Haberde Bursa

Fujitsu ve RIKEN, Süper Bilgisayar Fugaku ile TOP500, HPCG ve HPL-AI’da Dünyada Birincilik Kazandı

29.06.2020
442

Haziran 2020 – RIKEN ve Fujitsu Limited tarafından ortaklaşa Arm® teknolojisiyle geliştirilen süper bilgisayar Fugaku, dünyanın en hızlı süper bilgisayarlarından biri olarak Top500 listesinde en üst sırada yer aldı.

Fugaku, süper bilgisayar performans sıralamalarının farklı kriterlerinde de başı çekti. Fugaku Süper Bilgisyayar, gerçek iş ortamı uygulamaları kıstas alınarak yapılan HPCG’de (Yüksek Performanslı Eşlenik Gradyan), yapay zeka uygulamalarında kullanılan görevler için performans yeteneklerine göre sıralayan HPL-AI’de ve veri yoğun yüklere dayalı sistemleri sıralama yetkinliğini gösteren Graph 500’de ilk sırada yer aldı. Tarihte ilk kez bir süper bilgisayar aynı anda Top500, HPCG ve Graph500’de birinci oldu.

Bu başarıların ödüllendirilmesi 22 Haziran’da uluslararası yüksek performanslı bir bilgi işlem konferansı olan ISC High Performance 2020 Digital’de açıklandı.

Bu rekor başarı, Fugaku’nun genel anlamda yüksek performansını ve “Toplum 5.0”ın gerçekleştirilmesine yönelik yapabileceği önemli katkıyı gösteriyor.

Fujitsu Süper Bilgisayarı PRIMEHPC FX700 ve FX1000 serileri, RIKEN ve Fujitsu tarafından ortaklaşa geliştirilen ve dünya çapında kullanılan süper bilgisayar Fugaku teknolojisini kullanıyor.

Fujitsu Hakkında

Fujitsu, çok çeşitli teknoloji ürünleri, çözümleri ve hizmetleri sunan önde gelen Japon bilgi ve iletişim teknolojisi (BİT) şirketidir. Yaklaşık 130.000 Fujitsu çalışanı 100’den fazla ülkedeki müşterileri desteklemektedir. Deneyimlerimizi ve ICT’nin gücünü, müşterilerimizle toplumun geleceğini şekillendirmek için kullanıyoruz. Fujitsu Limited (TSE: 6702) 31 Mart 2020’de sona eren mali yıl için 3,9 trilyon yen (35 milyar ABD doları) konsolide gelir bildirdi. Daha fazla bilgi için lütfen www.fujitsu.com adresini ziyaret edin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>