Haberde Bursa

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Akyolcular’dan Seçköy’e geçmiş olsun ziyareti

20.06.2020
508

Bursa’da son 48 saatte etkili olan yağış, dağ ilçelerinde dolu halinde ürünleri biçerken, kent merkezi ve yakın köylerde ise sağanak halinde su baskınlarına yol açtı. Osmangazi’ye bağlı 250 hanelik Seç Köyünü de sular altında bırakan sağanak yağış nedeniyle evleri su bastı. CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular Seç Köyüne giderek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Beraberindeki belediye meclis üyesi ve ilçe yöneticileriyle köyde incelemelerde bulunan Akyolcular, üzeri daha önce kapatılan derenin dağlardan gelen suyu kaldıramayınca tarihi köyün sular altında kaldığını belirterek, “Köy halkıyla da görüştük, Daha önce de yağmurdan etkilenmişti bu köy ama hiç böylesini görmemiştik dediler. Sel suları evlerden birini tam anlamıyla duvarlarını yıkarak delip geçmiş durumda. Bir kaç evde büyük hasar var” dedi.

Hasarlı evlerden birinin de engelli olan Yaşar Kılıç’a ait olduğunu kaydden Akyolcular, “O engelli kardeşimiz ailesine engelli maaşı ile bakıyor. Evi en çok zarar gören o. Yardıma ihtiyacı var” diye konuştu.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Akyolcular, sadece köyde değil, sel suları nedeniyle ovada yetişen yazlık sebzelerde de hasar oluştuğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>