Haberde Bursa

Canımız Yanarken Sen Hala…

01.06.2020
692

Evde Kalan Türkiye’de son günlerde artan kadın cinayetleri kadın sivil toplum kuruluşlarını harekete geçirdi. Bursa Eski Adliyesi önünde Kadın Meclisi öncülüğünde bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Kadın Meclisi Bursa İl Temsilcisi Cemile Boncuk, Bursa’da işlenen son cinayet ile ilgili olarak ; “Songül Yalçın nişanlı olduğu erkek tarafından dövülerek öldürüldü. Biz bugün burada Bursa Kadın Meclisi olarak Songül’e adalet için bir araya geldik.

Songül 25 yaşındaydı. Daha gencecikti. Tıpkı Zeynep Şenpınar gibi, Gülnur Kocabaş gibi, Şule Çet gibi. Songül için ve tüm kadınlar için adalet sağlanana kadar bu adliyeleri boş bırakmayacağız.

Buradan hakimlere, savcılara sesleniyoruz: Songül’ün katilini sakın korumayın, kadın cinayetini meşrulaştıracak indirimler vermeye sakın kalkmayın. Katile hak ettiği cezayı verin.

Songül’ün avukatı olan Berrin Bayam, evinde çalışan kadının boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından evine silahlı saldırı düzenlenmesi sonucu ağır bir şekilde yaralanmıştı. Bu şiddeti durduracağız. Kadınları yaşatmak için şifre bellidir: 6284 ve İstanbul Sözleşmesi. Yasayı uygulayıp kadınları yaşatmak zorundasınız. Pandemi günlerinde kadınların dört duvar arasında şiddetle, cinayetle baş başa kalmaması için 6284 ve İstanbul Sözleşmesi’ni uygulayın.” ifadeleri ile son gelinen gelişmelere nokta koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>