Haberde Bursa

GÖZ GÖRE GÖRE SURUÇ’TAKİ KATLİAMA DUYARSIZ KALINIP YOL VERİLMİŞTİ

22.10.2021
312

Geçmiş dönem Parti Meclis Üyesi Güler Buğday’dan Suruç yazısı. Buğday; ” Bugün karar günü: Suruç’taki katliamda 33 genç yavrumuz öldürülmüş, 104 yavrumuzda yaralanmıştı.Sevgili Dostlar, herkes milletvekili olabilir. Başarılı görevlerde yapabilirler…Ancak her vekil Toprak Adam Orhan Sarıbal ve Dr. Ali Şeker gibi duyarlı, vicdanlı, yürekli, olup elini taşın altına koymaz…

Bu baskıcı ve hukuku yok sayan düzende kendini faşizm uygulayan Tek Adam iktidarının hedefi haline getirmez…
Bugün bu kanlı vahşet katliamının karar günü.
Benim yüreğimde büyüttüğüm evlat Toprak Adam Orhan Sarıbal ve her konuda yürekli, duyarı ve mücadeleci İstanbul Milletvekilimiz Ali Şeker bu davayı takip için Urfadalar.
Toprak Adam Orhan Sarıbal:
Barış Güvercinleri için adalet!
6 yıl önce Kobani’deki çocuklara oyuncak, yardım malzemesi götürmek üzere Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen ve alçak IŞİD saldırısı sonrası yaşamını yitiren 33 gencimiz için adalet istiyoruz.
Ali Şeker:
Bugün karar duruşması görülecek Suruç Katliamı Davasını izlemek üzere Şanlıurfa’dayız.
7 Haziran – 1 Kasım 2015 döneminin IŞİD katliamlarından biri, gencecik 33 düş yolcusunun katledildiği Suruç Katliamı’nın ardından adalet arayışı devam ediyor.
21. Duruşma için Hilvan’dayız.
Gerçek suçluları ve adaleti arıyoruz.
Suruç Davası Kapatılamaz
Teşekkürler onurumuz ve gururumuz olan yiğit vekillerimiz, Toprak Adam Orhan Sarıbal ve Sayın Ali Şeker.
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde, Kobani’ye yardım götürmek üzere toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması yaptığı sırada intihar saldırısı düzenlendi.
IŞİD’in düzenlemiş olabileceği ifade edilen saldırı sonucu en az 31 kişi hayatını kaybetti, 104 kişi de yaralandı.
Saldırı öğlen saatlerinde, SGDF üyelerinin Suruç Kaymakamlığı’ndan, Kobani’ye geçiş izni için bekledikleri sırada Belediye’ye ait Amara Kültür Merkezi dışında düzenlendi.
“Göz göre göre gelen katliam”
GAZETELERİN MANŞETİNDE SURUÇTA YAŞANAN KATLİAM ŞÖYLE YER ALMIŞTI:
CUMHURİYET manşetinde:
“İşte insanlık işte barbarlık” başlığını kullandı ve “Türkiye’nin dört bir yanından Gezi ruhuyla Suruç’a gelen gençler Kobani’de ‘yeniden inşa’ çalışmasına katılacaklardı.
Yanlarında yardım malzemesi ve oyuncaklar vardı. Park ve kütüphane yapacaklardı.
Amara Kültür Merkezi’nin bahçesinde gençler basın açıklaması yaparken canlı bomba saldırısı gerçekleşti.
Kobani’de de Suruç’la eşzamanlı bir patlama oldu. Patlama, Kobani’ye geçiş için izin bekleyen çoğu öğrenci 300 gencin dün 12.00 sıralarında basın açıklaması yaptığı sırada meydana geldi.
İntihar eylemcisinin 18 yaşında IŞİD üyesi bir kız olduğu iddia edildi. 31 genç öldü, 100’den fazla yaralı var. Katliamın ardından belediye araçlarından ‘ikinci bomba ihtimali var’ anonsu yapıldı.
Kültür Merkezi’nin etrafı TOMA’larla çevrildi. Polis yaralılara yardıma koşan halka müdahale etti. Yaralıların taşındığı ambulans ve araçlara biber gazı sıkıldı” ifadelerine yer verdi.
ZAMAN, “Canlı bomba gençleri hedef aldı: 31 ölü, 104 yaralı” üst başlığıyla manşetten verdiği habere, “Vahşet” başlığını attı.
“Türkiye, dün kara günlerinden birini yaşadı. Kobani’yi yeniden inşa etme çağrısıyla Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde toplanan 300 kişilik grubun ortasında bomba patladı. Canlı bomba saldırısı olduğu açıklanan olayda 31 kişi öldü, 104 kişi yaralandı. En fazla güvenlik elemanının bulunduğu yerlerden biri olan Suruç’taki patlamayı IŞİD’in gerçekleştirdiği iddia edildi” ifadelerini kullandı.
TARAF,“Suruç’ta IŞİD katliamı” manşetiyle çıktı ve “IŞİD, Şanlıurfa’da belediyeye ait Amara Kültür Merkezi’nde Kobani’ye yardım için toplanan gençlere canlı bombayla saldırdı.
Patlamada 30 kişi öldü, 100’e yakın vatandaş yaralandı. Kanlı saldırıyı, basın açıklaması sırasında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi gençlerin arasına giren IŞİD sempatizanı 18 yaşında bir kadının gerçekleştirdiği öne sürüldü.
Patlamanın görgü tanıklarından Garip Çelik, ‘Gençlerin basın açıklamasını izliyordum. Hangi koşullar altında Kobani’ye geçeceklerin anlatıyorlardı.
