Haberde Bursa

DOĞRUYU GÖRÜP HAKSZILIĞA SUSMAYAN VE TOPRAK ADAM’I SAVUNAN GENÇ ADAMA TEŞEKKÜR.

13.05.2021
392
“Sevgili Ali Rıza, Eski İl Başkanı Gürhan Akdoğan’a yazdığın metni ; onun saldırı ve karalama dolu paylaşımına sayfasında olanak bulamadığın için benim sayfamda paylaşmak zorunda kalmışsın, yürekli tavrından dolayı teşekkür ederim.” geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal odaklı bir yazı kaleme aldı.
Buğday; “Bende bu yanıtı sana yazma ihtiyacı duydum. Çünkü Mayıs ayının 4’ünden beri Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın attığı bir twıttan dolayı bir bardak suda bilinçli ve maksatlı olarak fırtınalar koparıldı. Faşist zihniyetlerin ve AKP trollerinin maksadı belliydi. Ama beni üzen ve düşündüren; CHP çatısı altında birlikte olduğumuz birçoğunda da ciddi emek ve katkı sunduğum (Gürhan Akdoğan) başta olmak üzere arkadaşların bir linç kampanyasına dönüştürdükleri paylaşımları oldu. En üzücü olanıysa maksadı aşan, kasıtlı karalama, iftira, gözden düşürme ve faşistlere hedef gösterme amaçlı yazılan çarpıtmalar ve maksatlı olarak Atatürk’ümüzü kullanmaları oldu.
Genç Arkadaş Ali Rıza, ben bu partinin adeta canlı tarihiyim. Kimin neyi ne amaçla yaptığını bilecek kadarda siyasi tecrübem ve her biriyle yıllara dayanan teşriki-mesaim var. Bu tavırdaki arkadaşlar hamasetle siyaseti senelerce başarı olarak sundular. Bu türler emek vermez, uğraşmaz, başarılı olan insanlardan rol çalarlar. Hatta yazılarını, fikirlerini çalarak emeksiz başarı ararlar!!! Çünkü onlar okumaz, araştırmaz, emek vermez ve çalışmadan hep “BEN” diyen kompleksli insanlardır. Ben Toprak Adam Orhan Sarıbal’ı çok iyi tanıyan bir büyüğüyüm. Yazılanlara, iftira ve karalama dolu paylaşımlara çok üzüldüm en az 4-5 gün bu linç karşısında herkes sustu. Bir tek kişi veya dernek, kuruluş, üst yönetim veya hakkı ile seçilmiş örgüt temsilcileri bu linçe karşı bir kınama yaparak karşı çıkmadılar.
Ben, “GERÇEKLERİ KİN, NEFRET VE HAKSIZ ALGI YAPARAK ÖĞRTEMEZSİNİZ. TOPRAK ADAM ORHAN SARIBAL GERÇEK BİR YURSEVERDİR” diye yazarken amacım hata yapanları sağduyuya çağırmaktı. Adeta bu maksatlı ve insanlık dışı linç kampanyası karşısında bir ölüm sessizliği oldu… Mahalle ve toplum baskısı öyle güçlü bir rüzgar estirdi ki adeta fırtınaya dönüştü. Mecburen bir başka yazı daha yazmak zorunda kaldım: “KATLİAM NEDİR, NASIL TANIMLANIR?” başlığı altında bir yazı daha paylaşarak olaya açıklık getirmeye çalıştım. Yani öğretmenlik yaptım. Oysa faydacı, çıkarcı ve siyasette bir yerlere gelme beklentisi olmayan çok dürüst, namuslu, vicdanlı ve çalışanın hakkını veren başta CHP’ örgütü ve seçmeni vardı. Neden susukun kaldılar anlayamadım.
Oysa bu sağduyulu insanlar sayesinde haklı olarak Toprak Adam Orhan Sarıbal her zaman birinci sırada oldu.
Toprak Adam, sadece kendi ilinde değer bulmadı… Tüm Türkiye’de her bölgede ve her ilde sevildi sayıldı, güvenildi ve onur duyuldu. Gözü yaşlı anaların evladı oldu Sevgili Dostlar, Sol/Sosyal Demokratlar, Bu linç kampanyası amaçlı yapıldı: Başta “İlla Ben” diyen egosu yüksek dostumuzun partiden kopma isteği ve tutması başarılı olması çok zor olan bir hareketin mensupları bu işten fayda sağlamak istediler… 19 yılda kendileri biten, tükenen ve ülkeyi her alanda iflasa, halkımızı açlık ve yokluğa sürükleyen Cumhur ittifakının saldırgan tayfası “Acaba buradan bir yol bulup Millet İttifakını bozar mıyız?” dediler. “İYİ Partiyi ve diğerlerini bu iftira kampanyası ile tahrik edip koparabilir miyiz? diye planlı bir saldırı yaptılar.
En zavallı ve utanılası durum ise: CHP içinde yeniden yer tutmak isteyen ve hiç bir zaman Toprak Adamın bilgisine, özverisine, çalışkanlığına yetişemeyecekleri ve halkın yanındaki mücadelesiyle yarışma olanağı olmayan muhterislerin çirkin saldırıları oldu… Genç Arkadaş Ali Rıza, sayfama yazdığın Gürhan Akdoğan ‘a sitem dolu satırlarında çok haklısın. Ben burada açıklamayı ar edeceğim birçok olaya tanığım. Kendisi bunları bilir!!!Daha önce kendisi milletvekilliğine aday olduğunda ön seçim zamanı Olay Gazetesinde de muhbirlik yaparak böyle bir provokasyona imza atmıştı. Tam ön seçim öncesiydi zor durumda kalmış ve benden de yardım istemiş ve almıştı.
SON SÖZ: İftira ile, maksadı aşan suçlamalarla, gerçek olmayan karalamalarla ve algı yaparak bir an için ön kesebilir ama değeli olan hiç kimseyi yok edemezsiniz. Herkesi sağduyuya ve emek verenlere saygı duymaya davet ediyorum.
BAYRAMINIZ SAĞLIK, HUZUR, MUTLULUK, SEVGİ, SAYGI, BARIŞ VE KARDEŞLİK İÇİNDE İNSANLIĞIN ERDEMİ VE ONURUYLA YAŞANSIN.” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>