Haberde Bursa

Ferhat’ın ilk albümü ‘Turkish Delights’

30.11.2021
255

TURKISH DELIGHTS adlı Extended Play’deki parçalar aslında saflık, din, arzular, birleşme, şehvet ve hür irade gibi temel konuları ele alıyor, lakin son zamanlardaki politik gidişatlar Ferhat’ın bu temel ve hassas konularını sanki daha ciddi bir duruş haline getirdi; politik ve dini görüşlerin bu denli ekstrem yaşandığı ve global krizlerin hakimiyet gösterdiği bu zamanlarda, aşk, özgürlük, ve sivil uyanış gibi konuları ele alan bu parçaların hepsi kendince adeta birer mini müzikal-devrim yapar oldu. FERHAT’ın özünde neşeli olan global-pop şarkıları, şu an fake haberler, korku ve önyargıların baş gösterdiği bu dünyada, önemli ve evrensel bir rol oynamakta.

LET ME BE  klibinde başörtülü kadınların deri kıyafetli ağır abilerle dans edişi veya Babylon Berlin dizisinin setinde çekilen FATHER STATE klibindeki baskıcı yönetimler, ya da FERHAT’ın Istanbul’a olan acı tatlı aşkını anlatan ve çok beğeni toplayan parçasındaki, modern sound ile tradisyonel tınıları harmanlayışı – özünde hepsi aynı temadan yola çıkıyor: «Neden içimdeki her yönü dilediğim gibi yaşayamıyorum ve sevdiğim ne varsa o olamıyorum ki? Hepimizi anlayışa, karşılıklı affa ve barışa davet ediyorum, çünkü hepimiz birbirimizin birer parçasıyız. Hepimiz insanız ve – Haunau’da ve dünyanın başka yerlerindeki tüm korkunç olaylara rağmen – hepimiz birbirimize yanaşmalı ve birbirimizi olduğumuz gibi sevmeliyiz.

Yeni single parçası PEHLIVAN’ da diğerleri gibi cesur. PEHLIVAN muhteşem, yarı çıplak vücutlar ve minimalize edilmiş bir Beat ile TURKISH DELIGHTS  EP-tanıtımını tam anlamıyla yansıtıyor: Klip geleneksel erkek figürlerini erotik bir açıdan ele alarak tabuları kırdığı gibi, müzik de son derece şehvetli ve dans ettiren bir parça.

FERHAT’ın müzikal dilinin evrensel olduğunu, PEHLIVAN’ a gelen yankılardan da anlıyoruz: en son tanıtımda yayınlanan video klibi dünyanın heryerinde çeşitli festivallerde gösterildi ve Basel Filmfestivali’nde „En Iyi Muzik Videosu“ kategorisine aday gösterildi ve „Listen to Berlin“ adlı kült derleme listesinde çoktan yerini garantiledi bile. PEHLIVAN 19.11.’de, yani TURKISH DELIGHTS  EP-tanıtımınından tam bir hafta önce yayınlanlandı ve ardından ‘Eklektik BerlinIstan“ parçasıyla dünyada müzikal ve politik anlamda bir vizyoner sayılan yapımcısı ve DJ’i İpek İpekçioğlu’nun PEHLIVAN-Remixi piyasaya çıkacak. Bunun hemen ardından  FERHAT ayrıca TURKISH DELIGHTS’ ın tüm Remix-EP’ini yayınlayacak.

FERHAT hakkında:

Bern Tiyatro Yüksek Okulu oyunculuk eğitiminden sonra Alman ARD televizyonu yapımı „İstanbul Cinayet Masası“ polisiye dizisi gibi çeşitli film ve reklam prodüksiyonlarında oyunculuk yaptı. Türk ve İsviçre kökenli sanatçı oyunculuğun yanı sıra, Berlin Pop Okulu ve Hamburg Akademisi’nde şan dersleri aldı. Zürih Sanat Yüksek Okulunun çeşitli bölümlerinde çok yönlü sanat eğitimini pekiştirdi. Madonna ve Robert Miles gibi ikonların sahnelerinde dansçı olarak edindiği tecrübelerle, Dance-Compilations via ZYX ve Dance Street/Bigbird Records’tan kendi albümünü çıkarttı. Efsanevi Berlin SO36 ve Christopher Street Day Zürih’te sahne aldı. M4Music Festival’indeki performansının ardından demo parçalarından biri „Best Pop“ kategorisinden adaylığa girdi.  „Pehlivan“ adlı parçası „Listen to Berlin“ isimli derlemede yer aldı ve seyirci ödülü adaylığına layık görüldü, video klibi de Basel Film Festivali „En Iyi Müzik Klibi“ kategorisine alındı. Ferhat en son bir Amazon‘un „Umme İçin” adlı dizisinde sergilediği oyunculuğuyla beğeni topladı. Ferhat’ın müziği coğunlukla şu an yaşamakta olduğu Berlin Kreuzberg’de, Jovanka von Wilsdorf Polarkreis 18, Laing, Tim Benzko, Annette Humpe veya bir müzik otoritesi olan Masen Abou Dakn gibi müzisyen arkadaşlarıyla yaptığı ortak çalışmalarda oluşmakta.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>