Haberde Bursa

Gürsu’da AK Parti-CHP Geriliminde 3’cü Perde!

27.06.2020
804

Kestel’de yaşanan Gürsu’yu da fazlası ile etkileyen Sel Faciası sonrası CHP Gürsu İlçe Başkanı Haşim Öztürk, Gürsu Belediyesinin facia sonrası ortalarda gözükmediği, vatandaşın kendi çaresini kendisinin bularak Dozer ve Grayder kiraladığını söylemini sosyal medya paylaşımı ile yapması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bu paylaşım sonrası bazı muhtar ve köylülerin ifadelerinin yayınlandığı videoyu paylaşan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık’ın CHP’yi nifak tohumları ekmek ile suçladığı paylaşıma geçmiş dönem CHP Gürsu İlçe Başkanı Cavit Kaya’nın verdiği cevap ise ilçede gündem olmuştu.

Kaya’nın iddialarına AK Parti Gürsu İlçe Başkanı Zekariya Hacığlu’ndan cevap geldi. Hacıoğlu; “Siyaseti Ahlakla Şereflendirmek Gerekir!!! Sanırım bu cümleyi uzunca bir süre defalarca yazmam gerekecek. Her ne kadar anlaşılabileceğine ihtimal vermesem de, üzerimize düşeni yapıp yine de yazalım belki faydası olur.

Öncelikle hepimize büyük geçmiş olsun. Kestel, Gürsu, İznik, Orhangazi ve Yenişehir Marmaracık’ ta yaşanan afetten etkilenen ilçelerimiz oldu. Ölenlerimize Allah’tan rahmet, yaralı olan hemşehrilerimize şifalar, zararı olan tüm çiftçilerimize köylülerimize de kolaylıklar diliyorum. Rabbim bir daha yaşatmasın ve beterinden de bizleri muhafaza eylesin.

Olayın haber alınmasının hemen ardından Büyükşehir Belediyemiz ve bağlı tüm daireler teyakkuza geçerek, ilçe belediyeleri ve vatandaşlarımızla birlikte olay (Dudaklı) yerine intikal edilip kurtarma çalışmalarına başlanmıştır. Komşu köylerde ilçelerde de olası aksaklıklar, oluşabilecek olumsuzluklar için önlemler alınmıştır. Akşam saatlerinde de bizzat Cumhurbaşkanımızın talimatları ile İç İşleri Bakanımız bölgeye gelerek çalışmaları yerinde incelemiş, halkımızın yaralarının sarılması için gerekli tüm tedbirler sahaya sürülmüştür. Allah devletimize, milletimize zeval vermesin. Ertesi günde Tarım ve Orman Bakanımız bölgede çalışmalarda, incelemeler de bulunmak üzere Bursa’ya gelmişlerdir. (Bizim Bakanlarımız tatil benim de hakkım ne işimiz var dememiştir.)

Gelelim ilçemizdeki çalışmalara; olayın duyulmasının ilk anından itibaren belediyemize ait ekipler tüm iş makinaları ile birlikte sahada görevlerinin başında yerlerini aldılar. İlgili muhtar arkadaşlarımızın da beyanlarında, röportajlarından da anlaşılacağı üzere ( Gerçi siparişli röportaj demiş birileri ama bizim muhtarlarımız her zaman gerekeni gerekli yerde söyleyen insanlardır. Komşularını iyi tanımak lazım.) devletimiz, belediyemizin tüm birimleri görevini yaptılar.

İnsanlarımız ne zaman kırıldı biliyor musunuz? İnsanlarımız CHP zihniyetinin dinlerini yaşamalarını kısıtlamaya çalıştıkları, kuran okuduğu için insanların darp edilip hapse atıldığı dönemlerde kırıldı. Bunun cezası olarak da milletimiz bu zihniyete 70 yıldır iktidar yüzü göstermedi.1950’li yıllara kadar tek partili rejimi sürdürerek demokrasinin önünde en büyük engel olmuştur. Sıkıştığı her dönemde darbeye bel bağlayan, darbe çığırtkanlığı yapan zihniyet milletimizi kırmıştır.

Bilmem anlatabildim mi?!!!” ifadeleri ile düşüncülerini paylaştı.

Hacıoğlu’nun bu paylaşımına ise Kaya’nın cevabı ise çok sert ifadeler oldu.

