Haberde Bursa

Erasmus + Ka105 ‘Follow Me’ projesi Polonya Poronin’de gerçekleşti

22.09.2021
1.175

Bursa Yıldırım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, PIKC Riga State Technical School (Riga Devlet Teknik Okulunun- Letonya) ve Zespól szkól ekonomıcznych w Dabrowıe Gornıczej okulunun (Polonya) yer aldığı Erasmus + Ka105 ‘Follow Me’ projesi 13-20 Eylül tarihleri arasında Polonya Poronin’de gerçekleşti.

Projeye seçilen 10 öğrenci ile İngilizce Öğretmeni Filiz Balçık Taç ve Okul Müdürü Ömer Yılmaz katılım sağladı. Proje sürecinde öğrenciler siber suçlar, internet güvenliği, internette nefret söylemi, sosyal medya, sosyal kampanyalar gibi konular üzerine eğitimler aldı. Yapılan workshoplar sonrasında öğrenciler sunumlarını ve çalışmalarını aktardılar.

Polonya, Letonya ve Türkiye’den katılan toplam 30 öğrenci karma takımlar oluşturarak eğitici ve öğretici etkinliklerde faal olarak çalışma ve İngilizcelerini geliştirme fırsatı buldular. Bunların yanı sıra, öğrencilerimiz Varşova, Krakow, Zakopane ve Poronin’i gezerek Polonya kültürünü keşfetti. Ülkenin geleneksel lezzetlerini tatma, tarihi eserlerini ve doğal güzelliklerini görme imkanı buldular.

Ayrıca projenin 3. gününde Polonya kültür gecesine 5. Günü Letonya kültür gecesine katılan öğrencilerimiz bu iki ülkenin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Öğrencilerimiz ise projenin 4. gününde Türk kültür gecesi düzenleyerek, Polonyalı ve Letonyalı akranlarına Türk yemeklerini sundu, Türkiye hakkında sunum hazırladı, müzik dinletisi ve Türk müzikleri eşliğinde eğlendi, İstiklal marşımız okundu, ülkemizle alakalı Kahoot oyunu oynandı ve Türk tekerlemeleri öğretildi.

Projenin sonunda öğrencilerimiz güzel dostluklar edinerek, farklı kültürler öğrenerek, Türk kültürünü aktararak, İngilizce konuşma becerilerini geliştirerek ve uluslararası geçerliliği olan ‘ Erasmus+ Youthpass’ sertifikası alarak yurda döndü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>