Haberde Bursa

BURSA İÇİN BİRLİK; İlimize Çökmelerine Geçit Vermeyeceğiz!

09.11.2022
187

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Türkiye’nin iklimini yerle bir edecek “İlk Evim Arsa Projesi’ kapsamında Hazine’ye ait, pek çok kuruma tahsis edilmiş alanların TOKİ’ye devredilmesini öngören yazıyı il müdürlüklerine gönderdi. Buna göre Türkiye’nin pek çok ilinde Hazine’ye ait araziler otomatik olarak imara açılmış oldu. Bursa ise yaklaşan tehlikeyi cesur kalem  enbursa.com köşe yazarı Yüksel Baysal’dan gerçeği öğrendi. Baysal yazısında; ” Bakanlık 6 Ekim’de yazıyı yazıyor, 7 Ekim’de sonuçlanmasını istiyor. Bu nasıl bir hız, bu nasıl bir anlayış? 6 Ekim 2022 tarihli yazıda devredilmesi istenen Bursa’nın çeşitli bölgelerindeki yerler şunlar: Bursa Nilüfer Görükle Sakarya mahallesi 5361 ada, 12 parsel, 1 milyon 415 bin 6467 metre kare arazi… Nilüfer İrfaniye’de 125 dönüme yakın arazi… Yıldırım’da 6 milyon 337 bin 847 dönüm Samanlı merası ve çevresinin tümü imara açılmış oldu. Bunun haricinde Yıldırım Samanlı’daki öteki bölgelerinde Hazine’ye ait küçük parseller de TOKİ’ye devredildi. Ayrıca Nilüfer Yolçatı, Kayapa-Çamlık, Osmangazi Yunuseli’nde 25 bin 500 metre karelik hazine arazisi TOKİ eliyle imara açılarak, üzerine konut yapılacak. Bir yandan Bursa yeni sanayi bölgelerinin kurulmasıyla tarım arazileri yok edilirken, öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı eliyle kamuya ait yeşil alanlar konut açılarak, beton mezarlığına dönüştürülüyor. Ne yazık ki Bursa’nın yöneticileriyle, siyasetçileri de durumu seyrediyor.” yazı 08/11/2022 salı saat 19,00’da servis edilmesinden dakikalar sonra siyasi partilerden de peş peşe açıklamalar geldi.

Bursa’da 12 partinin bir araya gelerek oluşturduğu platformdan çağrı! Memleket Partisi, Demokratik Sol Partisi, Doğru Parti, Gelişim ve Demokrasi Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Doğru Yol Partisi,  Türkiye Değişim Partisi, Adalet Birlik Partisi, Cihan Partisi, Genç Parti, Liberal Demokrat Parti ve Bağımsız Türkiye Partisi İl Başkanları tüzel kişiliklerini bir kenara bırakıp bir araya gelerek oluşturduğu “Bursa İçin Birlik” yazılı bir açıklama yaparak başta Belediye Başkanları olmak üzere tüm yetkili makamları sert bir şekilde uyardı.

BURSA İÇİN BİRLİK; “Son zamanlar ülkemizde ve Bursamızda yaşanan trafik terörü ve yangınlar nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yüce milletimize baş sağlığı diliyoruz. Türkiye’nin en verimli cennet ovaları, yaylaları ve meraları Şehircilik Bakanlığı üzerinden TOKİ marifeti ile rant odaklı çevrelere peşkeş çekileceğini yaşanan son devir işlemi ile gördük. Bursa’nın özgün yazarı sayın Yüksel Baysal’ın kaleminden de bize bu peşkeş çeken olayın ayrıntılarını da okumuş olduk. Ankara’nın her zaman üvey muamelesi ile baktığı Bursa’nın kefenlik arazilerinin de kimlere kupon arazi verileceğini de birkaç hafta sonra göreceğiz. Bugüne kadar “hastane yapacağız, okul yapacağız, sağlık ocağı yapacağız” söylemleri ile kamulaştırdıkları arazileri rezidans olarak yaptıklarını biliyoruz. Bunun son örneğini de İstanbul Caddesi Beşyol mevkiinde hep birlikte yaşadık. Nilüfer-Osmangazi-Yıldırım üçgeninde Bursalıların nefes alacağı alanların ikinci bir Doğanbey mantığı ile beton mezarlığına döndürüleceğini düşünmekteyiz, buda biz siyasi partileri son derece endişelendirmektedir. Tarımın amatör lige düşürüldüğü Bursa’da bu arazilerin konut bölgesine döndürülmesi ilimize en az 2 milyon vatandaşımızın yerleşeceği gerçeğini önümüze koyuyor. Biz buradan iki ihtimali görüyoruz. Akla gelen ilki “Kanal İstanbul” nedeniyle boşaltılacak olan nüfusun önemli bir ölçüde Bursa’ya kaydırılması, ikinci ihtimalin ise iç karışıklığı alev topuna dönen İran’dan 5 milyondan fazla insanın ülkemize hicreti. Biz 12 İl Başkanı olarak alınan bu kararın Bursa İli için bir felakete dönüşeceğini düşünüyoruz. Biz buna izin vermeyiz!” ifadelerini kullandılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>