Haberde Bursa

Cangül Soydemir: “Kişiye Özel Meditasyon İç Huzurun Kapısını Açıyor”

03.06.2022
1.168

Bilimsel bir zihni dinlendirme tekniği olan meditasyon, derin bir şifa yöntemi olup, günümüzde iş, okul ve özel hayatımızda stresi azaltmada kullanılan en etkili araçtır. Meditasyon gün içinde kısa süreli yapılsa da iç huzurun sağlanmasına katkı sağlayıp, kişiyi içinde bulunduğu o ana davet eder. Psikosentez yaşam koçu ve meditasyon eğitmeni Cangül Soydemir hazırladığı “kişiye özel meditasyon” ile kişinin iyileştirmek istediği konunun merkezine iniyor ve o alanla ilgili size özel meditasyon hazırlıyor.

Yaşam hızla akarken beraberinde stres, korku, endişe ve öfkeyi getiriyor. İç huzuru, korkulardan arınmayı, daha sakin bir birey olmayı ve doğru ilişki kurmanın peşinden gidiyoruz. Peki tüm bunlar nasıl gerçekleşecek? Zihni sakinleştirip kısa da olsa anın farkındalığını hissetmek mümkün mü? Psikosentez yaşam koçu ve meditasyon eğitmeni Cangül Soydemir, birçok kültürde kullanılan manevi arınma tekniği olan meditasyonu kişiyel özel olarak hazırlıyor.

Ruhu dinlendiren, şifa sağlayan kişiye özel meditasyonu Cangül Soydemir şu sözlerle anlatıyor: “Meditasyon öncesi kişiyle derin bir sohbet ediyorum, sorunlu olduğu alanları beraber tespit ediyoruz ve buna göre bir meditasyon çalışması yapıyorum. Hazırladığım meditasyonu istediğiniz yerde günün her saati uygulamanız mümkün. Ancak zihni boşaltmak ve derin bir huzurun farkındalığına varmak için sessiz bir ortamda yapılması çok daha etkili olacaktır. Diyaframdan doğru bir nefes almak meditasyon öncesi önemlidir. Çalıştığım kişiler nefesi doğru alıp veremiyorsa bununla ilgili de çalışıyoruz.”

Duyguları yatıştıran, rahatlama sağlayan ve mutluluk hormonunun salgılanmasını artıran meditasyonun düzenli olarak yapılmasının önemine de dikkat çeken Soydemir, “Meditasyon esnasında sadece odaklanmak istediğimiz konuya ve zihni boşaltmaya odaklanıyoruz. İstenmeyen ve konu dışı düşünceler aklımıza gelebilir. Birçok kişi bunu nasıl yapacağız diye soruyor. Düzenli meditasyon ve nefesle o ana ve içimize dönmek mümkün. İç huzurunuz, kaygı ve endişelerinizi azaltmak, daha az yargılayıcı olmak için meditasyonu günlük hayatın akışında es geçmemenizi öneriyorum. 15-20 dakika yapacağınız meditasyonun etkilerini kısa vadede göreceksiniz” diyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>