Haberde Bursa

“DUVARIN ÖTESİNDE”

22.06.2020
727

Türkiye’nin ilk efekt boya üreticisi olarak “Mimari Boya” konseptiyle yapı sektörü, boya sanayi ve mimarlık dünyasına tasarım odaklı inovatif fikirler sunmaya devam eden San Deco tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Duvarın Ötesinde Mimari Proje Yarışması’nın kazananları açıklandı. Katılımcıların günümüze kadar yapısal veya imgesel olarak çeşitli anlamların yüklendiği duvarları yeniden düşünüp tasarlamaya davet edildiği yarışmaya 46 farklı üniversiteden 143 öğrenci 102 projeyle katılım gösterdi. Yapılan jüri değerlendirmesi sonucunda ödül alan projeler kamuoyuna sunuldu.

San Deco, mimari proje yarışması “Duvarın Ötesinde” ile katılımcıları günümüze kadar kavramsal, programa yönelik, yapısal veya imgesel olarak çeşitli anlamlar yüklenilen duvar hakkında yeniden düşünmeye ve kentleri, eylemleri, yapıları, imgeleri ve mekanları var eden duvarları yeniden tasarlamaya davet etti. 46 farklı üniversiteden 143 öğrencinin katılım gösterdiği yarışma yoğun ilgi gördü.

Yarışmada Birincilik Ödülü TOBB ETÜ Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Beyza Ayaz ve İrem Tümay’dan oluşan ekibe verilirken, MSGSÜ Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Sefa Şener, Nazlı Büşra Kocaoğlu ve Demet Satı’dan oluşan ekip İkincilik Ödülü’ne, Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencisi Metin Ali Liman’ın projesi ise Üçüncülük Ödülü’ne layık görüldü.

Yeditepe Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. sınıf öğrencileri Ali Güneş Karasu ve Elif Yörük ekibi, MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü 4. ve 3. sınıf öğrencileri Gamzenur Kurel ve Sümeyye Nur Öztürk ekibi ile MEF Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3. sınıf öğrencisi Kıymet Acar Eşdeğer Mansiyon Ödülü’nü alırken, Gazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü 2. sınıf öğrencisi Şeyda Özen’e Jüri Özel Ödülü verildi.

Yarışmada katılımcılardan duvar hakkında düşünürken mekanı üretmeye yönelik süregelen kavramsal yaklaşımların ve üretimlerin sınırları keşfetmeleri, hatta bunların da “ötesine” geçmeleri beklendi. Bu kapsamda tasarımcıları kentleri, eylemleri, yapıları, imgeleri ve mekanları var eden duvarları, yaptıkları sorgulamanın araçları olarak yeniden tasarlamaya davet eden yarışmada Mimar Murat Sönmez’in başkanlığında Mimar ve Peyzaj Mimarı Nesli Naz Aksu, İç Mimar Şaha Aslan, Mimar Nihat Eyce, İç Mimar Pelin Gürol Öngören, Mimar Aslı Özbek ve Mimar Ali Sinan jüri üyeleri olarak yer aldı.

SAN DECO BOYA Hakkında:

Yüzde yüz yerli sermayeye sahip, Türkiye’nin ilk efekt boya üreticisi San Deco, kimya sanayindeki faaliyetlerine 1965 yılında başladı. 90’lı yıllarda Ar-Ge ve üretimde dekoratif segmentte yer alan efekt boya üzerine yoğunlaşan San Deco, Kocaeli Gebze ve Cezayir’de toplam 11 bin m² alana kurulu tesislerinde toplam 29 bin ton üretim kapasitesine ulaştı. Büyüme ve üretimde insan ve çevreyi merkeze olan San Deco, TSE ve A+ gibi ulusal ve uluslararası üst düzey standartları uyguladı.

Yarım asırlık tecrübesiyle efekt boya alanında uzmanlaşarak “Mimari Boya” konseptiyle yapı sektörü, boya sanayi ve mimarlık dünyasına tasarım odaklı inovatif fikirler sunan San Deco, benzersiz ürün yelpazesi, dört kıtada 40 ülkeye yayılan uluslararası pazar gücüyle, dekoratif boya sektörünün önde gelen markası oldu. 

Efekt boyanın yanı sıra su bazlı iç ve dış cephe boyaları ile hobi ve fonksiyonel boya üretimi yapan San Deco, Türk boya sanayinin büyüme ve istihdamına katkı sunmak hedefiyle kurduğu San Deco Tasarım Akademisi’yle sektörel eğitim, nitelikli ustaların yetişmesi ve yenilikçi mimarların gelişimine destek için çalışıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>