Haberde Bursa

Hayvanları Kürkleri İçin Katletmeyelim!

05.10.2021
432

Bursa’da izlediği siyasetle göz dolduran DSP Bursa Örgütü’nden “Kürk” paylaşımı! DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; yaptığı çağrı ile “4 Ekim Hayvanları Koruma Günü. Hayvanları kürkleri için kullanmaya devam ederek onları koruyamayacağımızı düşüyoruz. Her ne kadar ormanlarımız yanıp doğa canlıları ülkemizde azalsa da kürkleri nedeniyle onlarca canlı tehdit altında.

Kürk kullanımı yüzünden her yıl binlerce tilki, çakal, tavşan, fok, kurt, leopar, vaşak, su samuru gibi hayvanacı ve işkence dolu yöntemlerle sırf kürkleri için işkence edilerek öldürülüyor.

Kürkü satan şirketler kadar ne yazık ki birçok kişi kürk giymeye devam ederek bu kıyım ve işkencelere ortak olmaya devam ediyor.

İnsanlar için moda olmak dışında hiçbir gerekliliği bulunmayan kürk ticaretinin yasaklanması, bu hayvanların yaşam hakları için zorunluluktur. Bu sadece hayvanlar için değil, ne tür işkencelere maruz kalarak kürkleri için hayatlarının ellerinden alındığını bilen ve farkında olan insanlar için de ayrıca bir işkencedir.

Her kürk gördüğümüzde, kaç hayvanın bir kadının süsü uğruna acı içinde diri diri kürkü yüzülerek can verdiğini hatırlamak zulmünü kimsenin bizlere yaşatmaya hakkı yoktur.

Hayvanlara bu işkenceyi yaşatmaya zaten kimsenin hakkı yoktur. Bütün bunlara son verilmesi için kürk ticaretinin yasaklanmasından başka çare yoktur. Bu nedenle kürk ticareti yasaklansın, kürk giymek de suç sayılsın istiyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>