Haberde Bursa

Hayallerimi Çaldılar!

17.05.2022
291

Bursa’da cinnet geçiren bir polis kurşununun isabet etmesiyle hayatı kararan Ş.Ü. yaşadığı sıkıntılı günleri ve tedavi sürecini anlattı. Ömründe silah görmediğini ve olay karşısında korktuğunu ve hemen polisi aramak için telefona sarıldığını belirten Ş.Ü, “Silah sesini duyunca 3 adım geri çekildim ve vurulduğumu fark ettim. Daha fazla kurşun isabet etmesin diye içeri girdim. Geleceğimi çaldılar” dedi.

'Geleceğimi çaldılar'

Gökçe ÇALIŞCI/ÖZEL HABER agazete.com.tr

Bursa bir AVM’nin önünde 12 Şubat 2022 tarihinde cinnet geçirdiği iddia edilen polis, eşini ve yanındaki kişiyi tabancayla başından vurarak öldürdü. Olay mahalinin karşısında bulunan karakalem kursuna giden Ş.Ü (17) arkadaşıyla beraber çıktığı ders molası esnasında sesleri duyarak polisi aramaya çalışırken, polis kurşunu kasığına isabet etti. Ağır yaralanan Ş.Ü hastaneye kaldırılarak 5 tane ağır ameliyat geçirdi. Rahmi alındı, makatı parçalandı iç organları zarar gördü. Bağırsakları ve idrar torbası ameliyat olana kadar dışardaydı. Geçirdiği ameliyatla idrar torbası ve bağırsakları yerine yerleştirildi.

‘ÖMRÜMDE SİLAH GÖRMEDİM’

Yaşadığı talihsiz olayı anlatan Ş. Ü. “Biz arkadaşımla kursa gitmiştik. Zaten kursun etrafında garip olaylar yaşanıyordu; takip taciz. Ben ömrümde silah görmedim ve böyle bir olaya denk gelmedim şok geçirdim gördüklerim ve yaşadıklarım karşısında. Arkadaşıma polisi arayalım dedim, o an bir şey yapamadım silah sesini duyunca 3 adım geri çekildim ve vurulduğumu fark ettim. Daha fazla kurşun isabet etmesin diye içeri girdim. Geleceğimi çaldılar” diye konuştu. Suçlunun gerekli cezayı almasını istediğini söyleyen Ş.Ü olay yerinde bulunan güvenliklerin kendisine müdahale etmediğini söyledi.

‘BU KIZA HİÇ KİMSE SAHİP ÇIKMIYOR’

Olay gününden beri Ş.Ü’yü yalnız bırakmadıklarını ifade eden Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, “Ş.Ü hafif yaralanmadı. 17 yaşında olan genç bir kız var ve bu kıza hiç kimse sahip çıkmıyor. Biz en başından beri buradayız destek çıkıyoruz. Ama basın medya bu olaya çok duyarsız kaldı” diye konuştu. Olay anını kameralardan izleyen Anne Ç.Ü, “Kızım acıyı hissedince içeri koşuyor sonra buraya getiriliyor. Silahtan korktuğu için geri çekiliyor, geri adım atmasa kurşun başka yerine de isabet edebilirdi” dedi. Yaşanan olaylara kimsenin müdahale etmediğini ambulansların dahi olay yerinde durmayarak geçtiğinin söyleyen anne Ç.Ü, “ Polis silahı bıraktıktan sonra olaya müdahale edildi. Kimse yardıma koşmadı. ‘Bana dokunmayan bin yaşasın’ kafasında herkes. İnsanlar korkuyor ve müdahale etmek istemiyor. Basında ise olayın üstü kapatılarak, kızımın sadece ağır yaralandı olarak geçmesi çok zoruma gidiyor. Medyada geçenler, olayı izlerken diye geçti. Kimse demedi ki kız yardım etmek isterken, polisi aramak isterken vuruldu. Yine de bu yapılanlar adamı haklı çıkarmıyor. Yaşanılan olayda sadece acı çeken taraf biz olduk. Bu adamın hiç mi ailesi yok en azından bir telefon açıp ‘çocuğumuz bunu yaptı’  diyebilirlerdi. Sonuçta kanlı bıçaklı değiliz. İnsanlık namına en azından bir geçmiş olsun diyebilirlerdi ve ben hala aramalarını bekliyorum. Ben bir anneyim ve benim kızımın geleceği çalındı bu olay elbette önemli”  dedi.

‘PSİKOTEKNİK MUAYENEDEN GEÇMELİLER’

Gelecek Partisi Bursa Kurucu İl kadın kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, “Devletten beklentimiz silah verdikleri polisleri en azından belli dönemlerde psikoteknik muayenelerden geçirsinler. Bu adam daha öncesinde de eşine ve eşinin akrabalarına da bu tarz eylemde bulunacağını söylemiş. Bu adamın eline silah vermek psikolojisinin bozuk olduğunu fark etmemek mümkün değil. En azından yakın çalışma arkadaşları fark etmiştir. Ona rağmen hala bir koruma içgüdüsüyle hareket ediyorlar. Burada suçsuz günahsız bir çocuk var bütün hayatı etkilendi bunu görmezden gelemeyiz” diye belirtti. Anne Ç.Ü 3 aydır hastane köşelerinde ve kendilerine maddi manevi hiçbir desteğin yapılmadığını söyledi. Aile beklentisinin maddi olmadığını zaten o taraftan gelecek hiçbir desteği kabul etmeyeceklerini belirtti. Sadece bir ‘geçmiş olsun’ telefonu bekleyen anne Ç.Ü “Ben daha önce emniyette çaycılık yaparak geçimimi sağlıyordum. Yıllarım emniyette geçti. Nereye gitseydiler telefon numaramı bulabilirlerdi, birçok kurumdan destek beklerken telefonlarım bu konu için hiç çalmadı. Herkes ölen ve öldürülenden bahsediyor. Burada bir mağdur var yaşadığı tramvayı nasıl atlatacak” dedi.

‘SESSİZ KALMAYACAĞIZ’

Sosyal dayanışma faaliyetlerinin önde gelen ismi Özlem Yerlikaya, “Ülkemizde kadın cinayetleri artıyor görüyoruz. Herkes bu konuda sessiz kalmayı tercih ediyor ve cinayetler örtbas ediliyor. Ama biz Ş.Ü nün yaşadığı tramvaya sessiz kalmayacağız, sonu ne olursa olsun bu olayın takipçisi olacağız bütün haklarını savunacağız. Emniyetin işi güvenliği ve toplumu korumak, fakat burada bir hayat söz konusu ve bunu yapan bir emniyet mensubu. Bunlar ciddi anlamda ceza almalı” dedi. Ş.Ü nün yaşadığı olay yüzünden kursa gitmek istemediğini söyleyen anne Ç.Ü “Kızım Karakalem kursuna gidiyordu, olanlardan sonra gidemedi ve artık gitmeyecek. Kızım üniversite sınavına hazırlanıyordu ve başına gelenlerden dolayı eğitimi psikolojisi,  her şeyi geriye gitti ”dedi. Yaşanılan cinayetlere artık dur denilmesi gerektiğini ifade eden anne Ç.Ü, “Kadın cinayetlerinin önüne geçilsin eline her silah alan cinnet geçirdim deyip önüne gelene ateş edemez. Bunlara bir yaptırım ceza getirilmeli” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>