Haberde Bursa

CUMHURİYET CADDESİNDEKİ TRANVAY KALDIRIYOR.

05.06.2020
408

KESTEL HABER MERKEZİ NAZİF EREK Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa trafiğini rahatlatmak için çalışmaların sürdüğünü belirtirken, ciddi rahatlama için mesai saatlerinde çeşitlendirme teklifini yineledi.

Okul ve fabrikaların aynı saatte çalışması Allah’ın emri değil diyen Aktaş, “Bursa’ya 10 katlı yollar da yapsak sıkıntı yaşanır. Acilen okul ve mesai saatlerinin başlangıcında düzenleme yapılmalı. Pandemi döneminde 110 bine düşen günlük yolcu taşıma rakamı bu hafta 320 binleri buldu. Normalleşme hızlanıyor. Önümüzdeki hafta BUDO seferleri başlayacak” dedi.

Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nde ilk kazmanın Temmuz ayında vurulacağını, 50 milyon kredi geldiğini anlatan Başkan Aktaş, Cumhuriyet Caddesi’ndeki T3 tramvay hattını kaldıracaklarını açıkladı. Başkan Alinur Aktaş, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi. Yeni normalleşmeye Bursa’nın hızla intibak ettiğini, iş dünyası ve banka temsilcileriyle yaptığı görüşmelerden çok olumlu intibalar edindiğini anlatan Başkan Aktaş, Bursa’nın en şanslı illerin başında geldiğini ifade etti.

Millet Bahçesi’nin bugün resmen açılacağını, yüzen taşların buluduğu bölgenin düzenlenmesiyle Altıparmak Meydanı ve bölgenin gerçek kimliğine kavuşacağını ifade eden Başkan Aktaş, “Millet Bahçesi ve yanındaki spor salonu ve eski yüzme havuzunun da bölgeye dahil edilip Kültürpark’la bütünleşmesini istiyoruz” diye konuştu. Yaklaşık 1 milyar liraya mal olacak Emek Şehir Hastanesi metro hattının inşaatının bakanlık tarafından yapılacağını ve sürecin yakın zamanda başlayacağını hatırlatan Başkan Aktaş, “Normalleşmeyle ilgil 1 Haziran’dan itibaren hızlı giriş yapıldı.

3 devlet bankamızın bölge müdürü ve ticari şube müdürleri ve 3 özel bankanın yöneticileriyle kahvaltıda buluştuk. Şehrimin geleceği adına belediye adına heyecanlandım. Bursa iyiye gidiyor. Pandemi karnemiz güzel. Fırsatları iyi değerlendirirsek sonucun çok daha iyi olacağını konuştuk. Bursa’da genel anlamda çok olumlu hava var. Normalleşmeye en hızlı tepki veren şehir Bursa oldu. Güzel bir yaz sürecinin bizi beklediğini söylüyorum. Maske, sosyal mesafe ve kişisel hijyen konusu bizim olmazsa olmazımız. 3-4 ay böyle geçecek.

Ulaşımda mümkün olduğu kadar dikkatli olacağız. Maskeleri çıkarmayacağız. Sosyal mesafeye dikkat edeceğiz. Hâlâ bir mesele var, hayat da devam ediyor. İnsanların ihtiyaçları artarak devam ediyor. Avrupa, Amerika Afrika ve Uzakdoğu’da normalleşme başladı. Turizmle ilgili insanlar biraz endişeli ve kaygılı. Ancak bu konuda da ümidim var. Bursa’nın güzel karnesi avantaj olacak. Türkiye ve dünya çapında tanıtım başlatacağız.

Doğa turizminin geliştiği süreci yaşayacağız. Bursa’yı hareketli görüyorum. 2 akşam önce iş insanlarıyla beraberdim. Tekstilden, otomotive farklı sektörlerden iş insanlarına heyecanımızı ve yaklaşımımızı anlattım. Her şey iyi olacak. Bundan zerre şüphem yok. Bize düşen çalışmak ve koşturmak, sorumluluklarımızı yerine getirmek” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>