Haberde Bursa

DOHADERN; Katliam çözüm değildir, ışığımız bilim olsun…

12.11.2022
369

Bitlis’te sokak köpeklerinin ısırması sonucu kuduz şüphesi konulan 10 yaşındaki Mustafa, hayatını kaybetti. “Bu acının tekrar yaşanmaması için” isteyen Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği üyeleri, sokak hayvanlarının mevcut hastalıklar için aşılanması ve kısırlaştırılması talebiyle bir açıklama yaptı. Açıklamayı DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş;  yetkililerin harekete geçmesini sağlayabilmek adına çağrıda bulundu.

DOHADERN Başkanı Ateş; ” 09.11.2022 tarihinde bir çocuğumuzu yaklaşık 150 yıldır aşısı olan KUDUZ yüzünden kaybettik. Bu acının tekrar yaşanmaması için;

1- Birçok batı bölgesinde ilçe belediyesi bünyesinde bulunan ama Büyükşehir Belediyeleri’nin çoğunda da bulunmayan bu birimin ivedilikle her ilçe belediyesinde 5199’u uygulamalarını (aşılama ve kısırlaştırma) hızlandırmak için veterinerlik birimi kurdurmalı.

2- Ormanlık alanı olan belediyeler mobil ekip (gezici kısırlaştırma, tedavi birimi) ile desteklenmeli.

3- Ormanlık alanlarda, kuduzun asıl sebebi olan yaban hayvanlarının aşılanması için, Tarım Orman Bakanlığı’nca havadan yapılacak yemle aşılama için destek istenmesini talep ediyoruz. ” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>