Haberde Bursa

DENİZ “MAVİ” KALSIN

23.08.2020
391

Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Kültür ve Dayanışma Derneği temiz bir çevre için sahilde çöp topladı. Çevre ve deniz temizliği konusunda farkındalık oluşturmak için Kumla sahilinde çöp toplama etkinliği düzenledi.

Kumla Kayık Sahipleri ve Amatör Balıkçılık Kültür ve Dayanışma Derneği dikkat çeken bir çevre etkinliğine imza attı. Doğal kaynakları koruma altına almak, çevreyi temiz tutmak ve geri dönüşümde farkındalığı artırmak amacıyla “Deniz Mavi kalsın” sloganı ile düzenlenen çöp toplama etkinliğinde, Mavi maske,eldiven ve kurdele takarak katılımcı Kumla sahilindeki atık çöpleri topladı.

Etkinlik ile hem çevre temizlendi hem de daha temiz ve yaşanılabilir bir çevre için farkındalık oluşturulmuş oldu. Pandemi süresince kullanılan maske ve eldivenlerin gelişi güzel bir şekilde sahil ve denize atılmış olduğu gözden kaçmadı.Deniz içersinde yaşamakata olan canlıların ve deniz kuşlarının ekolojik ve doğal ortamlarını vatandaşın atığı çöplerle bozmaya hakkı olmadığını dile getirdiler.

Sahil boyunca yapılan çöp toplama esnasında sahilde cam şişe kırıklarıda gözden kaçmadı.Çıplak ayakla dolaşılan sahil şeritlerinde insan sağlığını tehlikeye atacak bir çok çöp ile karşılaşıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>