Haberde Bursa

GEMLİK BELEDİYESİNE EN İYİ KENTSEL TASARIM ÖDÜLÜ

24.05.2022
287

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığının yanı sıra KENTSEV’in organize ettiği “Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm” kongresi “Çevresel Sürdürebilirliğe Dayalı Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler” başlığıyla yapılacak. Türkiye’nin tüm belediyelerinin davet edildiği kongre öncesinde Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyesine anlamlı ödüller verildi. İstanbul Şişli Fairmont Quasar Otel’de yapılacak kongrede Gemlik Belediyesine ‘En İyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülü’ verilirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de Çarşıbaşı Hanlar Bölgesi Projesi ile en iyi tarihi ve kültürel dokunun ortaya çıkarılmasını sağlayan belediye’ ödülü sahibi oldu.


26 Mayıs Perşembe günü Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanı sıra Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın da katılacağı törende, Gemlik Belediyesine verilen anlamlı ödüllü Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Şehir Plancısı Ersoy Pehlivan’ın elinden alacak.


Tüm gün sürecek kongrede, birçok belediye başkanı konuşmacı olarak katılırken, yaklaşık 10 branşta incelenen belediye projelerinde dereceye giren belediyelerin ödülleri dağıtılacak. “Gemlik Projesi” adı altında hazırlanan projenin mimarı olan Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, “En iyi Kentsel Tasarım ve Yenileme Yapan Belediye Ödülünün” sahibi olarak, ilçemize büyük bir gurur yaşattı. Bu branşta ödül, tüm belediyeler içinde sadece 5 belediyeye verildi. Bunlardan biri de Konya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gemlik Belediyesi oldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>