Haberde Bursa

Durak Tekstil ABD yatak pazarıyla ISPA EXPO 2022’de buluştu

04.04.2022
705

ISPA EXPO 2022’de küresel yatak endüstrisine kapsamlı dikiş ve nakış iplikleri portföyünü sunan Durak Tekstil, Amerikan pazarında güçlü büyüme sinyalleri ile fuardan memnun ayrıldı. Ateşe karşı yüksek mukavemet gösteren aramid iplikler ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Endüstriyel dikiş ve nakış ipliklerinin önde gelen üreticisi Durak Tekstil, 8-10 Mart tarihleri arasında Orlando, Florida’da düzenlenen ISPA EXPO 2022’de yatak endüstrisine zengin iplik portföyünü sundu. Yatak ve yatak yan endüstrisi açısından büyük öneme sahip olan fuar, Uluslararası Uyku Ürünleri Derneği (ISPA) tarafından düzenleniyor. Durak Tekstil fuarda özellikle ABD pazarında yatak ürünlerinde standart kabul edilen para aramid iplikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çekmeyi başardı.

Fuara dönük değerlendirmelerde bulunan Durak Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi ve Pazarlama Direktörü Yiğit Durak, 2008 yılından bu yana sektörün çatı örgütü ISPA üyesi olduklarını hatırlatarak, hızla gelişen pazarları arasında ABD’nin öne çıktığını söyledi. Fuar boyunca yatak endüstrisine Durak Tekstil dikiş ve nakış ipliklerini sunmanın yanı sıra önemli görüşmeler gerçekleştirdiklerini anlatan Durak, beklentilerini karşılayan bir fuarı geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Yiğit Durak; “Öncelikle ISPA EXPO gerek katılımcıları gerekse ziyaretçileri açısından küresel çapta öneme sahip, kendini kanıtlamış bir yatak endüstrisi fuarıdır. Fuarda Kuzey ve Güney Amerika’dan gelenlerin yanı sıra diğer birçok bölgeden ziyaretçilerle ve üreticilerle buluşma fırsatımız oldu. Bu yıl Avrupa merkezli firmaların katılımının daha az olduğunu gözlemledik. Pandeminin olumsuz etkilerini geride bırakırken, canlanan pazarlardan üreticilerle buluşmak bizler için çok yararlı oldu. Coğrafi anlamda Türkiye’den çok uzak bir pazarda potansiyel müşterilerle buluşmak ve onlarla görüşmek bizlere üretim ve pazarlama açısından önemli katkılar sağladı. Amerika pazarına dönük büyüme hedeflerimizin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha gördük ve bu konudaki girişimlerimizi artırmak için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“Yatak yan endüstrisi için özel iplik taleplerini karşılıyoruz”

Türkiye’nin lider dikiş ve nakış ipliği tedarikçisi olduklarına değinen Yiğit Durak, satış hacimlerinin önemli bir kısmını yatak yan sanayinden elde ettiklerini açıkladı. Durak şunları söyledi; “Türkiye’nin lider dikiş ve nakış ipliği tedarikçisi olarak satış hacmimizin önemli bir kısmını yatak sektörüne gerçekleştiriyoruz. Gerek hane gerek ticari konaklama tesisleri için olsun, bütün yatak üretimlerinde ABD’de ciddi kalite kriterler ve güvenlik standartları bulunuyor. Yatak üretiminde kullanılan iplikler de bunlara dahildir. ISPA EXPO 2022’de zengin ürün portföyümüzle bu iplik talebini karşılayabilecek güçte olduğumuzu gösterdik. Sektörün birçok ham maddesi ve ara malzemesi Türkiye’den tedarik edildiği için, fuarda Türk firmalarının yoğun katılımı gerçekten gurur vericiydi.”

Fuarda heyecan verici görüşmeler gerçekleştirdiklerini aktaran Durak, anlaşmaların gerçekleştirilmesine bağlı olarak fuarın verimliliğini ölçmenin biraz zaman alacağını ifade etti.

Durak Tekstil aramid iplikleri ABD pazarının standartlarını karşılıyor

Ürün portföylerindeki ipliklerin yatak üretiminde verimlilik ve kalite artışı sağladığına dikkat çeken Yiğit Durak, patentine sahip oldukları bu ipliklerle yenilikçi bir markaya dönüştüklerini belirtti. Durak; “Verimliliğe doğrudan %15 katkı sağlayan masura ipliklerimiz bu anlamda gerçekten inovasyonu simgeliyor. Diğer ürünlerimiz ise kaliteleriyle kendilerini kanıtlamış, yüksek mukavemetli ürünlerdir” şeklinde konuştu.