Kaya; “SİYASETİN SOKAK AĞZIYLA YAPILMASININ KİMSEYE FAYDA GETİRMEYECEĞİNİ BİLDİĞİM İÇİN BU TÜR UCUZ TARTIŞMALARA MÜDAHİL OLMAK İSTEMEDİM AMA BAKTIM Kİ BAZI ARKADAŞLAR BEN KENDİLERİNİ SEVDİĞİM GİBİ BAYAĞIDA MÜREKKEP YALAMIŞ AKLI BAŞINDA TARİHİNİ İYİ BİLEN BOŞ KONUŞMAYAN BİRİ OLARAK TANIYORUM AMA BAKTIM Kİ SİYASETİN GEÇMİŞİNİ BİLMEDİĞİ GİBİ YALAN YANLIŞ SENARYOLARLA HALKI YANILMASINIDA ÜZÜLEREK OKUDUM BİRAZ UZUN OLACAK SOHBETİMİZ AMA BELKİ ZEKERİYA KARDEŞİM BİR DAHA GEÇMİŞ İLE İLGİLİ YORUM YAPARKEN DAHA DOĞRULARI YAZAR. 1950 YILLAR DA DEDİĞİ ÇOK PARTİLİ SİSTEME GEÇİŞ CUMHURİYET HALK PARTİSİNİN MECLİSE VERDİĞİ ÖNERGE İLE GERÇEKLEŞMİŞTİR.

II. Dünya Savaşı’ndan sonra çok partili sistemi savunan bir anlayış oluştu. Buna CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı İsmet İnönü de yaptığı konuşmalarla destek verdi. Bunu takip eden gelişmelerde, meclisteki bütçe görüşmeleri sırasında, CHP içinde başını Adnan Menderes, Feridun Fikri Düşünsel, Yusuf Hikmet Bayur, Emin Sazak gibi bazı milletvekillerinin çektiği bir muhalefet oluştu. 11 Haziran’da kabul edilen Çiftçiyi Topraklandırma Kanunu, peki muhalefetin güçlenmesine yol açtı. Bu yasanın görüşüldüğü sarti içindırada Celâl Bayar, Adnan Menderes, Fuad Köprülü ve Refik Koraltan, parti Meclis Grubu’na Dörtlü Takrir olarak bilinen bir önerge verdiler. Ülke ve parti yönetiminde liberal düzenlemeler yapılmasını isteyen bu önerge, 12 Haziran’da reddedildi. Bu gelişmelerden sonra Menderes, Köprülü ve Koraltan partiden çıkarıldı. Bayar ise önce vekillikten, sonra partiden istifa etti.

EVET DEĞERLİ ARKADAŞLAR TAMDA BURADA TOPRAK İŞLEYENİN SU KULLANANIN DİSTURU İLE YOLA ÇIKAN SOSYAL DEMOKRASİ BİRİLERİNİN İŞİNE GELMEDİĞİ İÇİN PARTİDEN KOPUP ÇOK PARTİLİ SİSTEMDE YERLERİNİ ALDILAR TAKİ 1960 DARBESİNE KADAR BUYRUN OKUYUN. TABİ SAYIN MENDERES O YILLARDA AYDIN OVASINDA TOPRAK AĞASI BİR ZENGİNDİ TOPRAKLARI KÖYLÜYE VERİLECEK DEYİNCE PARTİDEN KOPTU.

7 Ocak 1946’da Dörtlü Takrir’e imza atanlar tarafından Demokrat Parti (DP) kuruldu. DP, ekonomi ve siyasette liberal düzenlemeleri savunuyordu ve kuruluşu CHP iktidarı tarafından önceleri hoş karşılandı; 1950 genel seçimlerinin kazananı oldu. Başta Başbakan Adnan Menderes başkanlığındaki hükûmet, kamu Müslümanlığına getirilen kısıtlamaları hafifletti ve Marshall Planı sayesinde gelişen bir ekonomiye başkanlık etti. Ancak on yılın ikinci yarısında, hükûmet muhalefeti sınırlayan sansür yasalarını çıkardı; yüksek enflasyon ve büyük bir borca ​​dönüştü. Hükûmet ayrıca siyasi rakiplerini bastırmak için orduyu kullanmaya çalıştı. Ordu, Menderes Hükûmeti’ni bitirdikten sonra 1960 darbesinde ayaklandı ve kısa süre sonra sivil yönetimi tekrar ele geçirdi. .

