Haberde Bursa

Bursa’da Veliler İsyanda! Eğitim Bodruma Düştü!

12.08.2020
367

Yıldırım Belediye Ortaokulu’nda öğrenim gören öğrenciler, yıkık dökük sınıflarda ve bodrum katında ders almak zorunda kalıyor. Yıldırım Belediyesi Ortaokulu 2015 yılında valilik kararı ile ortaokul olarak tahsis edildi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında 2. döneminde okul içinde yapılan tadilatlar sonucunda 7 sınıf daha yapıldı ve 2019-2020 eğitim öğretim yılında ise öğrenci fazlalığından dolayı 5 derslikte bodrum katına yapıldı.

Çocukların zorlu şartlar altında okuduğu Yıldırım Belediyesi Ortaokulu velileri ise bu durumdan epey bir rahatsız. Seslerini duyurmaya çalışan ve bu şartlar altında çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler bir basın toplantısı düzenledi.

VELİLER TEPKİLİ

Veliler adına açıklama yapan Okul Aile Birliği Başkanı Olcay Kavruk, “Biz Bursa Yıldırım ilçesi Şirinevler mahallesi Yıldırım Belediye Ortaokulu velileri olarak toplanmış bulunuyoruz. Okulumuz 01/12/2015 tarihli valilik kararı ile Yıldırım Belediyesi Bilim Merkez’inin 12 derslikti bölümü ortaokul olarak tahsis edilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılından itibaren 4+4+4 sistemine geçilince daha önce Şehit Jandarma Er Selahattin Çırak İlköğretim Okulunda eğitim gören ortaokul kısmı bina yetersizliği nedeniyle açıkta kaldı. Uzak mahallelerdeki okullara gitmek zorunda kaldılar. Biz veliler olarak yaklaşık 1500-2000 adet imza toplayarak ilgili ve yetkili yerlere sesimizi duyurmaya çalıştık. Sonuç olarak valilik kararı ile 2015/2016 eğitim öğretim yılı ikinci döneminde Yıldırım Belediye Ortaokulu olarak eğitim ve öğretime başlandı. 2017/2018 eğitim öğretim yılı 2.döneminde okul içinde yapılan tadilatlar sonucunda kazanılan 7 sınıfla derslik sayısı 19 oldu. 2019/2020 eğitim öğretim yılında öğrenci mevcudunun artması derslik ihtiyacını had safhaya çıkardı. Bunun üzerine bodrum katta depo olarak kullanılan 5 ayrı odaya 50 santimetre kare ebadında cam açılmak suretiyle toplam sınıf sayımız 22 oldu. 2020/2021 eğitim öğretim yılı itibari ile 5.sınıf öğrenci mevcudumuzun fazla olması ve bütün dünyayı Covid-19 salgını sebebi ile okulumuzun fiziki şartlarının daha yaşanabilir olmasını talep ediyoruz.” diye konuştu.

“ŞARTLARIN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Çocuğunu okula gönderen bir başka veli ise “Bu mahallede 1992 yılından beri oturuyorum. 35 bin nüfuslu bir mahalle yaklaşık 400 sokağı var. Ve çocuklarımızı gönderdiğimiz orta okulumuz bu. Şartların iyileştirilmesini istiyoruz.” dedi.

“HANGİMİZ ÇOCUKLARIMIZI BU OKULDA OKUTABİLİRİZ?”

En başından beri süreci takip ettiğini söyleyen CHP Yıldırım Meclis Üyesi Nimet Yıldız: “Biz burasını geçici olarak istedik. Milli eğitim ilçe müdürlüğüne kadar gidip imzaları verdik. Fakat bize arsa bulursanız yaparız dediler. Devlet, okul, sağlık ve eğitim gibi konulara öncelik vermeli ki biz veliler bunun kaygısına düşmemeli. Ben soruyorum buradan? Hangimiz çocuklarımızı bu okulda okutabiliriz.” diyerek tepkisini dile getirdi.

Konuyu başından beri takip eden ve Yıldırım Belediye Meclisi’ne Önergeler veren emekli öğretmen CHP Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Cemil Ocak; “okulun geçici olarak bu binaya taşınması sonrasında Milli Eğitim Müdürlüğü ile yaptığım görüşmeler oldu. Arsa tahsisi istenildi. Konuyu meclise taşıdık ve yardımcı olunmasını istedik. Yıldırım’da kamu alanı yok. Yeni arsalar üretilmesi için Kentsel Dönüşüm’ün tekrar sağlıklı bir şekilde başlatılması lazım. Ancak; bunun kararı Büyükşehir’den geçiyor. Geçmiş dönemlerin yanlış kararları ve meclis üyelerininde imza atarak değiştirdiği imar plan değişiklikleri nedeniyle başlatılan adalet sürecinde verilen mahkeme kararları belediyelerin elini kolunu bağlıyor. Ama ne olursa olsun bu okula çözüm bulunmalı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>