Haberde Bursa

Evden çalışanlarda bel ve boyun sorunları arttı

11.05.2021
189

Evden çalışma üniteleri tasarlayan Mod Tasarım Genel Müdürü Ercan Sicim, “Araştırmalar, evden çalışanların yüzde 40’tan fazlasının bel ağrısı, yüzde 20’den fazlasının da boyun ağrısı yaşadığını ortaya koyuyor. Yani evden çalışanlarda bel ve boyun sorunları arttı. Şirketler, evlerdeki çalışma ortamlarının personelin sağlığı üzerindeki etkilerini de düşünmelidir.” dedi.

Covid-19 salgınının ortaya çıkardığı yeni normal dönemde iş ve ev yaşamı birbirine karıştı. Birçok çalışan, uzaktan çalışıyor. Virüsün yayılmasını önlemek için ofis ortamından uzak kalmak ve evden çalışmak önemli hale geldi; ancak evden çalışmanın özellikle fiziksel sağlık sorunlarına yol açan durumlar ortaya çıkabiliyor.

Evden çalışanlarının fiziksel sağlığına yönelik evden çalışma üniteleri geliştiren Mod Tasarım Genel Müdürü Ercan Sicim, evden çalışmanın yol açtığı sağlık sorunlarının çoğunun çalışma ortamından kaynaklandığını söyledi. Bunun için bazı önlemler alınması gerektiğine işaret eden Sicim, “Pandemi ile birlikte birçok şirket çalışma alanlarını evlere taşıdı. Araştırmalar, evden çalışanların yüzde 40’tan fazlasının bel ağrısı, yüzde 20’den fazlasının da boyun ağrısı yaşadığını ortaya koyuyor. Evden çalışanlarda bel ve boyun sorunları arttı. Uzaktan çalışma trendi her geçen gün artan bir ivme sergiliyor. Bu sebeple personelini virüsten korunmak isteyen şirketler, evlerdeki çalışma ortamlarının personelin sağlığı üzerindeki etkilerini de düşünmelidir.” sözlerini kaydetti.

“Yemek sandalyeleri çalışma koltukları oldu”

Mod Tasarım Genel Müdürü Ercan Sicim, şöyle devam etti: “Ofislerdeki çalışma ortamları genellikle çalışanların sağlığına göre tasarlanıyor. Çalışanlar için vücut yapısına uygun koltuk ve masalar kullanılıyor. Şimdi ofis çalışanları ev çalışanları oldu. Çalışma ortamında bazen salon masalarını, bazen yemek masalarını bazen de sehpaları kullanıyorlar. Yemek sandalyeleri çalışma koltukları oldu. Bu da bel ve boyun sorunları başta olmak üzere bazı sorunlara davetiye çıkarıyor.”

Doğru masa ve doğru sandalye kullanılmadığı için doğru oturuşun sağlanamadığına işaret eden Sicim, şu ifadeleri kullandı; “Birçok çalışanda eklem ağrısı ve omurilik ağrıları ortaya çıktı. Çalışanların insanların vücut sağlıkları bozulmaya başladı. Sağlıktaki olumsuzluklar verimli çalışmayı engeller, iş planlarını aksatır. En çok da psikolojik açıdan kişinin kendini kötü hissetmesine sebep olur. Bu sebeple çalışanların ofisteki çalışma ortamı konforunu evlerinde de sağlamak gerekir.”

“Çalışma modülleri sağlığı desteklemeli”

Çalışanlara yönelik ofis mobilyaları tasarımları alanında uzman olan Mod Tasarım’ın geliştirdiği evden çalışma ünitesi Point Serisi’nin evden çalışanların sağlık sorunlarına çözüm bulmayı amaçladığını belirten Sicim, “Açıldığında çalışma masası kapandığında ise başarılı bir depolama dolabı olan Point Serisi yedi farklı konseptten oluşuyor. Çalışanlar için konforlu bir alan oluşturmayı amaçladık. Bu seri ile ofislerdeki gibi rahat ve verimli bir çalışma ortamı sağlanabiliyor.” ifadelerini kullandı.

Ercan Sicim, “Evden çalışıyorsanız fiziksel ve zihinsel sağlığınızı korumak için tek başına ev mobilyaları değildir. Kas-iskelet yapılarını destekleyen ve konfor sağlayan sağlık odaklı mobilyalara ihtiyaç var. Yemek masasında oturmakla ofis masasında oturmak arasında fiziki açıdan önemli farklılıklar var. Pandemiye bağlı kısıtlamaların uzun süreli olumsuz etkilerini minimize etmek için evlerdeki çalışma modüllerinin de sağlığı desteklemesi gerekir.” sözlerini kaydetti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>