Haberde Bursa

Cevdet Vural: Kimin malını kime satıyorsunuz!

13.11.2022
328

Tarım Kredi Kooperatifleri taşınmazlarını satılmasına iş insanından itiraz! Türkiye’nin en önemli çiftçi kuruluşu olan Tarım Kredi Kooperatiflerinin 35 milyar lira gibi büyük bir borç batağına sürüklendiği ortaya çıktı. Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, çiftçiye ait ne var ne yok satışa çıkardı. Başta Merkez Birliği olmak üzere Bölge Birliklerinin ve kooperatiflerin arsa, bina, lojman, dükkan bütün taşınmazları teker teker satılıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sözde gıda fiyatlarını düşürmek Türkiye’nin her bir tarafına market açılması talimatı verilirken, marketlerin sahibi Tarım Kredi Kooperatiflerinin ise 35 milyar lira gibi büyük bir borç batağına sürüklendiği ortaya çıktı. Borçtan kurtulmak için arayış içine giren Genel Müdür Hüseyin Aydın ise çiftçiye ait arsa, binadan tutun da lojman ve dükkana kadar ne var ne yok satışa çıkardı. Hüseyin Aydın, göreve geleli daha 8 ay olmasına rağmen bu süre içinde Tarım Kredi’ye ait taşınmazların satışı ile ilgili tam 12 satış ihalesi yapıldı. Tarım Kredi Kooperatiflerine ait arsa, konut, lojman, kagir bina, dükkan bütün taşınmazların satışa çıkarılması dikkat çekerken, bu durum ‘Genel Müdür satmaya gelmiş!’ tepkisini gündeme getirdi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın’ın kapalı toplantılarda, kurumun kendisinden önceki genel müdürler tarafından çok kötü yönetildiğini ve ‘kurumun 35 milyar lira borcu bulunduğunu belirterek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda hızla bir batışa doğru gittiği yönünde’ serzenişte bulunduğu kaydediliyor. Genel Müdür Hüseyin Aydın’ın tam böyle bir dönemde Merkez Birliğinin Mart 2023’te yapılacak olağan genel kurulunu beklemeden 24 Eylül’de olağanüstü genel kurul kararı alması da dikkat çekti. Çiftçinin bütün taşınmazlarının satışa çıkarıldığı bir dönemde Hüseyin Aydın’ın Mart 2023’te yapılacak olağan genel kurulu beklemeden 24 Eylül’de olağanüstü genel kurulu kararı alması, şirketlerde mi satılacak sorusunu gündeme getirdi.  24 Eylül’de yapılacak olağanüstü genel kurulda, insan kaynakları yönetmeliğinde yapılacak değişiklikler ile mülkiyeti Merkez Birliğine ait gayrimenkullerle ilgili gerçekleştirilen iş ve işlemler ve Merkez Birliğinin hissedarı olduğu şirketlere ilişkin gerçekleştirilen iş ve işlemler genel kurulun bilgi ve tasvibine sunulacak.

Diğer yandan Ankara Kulislerinde konuşulanlara göre Genel Müdür Hüseyin Aydın’nın Gübretaş’ın İran’daki yatırımı olan Razi’yi elden çıkarmak istediği ancak bu satışa Cumhurbaşkanına yakın isimlerin karşı çıktığı kaydediliyor. Hüseyin Aydın’nın Razi’nin satışı ile elde edilecek paranın Tarım Kredi Kooperatiflerinin bütün borcunu kapatacağı öngörüsü ile bu satışı istediği ifade edilirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakın eski bir milletvekilinin bu satışa karşı çıkmasından dolayı şimdilik vazgeçildiği dile getiriliyor. Hüseyin Aydın, Tarım Kredi Kooperatiflerinin, GÜBRETAŞ’a ait altın madeni sahası ile ilgili nasıl bir projeksiyon ortaya koyacağını kamuoyuna açıklamazken, altın madeni sahasının da satılacağına yönelik kaygılar da hat safhada.

Konuyla ilgili tanınan iş insanı Final End. Mak. Müh. San. Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Vural; “Tarım Kredi Kooperatifi Genel Müdürü Hüseyin Aydın; sermayesinin %100 ortaklarına yani çiftçiye ait Tarım Kredi Kooperatifleri’ne ait taşınmazları satarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 1000 Tarım market projesinde zararı kapatmak için sermaye artırımı yapmaktadır. Söğüt özünde bulunan arsayı haraç mezat YDA şirkete vererek 10 milyar lira değeri olan yeri Tarım Kredi sadece 700 milyon liraya verilmiştir. İYİ Parti iktidarında kaderine terk edilen çiftçi yeniden üretecek ve Türkiye’yi tarımda süper güç yapacaktır. Çiftçiye yüksek maliyetli girdi ve kredi sağlayan Genel Müdür Hüseyin Aydın, gözünü kurumun taşınmazlarına dikerek hiç bir şekilde devlete ait olmayan, çiftçiye ait olan yerleri satarak marketlere kaynak oluşturmak peşine düşmüş, ülkenin kefenlik kaynaklarını bile üçbeş kuruşa pazarlayarak beka sorununu  diriltmiştir. Bunlardan hesap sormak bizim boynumuzun borcudur. Gün gelecek, hesaplar tek tek sorulacak. Endüstriyel tarımı İYİ’ler getirecek.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>