Haberde Bursa

EĞİTİM İŞ BURSA; Çocuklarımızdan Ellerinizi Çekin!

08.12.2022
379

“Okullarımız her geçen gün bilim yuvası olmaktan uzaklaşıyor, tarikatların etkinlik alanına dönüşüyor. Nilüfer Hatice Gani Erverdi Ortaokulu Müdürü Dursun Gültekin hakkındaki açıklamamızı…” Sözler Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy’a ait. Toy; ” Hatice Gani Erverdi Ortaokulu Müdürü Dursun Gültekin okuldan umudunu kesmişçesine öğrenciler ve aileleri ile buluşma etkinliklerini camiye taşımıştır. Eğitimin çeşitli etkinliklerle bireyi sosyalleştirme amacına uygun çalışmaları okulda yürütmesi beklenen Okul Müdürü Dursun Gültekin’in aileler ile  camide kaynaşmaya çalışması, bir okul müdürünün görev amaçlarını ne düzeyde kavramış olduğunun açık göstergesidir.

Birbirinden farklı toplumsal işlevi olan okul ve ibadethanenin birbiri ile karıştırılması, eğitim etkinlikleri için okul yerine ibadethanelerin seçilmesi, laik ve bilimsel eğitim ilkesine aykırıdır.

Hatice Gani Erverdi Ortaokulu vakıf görünümlü tarikat ve cemaatlerin etkinlik alanına dönüştürülmüş durumdadır. TÜGVA ve İHH başta olmak üzere cemaat yapılarının bu okulda öğrencilerle sık sık bir araya getirildiği, öğrencilere fikirlerini empoze etmeleri için okul yönetimi tarafından alan açıldığı bilinmektedir. Cemaatlerin okulda öğrencilerle yaptıkları çalışmaların sözlü ve CİMER üzerinden yazılı şikayetlere dönüştürüldüğü fakat herhangi bir önlem alınmadığı, tarikat ve cemaatlere alan açan bu okul müdürünün amirlerince korunduğu aileler tarafından dile getirilmektedir.

Okul adına öğrenciler ve ailelerle camide yapılacak bu etkinlik için Nilüfer Kaymakamlığından onay alınması gerektiği halde okul yönetiminin Milli Eğitim Müdürlüğü ya da Kaymakamlık onayı almadan yapmaya çalıştığı bu etkinlik aynı zamanda yetki aşımı ve yetkinin kötüye kullanılmasıdır. Kamu görevini toplum adına yapmak yerine cemaatlerin yararına çalışan bu anlayış Türkiye’ye 15 Temmuz’da acı bir bedel ödetmişken, aynı anlayışın yine okullar ve çocuklar üzerinden çalışmalarına devam etmesi çocuklarımız için açık bir tehlikedir.

Okulu tarikatların etkinlik alanına dönüştüren, bu amaçları için tarikatların finanse ettiği ödüller koyan ve çocuklarımızı bu denetimsiz yapıların etki alanına itmeye çalışan okul müdürü Dursun Gültekin ve bu anlayıştaki yöneticilerden çocuklarımız korunmalıdır.

Eğitim-İş olarak bir bilim yuvası olarak hizmet üretmesi gereken okulların laik ve bilimsel temelli eğitim anlayışından uzaklaştırarak medrese anlayışı ile yönetilmesine karşı her türlü hukuksal ve meşru mücadeleyi yürütecek, çocuklarımızı tarikat ve cemaatlerin kucağına itmeye çalışan bu sinsi anlayışa geçit vermeyeceğiz.

Bursa Valiliği sorumluluklarını yerine getirmeli, yetkilerini aşan, kamu okulunu cemaat okuluna dönüştürmeye çalışan bu okul yöneticisini durdurmalı, çocuklarının güvenliğinden endişe eden ailelerin sesini duyup taleplerini yaşama geçirmelidir.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>