PEKİ NEYDİ CHP.NİN (SİZİN TABİRİNİZLE DİN DÜŞMANLIĞI DEDİĞİNİZ).OSMANLIYI YIKAN ARAPLAŞTIRMA MÜCADELESİNİ TEKRAR İMKAN VERMEMEK İÇİN MUSTAFA KEMAL VE DÜŞÜNCE ARKADAŞLARININ ORTAK BULUŞTUĞU YÖNETİM ŞEKLİ DİN VE DEVLET İŞLERİNİN AYRILMASI YANİ BUGÜNDE ÖRNEKLERİNİ GÖRDÜĞÜMÜZ DİN TÜCCARLARININ ÖNÜNE GEÇİLMESİ.AMA İŞTE O DİN SÖMÜRGECİLERİ CHP. PARTİSİNİ DİN DÜŞMANI GİBİ GÖSTERİP HALKI CAHİLLEŞTİRMEK VE ÜLKEYİ ELE GEÇİRMEK KULAKLAR ÇINLASIN

SN.CİNDORUK İTİRAF ETTİ BİZ İSMET İNÖNÜYÜ ASKER KAÇAĞI DEDİK MİLLET BİZE İNANDI ALKIŞLADI DEDİ.DAHA GEÇENLERDE SAYIN MALİYE BAKANI CUMHURBAŞKANIMIZ UZAYA MERDİVEN KOYACAĞIZ DESE İNSANLARIMIZ İNANIR VE BİZE OY VERİR DEDİ. .DEĞERLİ DOSTLAR CUMHURİYET HALK PARTİSİ BU ÜLKEDE DİNAYETİ KURAN VE BİR AVUÇ TOPRAĞI KALMIŞ SADECE İÇ ANADOLU TOPRAĞINI BUGÜN 780.000.KM KARE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE ULAŞTIRMIŞ BİR ZİHNİYETİN KURDU PARTİDİR VE TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN SİGORTASIDIR.BUGÜN BAŞIMIZDAKİ BİR MUSUBET YÜZÜNDEN NASIL CAMİLERİMİZİN KAPILARI KİLİTLENDİYSE O TARİHLERDE KİMSE CAMİLERİ KİLİTLEMEDİ KİMSE KURAN OKUYOR DİYE CEZALANDIRILMADI SADECE 2. DÜNYA SAVAŞI RİSKİ OLDUĞUNDAN BUGÜN TOPKAPI SARAYINDA BULUNAN KUTSAL EMANETLERİMİZ ANADOLU DA BİR KÖY CAMİİNE SAKLANDI VE İÇİMİZDEKİ TÜRK MÜSLÜMAN GÖRÜNEN HAİNLER OLDUĞU İÇİN ÖYLE GÖRÜNTÜ VERİLDİ .

“Topkapı Sarayı’nda bulunan kutsal emanetler ve hazine, gümüş, silah, porselen, kütüphane ve arşiv bölümlerine ait kıymetli eserleri muhafaza edip korumak amacıyla 1942 yılında 48 vagonla Topkapı Sarayı Müdür Yardımcısı Lütfü Turanbek başkanlığında 30 görevli, aileleri ve çocuklarıyla birlikte Niğde’ye gelmişlerdir. Eşyalar ve görevliler, tehlike tamamen geçene kadar Niğde’de kalmışlardır. Bu emanetler Niğde’de Ak Medrese ve Sarı Han’a yerleştirilmiştir. Tarihi binaların etrafına nöbetçi askerler yerleştirilerek kimse içeri alınmamış ve konudan kimseye bahsedilmemiştir. 1947 yılına kadar Niğde’de muhafaza edilen kutsal emanetler ve hazine, gümüş, silah, porselen, kütüphane ve arşiv bölümlerine ait kıymetli eserler savaşın bitimiyle birlikte tekrar Topkapı Sarayı’na götürülmüştür.

EVET BAZI DİN TÜCCARLARININ DİLİNDEN DÜŞÜRMEDİĞİ CHP CAMİLERİN KAPISINA ASKER DİKTİ KONUSUNUN GERÇEK AÇIKLAMASI BUDUR EVET CHP BUNLARI YAPTI AMA CHP VE SAYIN İSMET İNÖNÜ BUGÜN ÜLKEMİZİ İKİNCİ DÜNYA SAVAŞINA SOKMAYARAK BUGÜNÜN SİYASETÇİLERİNİ BABASIZ BIRAKMADI. SAYIN MENDERES NE YAPTI MECLİSİN ONAYINI ALMADAN KİMSEYE SORMADAN İLGİMİZ OLMADIĞI HALDE KORE YE ASKER GÖNDERDİ ÜLKEMİZİN ÇIKARI NEYDİ KOCA BİR HİÇ VE DÜNYA KADAR ŞEHİT VE GAZİ.İŞTE CHP BUDUR SAYIN ZEKERİYA KARDEŞİM YORUM YAZARKEN TARİHİNİ İYİCE ÖĞRENİP YORUM YAPARSAN İNSANLAR SENİ CİDDİYE ALIR!” ifadeleri yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>