Haberde Bursa

Bursa’da kuaförler ‘Çocuk Gelin’e “Hayır” dedi

06.09.2020
455

Bursa Kuaförler Odası, kapanış gününde BUCOS 2. Kozmetik ve Güzellik Fuarı’na damga vurdu. Kuaförler, Merinos AKKM’de bu yıl 2.’si gerçekleşen fuarda görsel şov ve gösteri ile dikkat çekerken ‘Çocuk gelinlere hayır’ mesajı da verdi.

Bu yıl 2.’si Gerçekleşen ve Merinos AKKM’de düzenlenen BUCOS 2. Kozmetik ve Güzellik Fuarı sona erdi.

Fuar, sektörün önemli temsilcilerini bir araya getirdi.

Kuaförler Odası üyeleri, fuarın son gününe özel gerçekleştirdikleri saç şovu ile Bursa’nın değerlerini modellerin topuzuna işleyerek yok olmaması için çağrıda bulundu.

Kuaförlerin ‘Çocuk Gelin Olmasın, Çocuklar Okusun’ gösterisi de büyük ilgi gördü. Kuaförler sahneye üzerinde ‘ÇOCUK GELİN’E HAYIR! BURSA KUAFÖRLER ODASI 18 YAŞ ALTI ÇOCUK GELİNLERE SAÇ YAPMIYORUZ’ yazan siyah bir kumaş ile çıktı.

Ardından kuaförler temsili çocuk gelin üzerindeki gelinliği parçalayarak üniversite cübbesi giydirdi.

Bursa Kuaförler Odası başkanı Saliha Geçici, etkinlik öncesi açıklama yaptı.

Geçici; “2.sini düzenlediğimiz Bursa Kuaförler ve Güzellik Uzmanları fuarına hoş geldiniz. Bugün son günümüz. Biz sosyal sorumlulukta Kuaförler Odası olarak bir şeyleri vurgulamak istedik. Bu nedir? Bursa’mız ipek hanımızla ipekle meşhur olup bunu dünyaya kanıtlayan Bursa. Bizde bunların kaybolan değerlerini öne çıkarmak istedik. Hatırlatmak istedik. İpek böceği, zeytin, kestane, günebakan çiçeği, şeftali, incirimiz yok oluyor. Hacivat ile Karagöz Bursa’ya özgü. Elimizden geldiğince nacizane biz bu mesleği zaten icra ediyoruz. Topuzları yapan ustalar zaten paylaşımlarını yaptılar. Bizde sosyal sorumlulukta böyle bir şeyleri vurgulamak istedik. Bu görsel şovun ardından ‘çocuk geline hayır’ diye sahne hazırladılar. Çocuk gelinler olmasın, çocuklarımız okusun” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>