Geç tutuşma ve ateşe karşı yüksek mukavemet özellikleri nedeniyle aramid ipliklerin ABD yatak endüstrisinde bir zorunluluk olduğu bilgisini veren Durak, ürün portföylerindeki para aramid ipliklerin hem ABD’de hem de AB’de belirlenen standartları rahatlıkla karşıladığını ifade etti. “%100 para aramid ham maddeden ürettiğimiz bu iplikler uluslararası geçerliliğe sahip sertifikalarla kalite, mukavemet ve performans değerlerini kanıtlayarak Amerikan pazarına sunuluyor” diyen Durak, yatak üreticilerinin güvenle ve rahatlıkla bu iplikleri kullandığını anlattı. Durak, aramid ipliklerin yatak endüstrisinin yanı sıra koruyucu giysiler gibi teknik uygulamalar için de tercih edildiğini sözlerine ekledi.

ABD pazarında kapsamlı bir çözüm sağlayıcı olacağız

Durak Tekstil’in uluslararası geçerliliğe sahip belge ve sertifikalarla ham madde, üretim ve nihai ürün bağlamında talep edilen şeffaflığı sağladığını yineleyen Yiğit Durak, sözlerini şöyle sürdürdü; “ABD devasa bir tüketim toplumu. Bu pazar halen büyümesini ve dışarıdan ürün alımını sürdürüyor. Durak Tekstil olarak bu pazarda sadece yatak üreticilerine çözüm sağlamıyoruz. Dikiş ve nakış ipliklerinin kullanıldığı onlarca farklı segmente hizmet veriyoruz. Bu nedenle kendimizi kapsamlı bir çözüm sağlayıcı olarak konumlandırıyoruz. Artan talep miktarı ve çeşidini en hızlı şekilde karşılayacak organizasyon yapısı için kendimizi sürekli güçlendiriyoruz. Kısa ve orta vadede doğrudan ABD’de bir yatırım planımız bulunuyor. Amerikan pazarında dikiş ve nakış ipliğiyle markamızın sinonim (eşanlamlı) olması için çalışıyoruz.”

Yatak endüstrisinden uyku/dinlenme teknolojilerine dönüşüm

ISPA EXPO 2022’de yatak endüstrisine yönelik yeni trendleri de ilk elden görme fırsatı yakaladıklarını anlatan Yiğit Durak, sektördeki bu dönüşümü şöyle özetledi; “Yatak endüstrisinde son dönemde baş döndürücü bir değişim yaşanıyor. Önceden yaylı ve sünger diye iki tip yatak tanımlanırdı, artık kişiye özel boyutlarda, kişiselleştirilmiş iç yapıda ve kumaş yüzeyde, farklı sertliklerde ve hatta termal özelliklerde yataklar söz konusu. Hatta, artık ‘yatak sektörü’ demek diş hekimine ‘dişçi’ demek gibi olumsuz algılanıyor ve onun yerine sektör kendisini ‘uyku/dinlenme teknolojileri’ olarak değiştirmeye başladı.”

Günümüzde cepli yaylı yataklardan doğal latex yataklara, stres önleyici yataklardan enerji depolayıcı yataklara kadar çok farklı fonksiyonlara sahip ürünlerin üretildiğini dile getiren Durak, bu özelliklerin genelde kumaş yüzeylerde sağlandığını belirtti. Durak; “Firma olarak uzmanlık alanımız olan tekstil malzemelerine farklı fonksiyonlar ve değer katması için bu yenilikleri yakından takip ediyoruz. Kumaşlara nano teknoloji uygulanması ve füzyon kumaşların kullanılabilmesi adına AR-GE departmanlarımız çalışmalarına başladı. Bu kumaş özelliklerine uygun dikiş ve nakış iplikleri olmadan bu ürünler hayata geçemeyecektir. O yüzden biz uyku/dinlenme teknolojileri endüstrisinin güvendiği bir partner olarak hazır olacağız” şeklinde konuştu.

“Rekabeti düşük fiyatta değil yüksek kalitede yapıyoruz”

Durak Tekstil’in 40 kişilik AR-GE ekibi ile sürekli inovasyon vizyonuyla çalışmalar gerçekleştirdiğini dile getiren Yiğit Durak, yüksek standartlarda ve kalite taleplerini karşılayan ürünlerle rekabet üstünlüğü elde etmeye odaklandıklarını ifade etti. Durak sözlerini şöyle tamamladı; “Yüksek kalite yerine düşük fiyat rekabetini hiç benimsemedik. Müşterilerimizin kendi müşterilerinden elde edecekleri memnuniyetin bizim için asli unsur olduğunu biliyoruz. Kurumsal vizyonumuzda kalite başlı başlına bir değer olarak kabul ediliyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>