Haberde Bursa

Ercan Korkmaz; Yine diyecekler taşrada kuş kadar aklınla bırak bu işleri…!!!

16.11.2022
176

CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; “Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunları ve terörü lanetleyerek kısa bir değerlendirme yapmak istiyorum. Eleştirilerim saklı kalmak kaydıyla Ukrayna/Rusya savaşında CB Erdoğan’ın yürüttüğü diplomasi, tahıl koridorunun yeniden açılması, esir değişiminin ötesinde dün CİA ve KGB üst düzey heyetlerinin Ankara’da görüşmesine kadar ilerledi.

Bugün G-20 zirvesinde CB Erdoğan ve Biden görüşmesi sonucu F/16 alım ve modernizasyonu konusunda ilerleme kaydedildi.
Yaklaşan seçimler öncesi jeopolitik gelişmeler yanında gerek Rusya gerekse ABD’den istediği desteği alan Erdoğan kredinin adının olup kendinin olmadığı ülkede paranın kesik olan musluklarını da sonuna kadar açıverdi.
Milyonlarca dar gelirliye konut, EYT, kadro vs düzenlemeler ve biz gidersek sosyal yardımlar kesilir endişesinde olanlara, anasına , çocuğuna baktı diye devletten maaş alanlar, tarlayı ekmeden kazananlar, yeşil kartlılar, oy kullanacak yeni vatandaşlar eklenince işimiz gerçekten çok zor.
20 yıl sonra başa dönen ekonomimizde bunların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği, ekonomiye getireceği yükleri kimse düşünmüyor bile. Zira burası cennetten arsa , yanmaz kefen alanların ülkesi.
Rezervleri eksi olan ülkede dövizi kendi haline bırakıp faizleri 10.5 seviyesine çekselerde bankalar tahvil sarmalına girmemek için mevduata %26 faiz verip para toplama derdindeler.
Krediye erişimin olmadığı , temel ihtiyaç maddelerinin sürekli güncellendiği ülkede bütün bunlar yetmezmiş gibi bir de masanın sürekli gıcırdayan ayakları ve bir türlü netleşmeyen politikalar, hatalı çıkışlar…
Yine diyecekler taşrada kuş kadar aklınla bırak bu işleri…
Yazılarımı çaktırmadan okuduktan sonra kopyalayıp saklayanlar , başkente gönderenler varmış .
Oh ne güzel.
Yaz ispiyoncu yaz parti içi demokrasi şahlanmış seçilmiş gençlik kollarını da görevden almışlar.
Kanaat önderleri, düşünce kulübüyle görüşülürken ödevlerini yapmamışlar. Gençlik başımda duman ilk aşkım ilk heyecanı bırakıp yaşanabilir bir ülke için mücadele eden gençleri görevden almak nasıl bir akıl tutulmasıdır! Üstelik kongreler, örgüt toplantıları dahi yapılmıyorken ve başarısızlıklarına rağmen onca yerinde duran varken.
Bizde bunlar okurken AB Komisyonunca görevlendirilen Fransız uydu üreticisi Thales Alenia’nın Dünya’nın yörüngesinde veri muhafaza merkezi kurulmasına yönelik fizibilite çalışması yapacağını açıkladı. (Aklıma akaşa kayıtları geldi)
Hayata geçirilirse veri depolama merkezlerinin atmosferin dışında kurulacağı ve enerjisinin güneş enerjisi santrallerince sağlanacağı aktarılan açıklamada, bunun 2050 sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmaya katkı sağlayacağı, Avrupa uzay ve dijital ekosisteminde büyük bir gelişme olacağı kaydedildi.
Galaksideki gezegenlerde madencilik , Mars’ta yaşam derken şimdi de yörüngede veri saklama …
Yakında ışınlanacağız bir yerden bir yere!
Keşke bizim ülkeyi de siyasetçi ve dini siyasete alet edenlerden arındırıp bir kaç yüzyıl ileriye ışınlasalar.
Yoksa Cumhuriyetin kazanımlarını, rejimi kaybettik bunu yeniden tesis edecek parti içi demokrasiyide kaybedeceğiz…” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>