Haberde Bursa

Funverse Games, Linkedin’in yayınladığı “Türkiye’den dünyayı değiştirecek şirketler” listesinde oyun sektörünü temsil etmeye devam ediyor!

08.12.2022
1.396

2022 LinkedIn en iyi startup’lar listesinde yer alan Funverse Games adından bahsettirmeye devam ediyor. 2022’de Türkiye’nin en değerli 3. startup’ı ve oyun sektörünün en değerli 1. startup’ı olarak seçilen Funverse Games, bu sefer de LinkedIn News Europe bülteninde yer aldı.

Türkiye’deki aktif oyun oynayan kullanıcı sayısı 42 Milyon gibi ülke nüfusunun yarısı bir sayıya ulaşmışken, bu sayı dünyada 3 milyar kullanıcıyı geçmiş durumdadır. 2022 Yılı içerisinde bir çok yabancı yatırımcının iştahını kabartan ve değerlenmeleri giderek yükselen Funverse Games, daha şimdiden bu endüstride kalıcı bir oyuncu olacağını gösterdi.

Globalde 2022’de 199 milyar dolar olan oyun gelirlerinin 5 yıl içinde yüzde 50 büyüme ile 2027’de 307 milyar dolara ulaşması bekleniyor. Benzer bir durumda ise Türkiye’de, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nin bir raporuna göre, “Oyun endüstrisi, sektörde sürekli olarak küresel şampiyonlar üreten tek dikeydir”. Ayrıca Türkiye, İngiltere’den sonra Avrupa’da en fazla oyun stüdyosuna sahip ülkedir ve burada son iki yılda 266 oyun stüdyosu kurulmuştur.

Funverse Games CEO’su Tolga Öztürk şunları dedi: “Bu sene en iyi startuplar arasında gösterilmekten gurur duyuyoruz. Bu bizim ekipçe aldığımız aksiyonların bir sonucudur ve bu kadar kısa süre içerisinde bunun sonuçlarını görebilmek bizleri çok motive ediyor, onurlandırıyor. Hedefimiz başta Türk oyuncular olmak üzere, küresel çapta da herkesin keyif alabileceği, rekabet sergileyebileceği oyunlar yaratmak ve 2023 yılında Funverse Games’i Unicorn adayları içerisinde gösterebilmektir. Bunu başarabileceğimize olan inancımız her geçen gün daha fazla perçinleniyor.

Funverse Games kimdir?

2022 yılında kurulan ve an itibariyle 44 kişilik bir ekibe sahip Funverse Games, İstanbul merkezli bir bağımsız oyun geliştirme stüdyosudur.

Hit and Boom, “MOBA” ve “Battle Royale” türlerini birleştirip özgün bir oyun tarzı yaratan ve blockchain teknolojisine entegre çok oyunculu online bir oyundur. Funverse Games geçtiğimiz günlerde Hit and Boom oyunuyla Kapalı Alfa testlerine başladı. Hem keyif alarak oyun oynanmasını hem de bunun üzerinden gelir elde etme olanağı tanıyacak olan Hit and Boom’un 2023 yılı içerisinde yayınlanması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>