Haberde Bursa

Bursa’daki saldırının arkasında kim var?

20.04.2022
462

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 07.30 sıralarında el yapımı patlayıcı ile terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırının ardından katıldığı canlı yayında açıklamalarda bulunan Öğretim Üyesi Abdullah Ağar, Bursa’daki terör saldırısının YPG-PKK tarzına benzediğini ve ya bizzat bu örgütler ya da onlarla iltisaklı yapılar tarafından yapılmış olabileceğini aktardı.

Bursa'daki saldırının arkasında kim var?

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde 07.30 sıralarında el yapımı patlayıcı ile terör saldırısı gerçekleştirildi. Saldırıda otobüs ağır hasar alırken, 1 infaz koruma memuru şehit oldu.

Saldırı sırasında 4’ü ağır çok sayıda personel de yaralandı. Bursa Valisi Yakup Canbolat, patlamanın elektrik direğinin dibine bırakılan bir EYP’nin patlatılması ile meydana geldiğini duyurdu.

Patlamalanın ardından A Haber’de değerlendirmelerde bulunan Öğretim Üyesi Abdullah Ağar,Bursa’daki terör saldırısının YPG-PKK tarzına benzediğini ve ya bizzat bu örgütler ya da onlarla iltisaklı yapılar tarafından yapılmış olabileceğini aktardı.

YOĞUN TERÖR SALDIRILARINDAN TERÖRLE ETKİN MÜCADELEYLE BUGÜNE GELİNDİ

Kuzeyimizde bir savaş var. Diğer yandan Türkiye’nin geleceğinin dizayn edilmesiyle ilgili son derece manipülatif hareketler karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle 15 Temmuz darbesi öncesinde bir terör kuşağına girmiştik. Hendek terörü de o dönemlerde yaşanmıştı. Sonrasında hem YPG-PKK hem de işbirlikçileri ve DEAŞ olmak üzere her türlü terör eyleminin altına imza atmıştı.

GÖZDEN KAÇIRILMAMASI GEREKEN DETAY

Bugün ne oldu? Kocaeli’nde 3 tane adam yakalandı. Çekecekleri videolar için bin 500 dolar. Yakacakları her araç için 5 bin dolar vereceklerini söylüyorlar.

EYLEM TARZI YPG-PKK’YI İŞARET EDİYOR

Dün Duran Kalkan’ın bir açıklaması vardı. “Eğer operasyonlar durmazsa terör eylemlerini Türkiye’nin şehirlerine, metropollerine yayacağız”” diyor. Bu tabi PKK-YPG türevi bir yapıyı işaret ediyor.

İlk gözüken veriler eylem tipi olarak da ortaya çıkan video tehdidi itibarıyla da onlar ya da onlarla iltisaklı olanlar tarafından yapılmış olabileceğini söylüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>