Haberde Bursa

Hırsızların Çöktüğü “Kamulaştırma Mağdurlarına” Muhaliflerden Destek! “Kamulaştırarak Mağdur Ettiğiniz Vatandaşlarımıza Neden Hırsız Şokunu Yaşattınız!”

11.10.2021
755

AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi, Çarşıbaşı Kentsel Tasarım Projesi kapsamında mülk sahibi ve kiracıların Danıştay’a açtığı davanın sonucunu beklemeden Hanlar Bölgesi’ndeki konut ve iş yerlerinin yıkımına başladı. Boşaltılan bina ve iş yerleri ise hırsızların hedefi oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, mülk sahiplerinin Danıştay’a açtıkları davanın sonucunu beklemeden Tarihi Hanlar Bölgesi’nde tahliye ve yıkım işlerine devam ediyor. Boşaltılan konut ve iş yerleri ise hırsızların hedefi oldu.

PARA EDECEK NE VARSA ÇALMIŞLAR

Hanlar Bölgesi’ndeki boşalttığı apartmana giden Şebnem Güven, binada kapıların kırılarak elektrik ve su sayaçları, musluklar, duşa kabin gibi para edecek daha birçok eşyanın çalınmış olduğunu gördü. Evini 20 gün önce boşalttığını belirten Güven, “Hırsızlar ne var ne yok her şeyi çalmış. Danıştay’a açtığımız dava ise halen sonuçlanmadı. Mağdur edildik” ifadelerini kullandı.

BÖLGE ESNAFI RANT PROJESİ İDDİASINDA BULUNMUŞTU

Tarihi bölgedeki esnaf, proje ile ilgili daha öncede ciddi iddialarda bulunmuştu. Bölge esnafı, “Buradaki amaç tarihi dokuyu ortaya çıkarmak değil. Burasını ticaret alanına çevirmek istiyorlar. AVM’den bu tarafa doğru yeraltında 4 kat gelerek, iki kat otopark, iki kat alışveriş merkezi. Üst katta da bir kat önden, iki katta arkadan kot farkından dolayı ticaret alanı yapmak istiyorlar. Biz itiraz edip mahkemeleri kazandıkça hep yeni yollar denediler. En sonunda Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile acil kamulaştırma kararı çıkardı. Buna da itiraz etme hakkımız var. Bunu da kazanacağız. Tek korkumuz buraları için çürük raporu almaları. O zaman yıkımı gerçekleştirebilir” açıklamasında bulunmuşlardı.

“Büyükşehir Çalışanlarının Gözünün İçine Baka Baka…”

Yaşanan mağduriyete muhalefetten tepki gecikmedi, kamulaştırma mağdurlarına tam destek veren siyasi partileri ile başkanları Büyükşehir’e ateş püskürdü.

DSP İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Kamulaştırarak mağdur ettiğiniz yurttaşımıza hırsızlık şoku yaşattınız! Canımızı malımızı size gözü kapalı emanet edemeyecekmiyiz!” dedi.

Genç Parti İl Başkanı Tuncer Mutlu; “Tarihi Hanlar’ın önünü şimdi öyle bir açtılar ki; bir daha o açıklık kapanmayacak! Kapalı Çarşı’da 3 binden fazla işletme var. Hırsızlık oraya sıçrarsa ne olacak!” dedi.

Milliyetçi Cumhuriyet Parti İl Başkanı Necat Sular; “Büyükşehir bir taş üstüne bir taş koyamadığı gibi görünen odur ki; elindekileri de çaldırmıştır. Süreci takip edeceğiz.” dedi.

Doğru Yol Parti İl Başkanı Bahri Yenidünya; “Kapalı Çarşı önü açılması 22 yıllık bir rüya idi. Son gelişmelerle rüya kabusa döndü. Kamulaştırarak mağdur ettiğiniz vatandaşımızı hırsızlık olayı ile toprağa gömdünüz!” dedi.

HÜDA-PAR İl Başkanı Mehmet Şimşek; “Sahipsiz durumda olan Bursamızda yaşanan son olay sahipsizliği tescil etmiştir!” dedi

Sol Parti İl Başkanı Uğur Kurt; “Hakkın, hukukun yok edildiği ülkemizde kamulaştırma nedeniyle zor günler geçiren yurttaşlarımızın hırsızlık şoku yaşamalarına üzüldük.” dedi.

Gelişim ve Demokrasi Parti İl Başkanı Zeki Baştürk; “Kamulaştırma mağdurlarına hırsızlık şoku yaşatılması hangi vicdana sığar! Konunun takipçisiyiz.” dedi

Türkiye Değişim Parti İl Başkanı Bülent Çelik; “Kapalı Çarşı önünde yapılan kamulaştırmayı yeni mağdurlar yaratmamak kaydıyla destekliyorduk. Ancak son yaşanan gelişme bizi üzdü.” dedi.

Doğru Parti İl Başkanı Tolga Kornoşor; “Kamulaştırma nedeni ile hakkını arayan vatandaşlarımızın mal bütünlüğünü korumakla yükümlü olanların gözü önünde bu hırsızlık olayı yaşanmamalıydı, üzgünüm.” dedi.

Gelecek Parti İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Kamulaştırma nedeniyle kamunun da yakın takip ettiği meskenlerin terk edilmesi sonrası yaşanan hırsızlık olayına üzüldük. Belediyeye bundan sonra vatandaş nasıl güvenecek.” dedi.

Saadet Parti İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Kamulaştırma sonrası nasıl bir projeyi hayata geçirecekler diye beklerken hırsızlık şoku yaşadık. Binaların güvenliğinden sorumlu olan Büyükşehir’in bu saatten sonra ne yapacağını merak ediyoruz.” dedi.

Memleket Parti İl Başkanı Güner Aklan; “Kamulaştırılan binalar yıkıncaya kadar güvenliği kamulaştıran kuruma aittir. Gözlerin içine baka baka bu hırsızlığın yapıldığı anlaşılıyor. Sorumlular bulunmalı, zafiyeti olanlar cezalandırılmalıdır.” dedi.

Demokrat Parti İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Yaşanan hırsızlık olayı toplumsal anlamda da vatandaşlarımızın yalnız olduğunun göstergesidir. Büyükşehir açıklama yapmalıdır.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>