Haberde Bursa

GELECEĞİN LİDERLERİ ASTRAZENECA TÜRKİYE YÖNETİCİLERİNE MENTORLUK YAPIYOR

25.01.2022
863

AstraZeneca Türkiye’nin Evrim Kuran Danışmanlık tarafından yürütülen “180 Kampüs” tersine mentorluk programının 2021 dönemi AstraZeneca Türkiye liderleri ve üniversite öğrencileri buluşmasıyla sona erdi.

“İyi Bir İş Yeri” olma stratejisi doğrultusunda birçok farklı projeyi eş zamanlı olarak yürüten AstraZeneca Türkiye’nin 2016 yılından bu yana çalışanlarına yönelik olarak kesintisiz sürdürdüğü, Evrim Kuran Danışmanlık tarafından tasarlanan “180° Tersine Mentorluk” uygulaması kapsamında üniversite öğrencilerine yönelik hayata geçirdiği “180 Kampüs” programı tamamlandı. 2021 yılında düzenlenen “180 Kampüs” programı ile AstraZeneca çalışanları ilk kez öğrencilerle tersine mentorluk çalışması gerçekleştirdi.

AstraZeneca Türkiye’nin iş yaşamında kıdemi daha az olan “genç” çalışanın kendisinden “daha kıdemli” ve genelde daha üst yönetsel konumda olan kişiye mentorluk yaptığı “180° Tersine Mentorluk” programının öğrencilere yönelik “180 Kampüs” uygulaması ile geleceğin lider adayları ve AstraZeneca Türkiye liderleri bir araya geldi. “180 Kampüs” programına dâhil olan genç mentorlar (danışmanlar) İktisadi ve İdari Bilimler, Fen Edebiyat, Mühendislik ve Tıp Fakülteleri’nde okuyan, 2. ve 3. sınıf öğrencileri arasından seçildi. Programda, 10 AstraZeneca Türkiye lideri mentee (danışan), 30 öğrenci mentor yer aldı.

2021 yılının Ocak ayında başvuru duyusu yapılan “180 Kampüs” programı kapsamında ilk eğitim Mart 2021’de verilmeye başlandı ve Kasım 2021’de grupların son seanslarını gerçekleştirmesi ile program sona erdi. Programın kapanışı ise Aralık 2021’de genç mentorlar ve AstraZeneca Türkiye liderlerinin katılımıyla gerçekleşti.

“180 Kampüs” programında mentee olarak yer alan AstraZeneca Türkiye Ülke Başkanı Ecz. Serkan Barış, “180 Kampüs programıyla üniversite öğrencilerini de dâhil ederek genç arkadaşlarımız ile bir araya geldik ve yeni nesil ile iletişime dair içgörüler edinmeyi kolaylaştırmayı amaçladık. Kişilere kendi bireysel gelişim hedefleri doğrultusunda fırsatlar sunmayı, öğrenim yolculuğunda hataları da kabul eden bir ortam sağlamayı, çalışanlarımızı ve geleceğin lider adaylarını tüm özellikleriyle değerli görmeyi önceliklendiren yaklaşımlarımıza ve programlarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Global ve ulusal birçok dev markaya tersine mentorluk programları uygulayan, kuşak araştırmacısı ve yazar Evrim Kuran, AstraZeneca Türkiye’ye özel olarak geliştirdiği program ile ilgili olarak şunları söyledi: “2016 yılından bu yana “180° Tersine Mentorluk” programını uyguladığımız AstraZeneca Türkiye ile bu kez öğrencilerin yer aldığı “180 Kampüs” programını uyguladık. Mentee ve mentorların temsil ettiği demografiler arasında etkin bir köprü oluşturmak bu programın öncelikli hedefleri arasındaydı. Öğrenciler ile liderlerin bir araya geldiği çalışmamızı başarıyla tamamladığımız için çok mutluyuz. Uyum içerisinde keyifli bir program gerçekleştirdik. “180 Kampüs”ün hem genç mentorlar, hem deneyimli danışanlar hem de AstraZeneca Türkiye için sunduğu faydaları ölçümleyerek yol almanın keyfini de birlikte yaşıyoruz.”

AstraZeneca Türkiye olarak sürdürülebilir başarıyı hedefleyen, yenilikçi ve üretken bir insan kaynakları anlayışına sahip olduklarını belirten AstraZeneca Türkiye İnsan Kaynakları Direktörü Feyza Aysan programla ilgili olarak şunları söyledi: “AstraZeneca Türkiye’de çalışan arkadaşlarımızın kişisel gelişimlerini desteklemek en önemli önceliklerimizden biri. İş yaşamında kıdemi daha az olan bireyin kendisinden daha kıdemli kişiye mentorluk yapması olarak tanımlayabileceğimiz “180° Tersine Mentorluk” programı ile ilgili çalışanlarımızdan oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Yeni trendleri takip ederek AstraZeneca Türkiye’ye uyarlıyor, hem çalışanlarımızı hem de genç kuşağı destekleyerek başarılı olmalarını sağlayacak fırsatlar oluşturmak için çalışıyoruz.”

İlki başarıyla tamamlanan 180 Kampüs Tersine Mentorluk programı ikinci kez yeniden başlıyor ve program başvuruları alınmaya başlandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>