Haberde Bursa

Bursa UNESCO Ailesinden Büyük Buluşma! “Bursa’nın Tarihi Değerlerine Sahip Çıkacağız!”

16.05.2022
308

Bursa UNESCO DERNEĞİ tanıtım ve İletişim Komisyonu tarafından, pazar günü Mudanya’da tanışma ve oryantasyon amaçlı bir kahvaltı düzenlendi.

Coşkulu geçen kahvaltıdan sonra üyelere UNESCO’ nun kuruluşu ve kuruluş amacının anlatıldığı bir sunum yapıldı.

Kuruluşu, Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’e kökleri 1945 yıllarına kadar giden UNESCO’nun Bursa için büyük hedefleri var. UNESCO’nun Dünya Belleği kapsamında “Kardeş Okullar Projesi’nde”  Tophane Endüstri ve Teknik Meslek Lisesi bulunuyor.

Kahvaltıdan sonra söz alan, Bursa UNESCO Derneği Başkanı İlker Özaslan;

“Bursa Unesco Derneği, Türkiye’de bir tek Bursa’mızda bulunmaktadır. Bu da bizim için bir gurur kaynağıdır.   arkadaşlıkların buluştuğu, geliştiği sivil toplum kuruluşlarındaki etkinliklerimiz, birer gönüllü hareketi olarak, insanlığa, çevremize, Bursa’mıza yarar sağlamak esası üzerine kurgulanmaktadır. Hepiniz, hepimiz  temiz ve safiyane, insancıl duygularla bu platformlara güç veriyoruz, renk katıyoruz. Baki kalacak olan bu kubbede güzel işler, dostluklar ve hoş sada dan ibarettir. Bursa sevdamız ise bizi motive eden itici gücümüzdür. Bu yolculukta hep birlikte inşallah daha güzel yarınlara yürüyeceğiz.  Bu yolculukta Desteklerinizden dolayı hepinize çok teşekkür ediyorum.

Kısa zamanda çok yol aldık. Ocak ayında 30 olan üye sayımız, şu anda 70 kişiye ulaştı.

Bursa’nın tanıtımı noktasında, Kamu Kurumları ve Belediyelerimizle koordineli bir şekilde çalışarak, bize destek vermelerini  arzu ediyoruz.  Bursa sevdalısı olarak, Bursa’mızın tarihi değerlerine sahip çıkacağız.

Pandemi döneminde etkinlik yapamadık ve bu açığı kapatmak için var gücümüzle çalışıyoruz.

Tatile kadar zamanı en verimli şekilde değerlendirmek adına, seri bir şekilde gezi ve araştırma programları hazırladık.

22 Mayıs pazar günü Karacabey Longoz Ormanları,

27 mayıs Cuma günü BAOB’da Türkiye ‘nin 19 kültür mirası ve Aslantepe’nin anlatılacağı konferans, 29 mayıs pazar günü İznik programı,

12/14 haziran günleri, 35 yıldır kardeş şehrimiz olan,  Almanya Klumbach’dan gelecek olan  misafirlerimizle birlikte Bursa’lı hemşehrilerimizin de katılabileceği, başta Cumalıkızık olmak üzere, araştırma-gezi programları düzenleyeceğiz.

Bursa’nın değerlerini en iyi şekilde tanıtacağız. UNESCO’nun açılımı olan Eğitim, Bilim ve Kültür yolunda çalışmalar yaparak,  Atatürk’ün dediği gibi, “yurtta barış, dünyada barış” sözleriyle yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>