Haberde Bursa

Bursalı Yönetmenden İstanbul’a Tepkili Aksiyon Dizisi!

31.07.2020
416

EMTAEM Film ekibi tarafından çekilen ve tamamı Bursa’da yaşayan sinemacılardan oluşan aksiyon dizisi ‘Varyant’ Blu Tv için çekimlerine hız kesmeden devam ediyor. Senaryosunu yazıp yönettiği Varyant dizisi için enbursa.com mikrofonlarına konuşan Taner Bahadır; ‘Bursa’da bu işi yapıp profesyonel işlerini İstanbul’da yapanlara tepki olsun diye yapıyorum’ dedi.

Çekimlerine Mustafakemalpaşa’da devam edilen aksiyon dizisi ‘Varyant’ın setine konuk olduk. Geçtiğimiz sene sosyal medya mecrası Youtube’da yayınlamak üzere aynı ismi taşıyan ‘Varyant’ filmini 8 bölümlük dizi haline getiren Bursalı senarist ve yönetmen Taner Bahadır, teaserını çektikleri diziyi Blu Tv’ye sunacaklarını ve kabul edildiği takdirde profesyonel olarak çekimlere Bursa’da devam edeceklerini belirtti.

Senarist ve yönetmen Taner Bahadır

İSTANBUL’A TEPKİ AMAÇLI BURSA’DA ÇEKİYORUM

Tamamı Bursalı oyunculardan ve set ekibinden oluşan dizinin özellikle Bursa’da çekilmesinin nedenini sorduğumuz Bahadır; ‘Ekibin tamamı Bursa’da yaşıyor. Ben kendim Bursalıyım. Bursa’nın bu konuda inanılmaz potansiyeli var. Ben bunu daha çok İstanbul medyasına, Bursa’da bu işi yapıp ta İstanbul’u daha profesyonel görüp profesyonel işlerini İstanbul’da yapanlara biraz tepki olsun diye yapıyorum. Ama asıl amacım Bursa’daki oyuncuları, Bursa’da oyunculuğa gönül veren kişileri A noktasından B noktasına, B noktasından daha ileriye taşıyabilmek. O zaman ben daha çok gurur duyuyorum ekibimle, kendimle, Bursa’yla. Sağ olsun Bursa bize çok destek veriyor. Mekan konusunda, sanat konusunda prodüksiyon konusunda sıkıntı yaşamıyoruz. Kendi mekanımız, kendi evimiz. Kendi evimizde kendi yemeğimizi yapıp bunu dışarıya sunma çabasındayız.’ Dedi.

FİLMDEN DİZİYE ÇEVİRDİK

‘Varyant’ isminin çıkış noktasını yönelttiğimiz Bursalı yönetmen Taner Bahadır; ‘Ben zaten senaryo yazıyorum. ‘Kumpas’ adında bir senaryom vardı. Bunu biraz revize ettim, sonra isim düşünelim dedik. İsim düşünürken varyant ismi aklıma geldi. Varyant, aslında bir satranç terimidir. Belli bir hedefe yönelik olan hamleler dizinine varyant denir. Bizimde önce bir sinema filmimiz vardı Varyant isminde, Youtube’a yüklemiştik. Bu film ile ilgili bir hedefimiz vardı, planlar yapıyorduk. Varyant bizim formatımıza uyuyordu, adını varyant koyduk. Tepkiler çok iyiydi, oyuncularım çok iyi hissettiler. Ben onları gördükçe gurur duydum. Bunu daha profesyonelleştirmeye karar verdim ve dizisini yazdım. Şuanda 8 bölüm yazdım 1 sezon, inşallah 2 bölüm çekip Blu Tv’ye sunacağız. Kabul ederlerse Bursa’da, Bursa içinde profesyonel olarak devam etmeyi düşünüyorum.’ Dedi.

MİSTİK KONULAR ÜZERİNDEN AKSİYON

Genellikle aksiyona yöneldiğini, mafya vari konular yerine mistik konular üzerinde aksiyon ürettiğini belirten Bahadır; ‘Daha değişik tarzda konular üretmeye çalıştım. Tarihi eserler var, tarihi eserlerin içerisine gizlenmiş farklı bilgiler var. Bunların peşine düşüyor ekibimiz. Bunların sonucunda çok mistik bir gücün sahibi olmak için bütün ekipler gruplar birbirleriyle çatışıyor. Birbirlerine oyun kuruyorlar, olayların parçaların sahteleri var. Değişik kafalarda yazılmış. Bazen geri dönüp düşündüğümde bende düşünüyorum ‘hangi kafayla bunu yazdım’ diye. Tabi kolay olmuyor. Alışılmışın dışına çıkmak istiyorum. Mafya vari daha çok böyle aksiyonu mafya üzerinden değil de daha çok mistik konulara, antik konulara uzanan, antik gizemlerin günümüze kadar geldiği ve bunların belli kişilerin öğrenebildiği bir dizi göreceğiz.’ Diyerek ipucu verdi.

TÜRKİYE BURSA’YI KONUŞACAK

Ülkemizde aksiyon filmleri yada dizileri konusunda eksiklerimiz olduğunu hatırlattığımız Taner Bahadır; ‘ İnşallah elimizden geldiği kadar bu eksikliği tamamlamaya çalışacağız. Şuanda ekipmanlarımız, ekibimiz tam anlamıyla profesyonel değil. Ama profesyonel anlama geçtiğimizde, benim gözümde canlandırdığım sahneleri ekrana yansıtabilirsek ben eminim ki tüm Türkiye Bursa’yı konuşacak.’ Dedi.

BURSA BİZİ DESTEKLESİN

Film sektörünü Bursa’da devam ettirmek ve bu sektöre gönül veren insanların başka şehirlere gitme zorunluluğu olmaması için çalıştığını belirten Bursalı yönetmen Taner Bahadır; ‘Bursa bizi bu işle takip etsin desteklesin. Amatör olarak Bursa’da başlarsın, bütçeli olunca uçar gidersin İstanbul’a. Ben bunu yapmayacağım. Ben gerekirse profesyonel ekibimi Bursa’da kuracağım. Şehir dışına gitmek zorunda kalmasın, ailesinin yanında dursun, aynı zamanda profesyonel işinde de olsun. Ekmeğini de kazansın. Akşamüstü yine evinde kalsın. Diğer türlü başka şehirde evini tutup başka firmada çalışmak için o çileye girmesin. İşini burada yapsın, burada yükselsin. Ben bunu istiyorum. İnşallah ta olacak.’ Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>