolcu sayısı yüzde 41 arttı

İlk çeyrekte Hitit teknolojisi ile uçan yolcu sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 41 artış gösterdiğini kaydeden Karaağaç, “Bu etki hem mevcut müşterilerimizin hacim artışı hem de yeni müşterilerimizden kaynaklandı” dedi. Karaağaç, teknokent mevzuatı çerçevesinde yürütülen projelere bağlı olarak bu yılın ilk çeyreğinde 1,2 milyon dolarlık ArGe yatırımı gerçekleştirildiğini kaydetti.

Uçan Raketler projesi 85.000 öğrenciye daha ulaştı

Hitit’in dört yıldır devam ettirdiği sosyal sorumluluk projesi Uçan Raketler çerçevesinde Şanlıurfa’da 105 okuldan 85.000 öğrenciye masa tenisi eğitimi verilmek üzere 100 öğretmenin antrenörlük serifikasını aldığını ifade eden Karaağaç, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu ile hayata geçirilen proje kapsamında okullara da masa tenisi ekipmanı sağlandığını sözlerine ekledi.

Hitit Hakkında

Hitit, Türk Hava Yolları’nda yönetici olarak çalışan Nur Gökman ve Dilek Ovacık tarafından 1994’te kuruldu. Şirketin kuruluş amacı ve havacılığın içinden gelen kurucuların öncelikli hedefi, tamamen yerli sermaye ile çalışıp dışarıya bağımlılıktan kurtulmak ve Türkiye’yi teknoloji ihraç eden bir ülke haline getirmekti. Bu felsefe ile yola çıkan Hitit, başta havayolu şirketleri olmak üzere, havayolu ve seyahat sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere yeni nesil havayolu ve seyahat yazılım çözümleri üretiyor. Sektördeki şirketlerin rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü, ekip planlama, sadakat yönetimi, gelir muhasebesi, gider muhasebesi, tarife planlama, operasyon kontrolü, ekip planlama, tur operatörü/charter yönetimi, geniş kapsamlı performans ölçümü ve kargo ihtiyaçlarına Crane markalı yazılım çözümleri ile tek noktadan hizmet sunan Hitit, aynı zamanda hosting ve danışmanlık hizmeti de veriyor.  %100 Türkiye’de üretilen havacılık çözümleriyle her yıl milyonlarca insanın seyahat etmesini sağlayan Hitit; Doğu Avrupa’nın En İyi Havacılık Yazılım firması, Avrupa’nın Öncü Yolcu Hizmet Sistem Sağlayıcısı, En İyi Havayolu Raporlama Sistemi, Yılın En Niş Teknoloji Firması, turizm alanında “Türkiye’nin En İyi Sektörel Yazılım Firması”, “Yılın Havacılık Yazılım Kuruluşu” ve “Yılın Havacılık Teknoloji Kuruluşu” gibi birçok ödülün de sahibi. Hitit, 3 Mart 2022 itibarıyla HTTBT koduyla Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

www.hitit.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>