Tam fotoğraf çekerken çok şiddetli bir patlama oldu. Cesetler her yere yayıldı. Cesetlerin altında kaldık. Çok büyük bir kargaşa yaşandı. Polisler havaya ateş açtı. İnsanlar şoka girdiler, Yaralıları taşımaya çalıştılar’ diye konuştu” ifadelerine yer verdi.
BUGÜN GAZETESİ, “Büyük zafiyet” başlığıyla manşetten verdiği haberde, “İstanbul gibi birçok ilden gelip Kobani’ye yardım götürmeye hazırlanan gençlerin Suruç’taki basın toplantısına canlı bomba saldırısı düzenlendi. 31 kişi öldü, 9’u ağır 103 kişi yaralandı.
Şanlıurfa Emniyeti’nde saldırıyı yaptığı ileri sürülen IŞİD’e yönelik hiçbir çalışmanın olmadığı anlaşıldı” dedi.
BİRGÜN, “Besleyen, büyüten, eğiten, donatan, sınırları açanlar…” üst başlığıyla manşetten verdiği habere, “Hepiniz katilsiniz” başlığını attı..
“IŞİD’den kurtarılan Kobane’nin yeniden inşası için yardım götüren gençlere, Urfa’nın Suruç ilçesinde basın açıklaması yaptıkları sırada alçakça bir saldırı düzenlendi” ifadelerine yer verdi.
SÖZCÜ, manşetten verdiği haber için, “Göz göre göre gelen katliam” başlığını kullandı ve “MİT ve Emniyet uyardı ama dinleyen olmadı. Dinci IŞİD, dün Suruç’ta canlı bomba patlattı. İktidarın yanlış Suriye politikası yüzünden başımıza bela olan IŞİD’in, Türkiye’de eylem yapacağı günler öncesinden biliniyordu. Önlem alınmadı, katliam geldi” dedi.
HÜRRİYET, manşetinde, “Lanetliyoruz” başlığını kullandı ve “Topladıkları yardımları Kobani’ye götürmek için Şanlıurfa Suruç’ta buluşan SGDF üyesi yaklaşık 300 genç, Amara Kültür Merkezi önünde basın toplantısı düzenlerken patlayan bomba Türkiye’yi yasa boğdu” dedi.
SABAH, manşetten verdiği habere, “Kaos katliamı” başlığını attı ve “Türkiye dün birlik ve huzurunu hedef alan hain saldırıyla sarsıldı. Suruç’ta toplanan sivillerin arasına dalan kadın intihar bombacısı korkunç bir vahşetin pimini çekti” dedi.
YENİ ŞAFAK, “Suruç’ta vahşet” manşetiyle çıktı ve “Terör bu kez Suruç’u vurdu. Kobani’ye geçme hazırlığı yapan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu üyesi 300 gencin konakladığı Amara Kültür Merkezi’ne intihar saldırısı düzenlendi. 30 kişi öldü, 104 kişi yaralandı. Katliamın baş şüphelisi IŞİD” ifadelerini kullandı.
STAR, manşetinde, “Derin kurgu” başlığını kullandı ve “Kobani’deki savaşı Türkiye’ye taşımak isteyen karanlık eller yüne devreye girdi. Bu defa kurban seçilenler, MLKP örgütünün Kobani’ye götürmek için topladığı çoğu üniversiteli gençlerdi. Apaçık provokasyonda DAEŞ’li olduğu sanılan canlı bomba pimi çekti, 31 vatandaşımız vahşice katledildi” dedi.
AKŞAM, haberi manşetinden, “Terörün her türlüsüne lanet olsun” başlığıyla verdi ve “Kobani’ye geçmek için Şanlıurfa Suruç’a giden yaklaşık 300 kişilik grubun basın açıklaması sırasında canlı bomba kendini patlattı. En az 30 kişi hayatını kaybetti” dedi.
MİLLİYET, manşetten verdiği habere, “Lanet olsun” başlığını attı ve “Kobani’ye geçmek üzere Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelerek Amara Kültür Merkezi’nde toplanan 300 kişinin arasına giren canlı bomba kendini patlattı” ifadelerini kullandı.
VATAN, habere sürmanşetinde, “Sınırı aştılar” başlığıyla yer verdi ve “IŞİD bu kez Türkiye’yi hedef aldı. Kobani’ye giden 300 genç sınırda basın açıklaması yaparken kadın canlı bomba kendini patlattı. Suruç sokakları savaş alanına döndü” dedi.
Gazetenin manşetinde ise, “Acil kodlu istihbarat” başlıklı haber yer aldı.
Haberde, “Hatay polisi geçen ay IŞİD üyesi 8 canlı bombanın eylem yapacağı istihbaratını MİT ve Emniyet’le paylaşmış.
Suriye’den kaçarak AFAD kampına yerleştirilen J.A, 17 Haziran’da Hatay Emniyeti’ne giderek IŞİD’le ilgili eylem istihbaratını paylaştı.
Hatay polisi, kritik bilgiyi ‘acil’ koduyla Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT’e iletti” ifadeleri kullanıldı.
Bu haberleri yeniden anımsamanızı istedim. Bugün hala o tür katilleri koruyan aynı zihniyetin ülkeyi iflasa sürüklediğini izliyor ve üzülüyoruz.
Yitirdiğimiz o genç evlatlarımızın ruhları şad olsun. Işıkları bol, yıldızlar yoldaşı olsun.
Ailelerine ve bu acıyı yüreklerinde hisseden her cana baş sağlığı diliyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>