Haberde Bursa

BURSA’YI VE BURSASPOR’U KÜME DÜŞÜRENLER; TİMSAH GÖZYAŞI DÖKENLERDİR!

14.05.2022
700

Bursaspor’un 2’ci lige düşmesi Bursa siyasetini de ayağa kaldırdı. İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; sert bir açıklama yaparak; “Bursa’mızın gözbebeği Bursaspor’umuz maalesef 2.Lig’e düştü. Üzüntümüzü tarif dahi edemeyiz. Tabi ki böyle bir hazin akıbete uğranmasının belli başlı nedenleri var. Şimdi hiç kimse çıkıp da, bizim gibi “sebep-sonuç” analizi yapanları, “acı haberin” daha ilk gününde suçlu aramakla veya siyasi kimliğimizden ötürü prim yapmakla falan yaftalamasın!

Zira herkes de biliyor ki;
Tarihindeki ilk ve tek Süper Lig Şampiyonluğu’nun, kelimenin tam anlamıyla “mabedi” olan Atatürk Stadı’nın, “acımasızca” yıkılmasıyla başladı her şey.
O muhteşem anbiansı, akıl almaz seviyedeki basiretsiz yöneticilik örneğiyle yok eden, Bursalılığın ve Bursasporluluğun ruhundan “bihaber” iktidar sahiplerinin vizyonsuzluğu, “liyakatsız kifayetsizlikleriyle” de birleşince, aslında daha o gün küme düşmüştü Bursa ve Bursaspor…
Bilinmelidir ki;
Sadece Bursaspor değil, kent olarak Bursa da küme düşmüştür ve bu sorumluluk, yalnızca kulüp yönetiminde, başkanlarda, teknik heyette, futbolcularda ya da taraftarlarda değil; aynı zamanda Bursaspor’a “adam gibi” akıl, destek ve yön verme sorumluluğunu yerine getiremeyen kent yöneticilerindedir.
Kısacası Bursa nasıl iyi yönetilemediyse, koskoca şehrin kaynakları “adı batasıca rantları uğruna” hızla tüketildiyse, kentimizin sosyo-ekonomik hayatının en dinamik unsurlarından biri olan Bursaspor da kötü, hem de çok kötü yönetilmiştir!
Şimdi bu kentin dinamiklerine düşen; aslında “malumun ilanı” olan küme düşme üzerine “ağıt yakmak” değil, Bursaspor’un yeniden bir “marka değer” olarak, yepyeni bir kimlikle Bursa’ya kazandırılmasına yönelik çok ciddi çabalar göstermek için derhal kolları sıvamaktır.
Bu arada timsah gözyaşı döken gerçek suçlu kim ya da kimlerse ayağa kalksın ve paşa gönülleri isterse de, Bursa’ya hesap versin!
Aksi halde bilinsin ki; o hesabın da demokratik yollardan görüleceği günler zaten çok ama çok yakındır…” dedi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>