Haberde Bursa

HASTANE MÜDÜRÜNDEN SAĞLIK ÇALIŞANINA SKANDAL TEHDİT

04.06.2022
511

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası Sağlık-Sen’in Bursa’da devam eden genel kurul sürecine ilişkin delege seçimlerinde büyük bir skandal yaşandı.

Yapılan delege seçimlerinde istediği sonucu alamayan ve sağlık çalışanlarından yeterli desteği bulamayan Şube Başkan adayı İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Müdürü Tamer Elinç sinir krizi geçirdi.

Delege seçim sonuçlarına göre üst üste aldığı başarısız sonuçlar nedeniyle öfke patlaması yaşayan Elinç, haddini aşarak Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanı alenen tehdit etti. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde Elinç’in bir sağlık çalışanına “Anandan emdiğin sütü burnundan getireceğim, sen benim kim olduğumu biliyorsun, seni bitireceğim” diyerek parmak salladığı iddia edildi. Elinç’in skandal ifadeleri sağlık çalışanın suç duyurusunda yer alırken, kamuya açık alanda yaşanan hadise, başka bir sağlık çalışanının video kaydına alması ve şahitler sayesinde delillendirilmiş oldu. Tehdide uğrayan sağlık çalışanı ise karakola giderek suç duyurusunda bulundu.

ÇİÇEKEL, “O KOLTUKTA OTURMASI SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN ZUL OLMAKTADIR”

Konu hakkında açıklama yapan Bursa Sağlık-Sen Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Çiçekel ise; “İlker Çelikcan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Müdürü Tamer Elinç isimli şahıs son derece hadsiz, çirkin ve tasvip edilmesi asla mümkün olmayan utanç verici davranışlarıyla hepimizin yüzünü kızartmıştır. Sağlık çalışanlarının hukukunu korumak zorunda olan, onlara bir idareci olarak destek olmak sorumluluğunda olan, hele hele bir sağlık çalışanı şiddete uğradığında onun yanında olması gereken bir yönetici bakın ne hale düşmüş. Anlaşılan o ki bu arkadaş sendikacılığa soyunmuş ama onu becerememiş, deyim yerindeyse seçim yarışında çakılmış kalmış, elde ettiği sonuçları da hazmedememiş, bununla yetinmemiş sağa sola tehditler savurmuş, sağlık çalışanlarına sözel şiddet uygulamıştır. Ayıptır, utanç vericidir. Konu zaten yargıya intikal etmiştir. Bu haliyle hastane müdürü olarak o koltukta oturması da biz sağlık çalışanları için zul olmaktadır. Kendisi hakkında ayrıca idari soruşturma yapılması da yerinde olur” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>