Haberde Bursa

HATİCE GÖKÇE’DEN MÜZEDENAL İÇİN ÖZEL KOLEKSİYON

06.07.2022
222

Dünya mirasında kuşkusuz nadide bir yere sahip olan Truva Antik Kenti ve onun destansı hikayesinden ilham alınarak tasarlanan “Hatice Gökçe Truva Müzesi Koleksiyonu”, tarihin geleneksel derin izleri ve modern moda dünyası arasında bir yolculuğa davet ediyor. Özenle, detaylıca hazırlanmış bu eşsiz koleksiyon, geçmişin ve geleceğin modernist bir karması.

Çanakkale’de 5 bin yıllık Truva Ören Yeri’nin girişinde ziyaretçilerini karşılayan Truva Müzesi, Avrupa Konseyi’nin himayesinde Avrupa Müze Forumu (EMF) tarafından verilen ‘2020 Avrupa Yılın Müzesi Özel Ödülü’nün de sahibi. Aynı zamanda “Attraction Star Awards” yarışmasında da yaklaşık 80 müze arasında mücadele veren Truva Müzesi, jürinin oylarıyla “En Başarılı Müze” seçildi.

Tasarımcı Hatice Gökçe, bu koleksiyonu tasarlarken tarihi M.Ö 3000 yıllarına dayanan bu kentten ilham almakla beraber; onu sürdürülebilir modayla birlikte harmanlayarak günümüze taşımış. MüzedenAl markası için sınırlı sayıda üretilen bu koleksiyonda, Truva’nın modern yorumlanışına şahit olacaksınız.

Acrycyle elyafla hazırlanan doğa dostu bir koleksiyon 

Dünyanın geri dönüştürülmüş ilk akrilik elyafı olan Acrycycle ile tanışın. Acrycycle, elyaf atıklarını yeniden üretime dahil ederek bu malzemeleri sorumlu bir şekilde kullanılan ve kurtarılan kaynaklara dönüştüren bir malzeme. Acrycycle elyafla üretilen t-shirt’lerimiz daha uzun ömürlü, çevre dostu ve konforlu bir karaktere sahip. Üretim sürecinde hiç bir zararlı kimyasalın kullanılmadığı bu yenilikçi malzeme koleksiyonda tek bir model hariç tüm t-shirt modellerinde tercih edilmiş.

Hatice Gökçe’yi yakından tanıyalım

1973 yılında doğan Hatice Gökçe, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden mezun oldu ve 1998 yılında kendi tasarım atölyesini kurdu. Türkiye’de erkek giyimi denildiğinde akla gelen isimlerin başında yer alan Hatice Gökçe, kariyerindeki ilk profesyonel ödülü 1998 yılında katıldığı yarışmada En İyi Erkek Tasarımı Ödülü’nü alarak başladı ve 1999 yılında Japonya’da düzenlenen tasarım yarışmasında Unique Design ödülünü aldı. Moda Tasarımcıları Derneği’nin kurucu üyesi olan tasarımcı, Birleşmiş Milletler’in desteklediği sosyal sorumluluk projesi “Argande”nin 2008 yılından bugüne kadar tasarım koordinatörlüğünü üstlendi. Gökçe, İstanbul Modern’de tanıtımını yaptığı The Leather Age projesi ile önce Pekin arkasından Shanghai’da tasarımlarını geniş bir kitleye sundu. Eylül 2015’de The Leather Age Projesini Milano Moda Haftası’nda sergileyen Gökçe, İstanbul Modern’in Zanaat, Tasarım, Sanat Platformu’nun ilk projesinde yer aldı.  Kendi adını taşıyan erkek giyim markasında deneysel çalışmayı benimsiyor ve yenilikçi kumaşlarla tasarımlar ortaya koyuyor. Moda Personası adındaki podcast yayınlarıyla modanın görünen değil görünmeyen yüzlerini açığa çıkaran bulgu, düşünce ve gözlemlerini paylaşıyor. Tasarımcı, doğanın uyumundan ve teknolojinin iddialarından izler taşıyan tasarımlarıyla konfor ve detayı, zenginlikle derinliği birleştirerek sade ve zarif lüksün uyumunu hayata geçiriyor. Hatice Gökçe dokuya olan özel ilgisi, araştırmacı ruhu ve alternatif tasarımlarıyla Türk moda dünyasının önde gelen isimlerindendir.

Künye:

Fotoğrafçılar: Kerem Şeker / Esen Bahar

Styling: Nur Eda İşbilir

Saç Tasarım: Ali Efe

Makyaj: Nurdan Turan

Model: Bogdan / EylemTheCastingkiller

Model: Magdalena Nowak

Yaratıcı ajans: FEXPERIENCE

www.muzedenal.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>