Haberde Bursa

GELECEK KADINLARI; “Kadınlarımızın Gelecek’teki Nefesleri Olmaya Devam Edeceğiz!”

13.08.2022
287

Gelecek Partisi Bursa İl Başkanlığı tarafından organize edilen ‘Kadın Girişimciler’e yönelik etkinlik yoğun katılımla gerçekleşiyor. Etkinliğin gelirinin ise SMA Tip 2 hastası Mehmet Ayaz için toplandığı açıklandı. Nilüfer 3 Fidan Parkı’nda gerçekleştirilen organizasyona Gelecek Partisi lideri ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız, Gelecek Partisi Bursa Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, İlçe başkanları ve il ve ilçe yönetimleri ve çok sayıda kadın girişimci katılıyor. 113 stant ile düzenlenen etkinliğin geliri İzmir’deki Halide Zeynep ve Ali Sındıraç çiftinin oğulları SMA Hastası Mehmet Ayaz için toplanıyor. Bugüne kadar toplanan miktar ise Mehmet Ayaz’ın hastalığının yurt dışındaki tedavisi için harcanacak paranın sadece yüzde 38’ini oluşturuyor. Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun da etkinliğe katılacak.

Bursalı kadın girişimcileri bir araya getiren ve ilkkez bu çapta düzenlenen etkinlikle kadınlarda özgür bir kimliğe kavuşacak. 3 Fidan Parkı etkinlik ile kadınlarında sesi oldu. Girişimci Kadınlar bundan sonrada benzer organizasyonlar da yer alacaklarının altını çizdi. 

Bursa’da temaslarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu, SMA hastalarına dikkat çekerek, “Mayıs Haziran ayları arasında erken teşhisle 2216 bebeğe SMA hastalığı tanısı konuldu” dedi. Düzenlenen etkinliğe Gelecek Partisi Kurucu Üyeleri Nihal Olçok, İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Habibe Çiftçioğlu, Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya’nın yanı sıra parti üyeleri de katıldı. Gün boyu sürecek olan etkinliğe, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu da katılarak stantları ziyaret etti, kadın girişimcilerin ürünlerini inceledi.

Stant ziyaretlerinin ardından Dr. Sare Davutoğlu, Gelecek Partisi üyeleri ve basın mensupları ile toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Gelecek Partisi Bursa İl Kadın Kolları Başkanı Arife Tuğba Çetinkaya, “Bugün hem girişimci kadınlarımıza hem de SMA hastası bebeğimiz Mehmet Ayaz’a destek olmak için bu etkinliği yaptık. Sayın Sare Hanım da Gelecek Partisi olarak girişimci kadınlarımıza her zaman destek olduğumuzu göstermek adına burada. Ona da desteği için tekrar teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İl Başkanı Alpaslan Yıldız ise şöyle konuştu;

“Bugün çok anlamlı bir etkinlik için buradayız. Girişimci kadınlarımız için 120’den fazla stant oluşturuldu burada. Bunun için ben Kadın Kolları Başkanımızı kutluyorum. Bu tür çalışmalar bugüne kadar yapıldı, bundan sonra da yapılmaya devam edecek. Kıymetli Genel Başkanımızın eşi Dr. Sare Davutoğlu Hanımefendi de onu konuğumuz bugün. Kendisine çok teşekkür ediyoruz.

Herkes her şeyin farkında, çok fazla şey söylemeye de gerek yok. Burada sorumlu vatandaşlar olarak bizlerin üzerine düşen, hasta çocuklarımızın geleceği için elimizden geldiğince çaba göstermek ve katkı sunmak. Kadın Kollarımızın çok sayıda SMA’lı çocuğumuza yardımcı olduğunu biliyoruz. Bu etkinlik vesilesiyle bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Habibe Çiftçioğlu da “Ben de hem İl Başkanlığımıza hem de Kadın Kolları Başkanlığımıza bu programı düzenledikleri için teşekkür ediyorum. Kadın Kollarımızın düzenlediği bu programa katılan tüm erkek üyelerimize de ayrıca teşekkür ediyorum. Girişimci kadınlarımıza bir alan açmak ve onların ekonomilerine destek sağlamak çok güzel. Onlar da kendi ürünlerinin satışıyla elde ettikleri gelirlerini çocuklarımızla paylaşmak gibi bir yüce gönüllülük gösterdiler. Onun için programa katılan tüm kadınlarımıza da ayriyeten çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları ise şöyle;

“Burada sizlerin arasında olma imkanı bulduğum için çok mutluyum. Bursa’ya her vesileyle gelmek çok güzel. Bursa benim çocukluğumdan beri en çok zaman geçirdiğim ve en çok sevdiğim şehirlerimizden bir tanesi. Bu tür faaliyetler aslında direkt çocukların, ailenin, kadınların desteklenmesi anlamına geliyor.

Lütfen erkeklerimiz incinmesin, söz meclisten dışarı ama bazen babanın eline geçen para aile içinde kalmayabiliyor. Ama annenin eline geçen para ya aileye ya çocuğa ya da burada olduğu gibi ihtiyaç sahiplerine harcanıyor. Bu anlamda kadının desteklenmesi son derece önemli. Bugün burada da cesur yürekli kadın girişimcilerimizin, belki geceler boyu harcadıkları emeği Mehmet Ayaz bebeğimiz için paylaşması çok anlamlı ve değerli. Alışverişimizin bir kısmını yaptık ama inşallah tüm stantlara uğrayarak alışverişimizi tamamlayacağız.

SMA’lı bebeklerle ilgili olarak da 2021 yılında Gelecek Partisi Sağlık Politikaları Başkanlığı bir hukuki çalışma ve açıklama yaptı. Bu açıklama sonucunda ortaya konulan haklı yol ve gerekçelerle birlikte, Aralık ayında SMA taraması yeni doğan taramasına dahil edildi. Her yeni doğan bebekten topuk kanı alınıyordu, bazı hastalıkların tanısı ve erken tedavisi için. Artık her yeni doğan bebek için SMA taraması da yapılıyor. Mayıs ve Haziran ayları arasında da 2 bin 216 bebeğimizin erken teşhisi gerçekleştirildi. Son derece önemli bu. Her gittiğimiz ilde kampanyalarına destek olduğumuz bebeklerimizin tedavisi gerçekten çok ciddi bir maliyet. Bu anlamda erken teşhis çok önemliydi ve bunun da Gelecek Partisi’nin çalışmaları sayesinde gerçekleştiğini özellikle vurgulamak istiyorum.” Sağlıkta şiddet konusunda da açıklamalarda bulunan Sare Davutoğlu, “Sağlık muhabirliği diye bir kavram oluşması gerekiyor. Şiddet ne zaman sosyal medyada gündem olursa o zaman cezai işlerle oluşuyor. Bu gibi olaylarda toplumun karşı çıkması gerekiyor.” dedi.

Konuşmaların ardından soru cevap bölümüne geçildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>