Haberde Bursa

Bursa’da tarihi ayıp! Şehitliğin kapısına kilit!

10.06.2021
210

Olay Gazetesi ‘Söz Sizde’ Yazarı Günay Yumruktay, bir okurunun Bursa’daki tarihi bir köydeki şehitliğin içler acısı halini yansıtan görüntüleri ve mesajını bugünkü köşesine taşıdı…

Yumruktay’a okurundan gelen mesaj şöyle;

Eski adıyla Ahmetbey Köyü şimdiki adıyla Ahmetbey Mahallesi…

Köyümüz 800 yıllık tarihi köklü bir köydür.

Fatih Sultan Mehmet’in oğlu Cem Sultan tarafından vakıf olarak kurulmuş, daha sonraları Osmanlı’ya at yetiştiren Ahmet Bey ismindeki çiftlik sahibinin adı verilmiştir köyümüze.

Daha sonraları 1922 milli mücadele yıllarında Yunan askerleri çekilirken köyümüzden geçmiş ve burada 22 genç evladımızı şehit etmiştir.

Şehitlerimiz anısına yapılmış şehitliğimiz alanında mescid, abdest alma yerleri bulunmaktadır.

Ancak son yıllarda şehitliğimiz ve çevresindeki alan nedendir bilinmez kapısına kilit vurulmuş, ziyaret yapılamadığı gibi tam bir atıl vaziyette kaderine terk edilmiş durumda.

Bu alan içerisinde şehitliğimizin yanı sıra dinlenme ve piknik alanları, banklar mevcut olup, çevreden ziyaretçiler gelmekteydi.

Bölgeyle ilgilenen bir bakıcı da vardı, o da yok artık.

Sonuç olarak, mezbelelik, atıl vaziyette kaderine terk edilen şehitlik ve çevresi, bir takım bağımlıların mekânı haline gelmiş durumda.

Gerek Osmangazi Belediyemizden ve gerekse de Büyükşehir Belediyemizden Ahmetbey Mahallemizdeki bu mesire alanını ve şehitliğin gerekli bakım ve düzenlemelerinin yapılarak mahalle halkımızın ve ziyaretçilerin hizmetine sunulmasını talep etmekteyiz.

Belediyelerimizin bu konuda hassasiyetlerini de bildiğimizden en kısa sürede Ahmetbey Köyü ve şehitliğimizle ilgili gerekli adımların atılacağını ümit ediyoruz. Saygılarımızla.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>