Haberde Bursa

DÜNYA OTOMOTİVCİLERİ BURSA’DAN MEMNUN AYRILDILAR…

11.11.2022
454

Bursa OSB’nin ev sahipliğinde ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı’nın destekleriyle 8-10 Kasım 2022 tarihlerinde ülkemizde dördüncü kez yapılan Otomotiv Buluşmaları (Automotive Meetings)- Türkiye Organizasyonu başarıyla tamamlandı.

HABER OSMAN ÇETİN


Binek araçtan ticari araç ve ağır vasıta grubuna kadar birçok farklı alanda 38 ülkeden toplamda 300 sektör temsilcisinin katıldığı ve Merinos AKKM’de gerçekleştirilen Otomotiv Buluşmaları- Türkiye Organizasyonunda 7 bin ikili iş görüşmesi yapıldı.


“OTOMOTİVİN GELECEĞİ BURSA’DA ŞEKİLLENDİ”
Dünya otomotiv sektöründeki OEM, Tier1, Tier2, yan sanayi, ağır vasıta ve aftermarket’in önemli firmalarını bir araya getiren organizasyonun ardından değerlendirmelerde bulunan Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, “Etkinliğimizde ABD’den Almanya’ya, Slovenya’dan Hindistan’a kadar, hatta Etiyopya ve Tanzanya’dan bile misafirlerimizi ağırladık. Bunlar arasında dünyaca ünlü markalar TOGG, Volkswagen Group, MAN EU, Stellantis, Alexander Dennis, Aston Martin, Ashok Leyland, Mahindra, Hyundai, Ford, Tam Durabus, Renault, Toyota gibi firmaların satın alma yetkilileri yer aldı.

7 bin ikili iş görüşmesi gerçekleşti, adeta otomotivin geleceği Bursa’da şekillendi. Dünya otomotiv devlerini bir kez daha Bursa’mızda buluşturmuş olmaktan mutluyuz. Bu anlamda hem Bursa’mızın tanıtımına hem de sektörel iş birliklerine ve dolayısıyla otomotiv ana ve yan sanayi ürünleri ihracatımızın artmasına katkı sağlamış olduk. Tüm katılımcılara ve organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.


“BURSA OSB’YE TEŞEKKÜR EDERİZ”
Bursa OSB’nin ev sahipliğinde gerçekleşen Otomotiv Buluşmaları- Türkiye Organizasyonuna katılan sektör temsilcileri de yaptıkları açıklamalarda, “Gerek ilk günkü konuşmalar ve sektörel sunumlar, gerekse programın ikici ve üçüncü günü düzenlenen ikili iş görüşmeleri çok verimli geçti. Önemli iş görüşmeleri yaptık, somut bağlantılar gerçekleştirdik. Bursa’dan memnun ayrılıyoruz. Bursa OSB’ye teşekkür ederiz” şeklinde konuştular.


Otomotiv Buluşmaları- Türkiye Organizasyonu’nun beşincisi 2024 yılı kasım ayında yine Bursa’da gerçekleştirilecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>