Haberde Bursa

BUFSAD Eymir’de

28.06.2020
980

Eğitimci Yazar Zeki Baştürk; fotoğraf sanatçılarını köyünde ağırladı. İnegöl’ün Eymir köyünde BUFSAD sanatçıları Belgin Yaman ve Ertan Kale ile birlikte izlenimlerde bulunan Baştürk; “Geçmişi 16.yüzyıla dek uzanan Eymir Köyü’nü BUFSAD sanatçıları Belgin YAMAN ve Ertan KALE ile birlikte gezdik. Sanatçı gözüyle gözlemledik, inceledik. Sanatçılarımız, onlarca sözcükle anlatamayacak denli güzellikleri tek bir kare ile anlattılar.

Sabahın erken saatlerinde buluştuk. Sabahın serinliğinde temiz havayı ciğerlerimize çekerek kırlara açıldık . Kuş sesleri eşliğinde meyve bahçelerinin , çilek tarlalarının güzellikleri arasından geçerek yürüdük yollarda. Traktörüyle çift süren bir emekçiyi, yaşı sekseni aşmış ama hala bahçesini çapalayan köylüyü, sırtı kamburlaşmış ama alnı dik , onurlu insanı, sürüsünün başındaki bir çobanı yansıttılar, ölümsüzleştirdiler.

Bir yandan doğayı güzelleştiren çiçeği, meyveyi, kelebeği fotoğraf kamerasına alırken öte yandan gerçek üretici ile söyleşi olanağı bulduk. Harmanlar mevkiini geçerek Kayı Deresi’ne vardık. Kayı Deresi,soyumuzun Kayı Boyu’na dek uzandığını kanıtlarken , ulu çınarlarının heybetli duruşları ile hayranlık uyandırıyor. Hamam arkası diye adlandırılan bölgeden geriye dönerek kısa bir kahve molası verdik.

Kahvelerimizi yudumlarken köyümüzün genç, çalışkan ve başarılı muhtarı ,Kalkınma Kooperatifi Başkanı Nazmi Özen de aramıza katıldı. Karşılıklı tanışmadan sonra muhtarlık odasına geçtik. Atatürk fotoğraflarıyla donatılmış odasında bize yaptığı çalışmaları , projelerini anlattı. Kendisiyle ve başarılı çalışmalarıyla gururlandık, geleceğe yönelik umutlarımızı yeşerttik. Kooperatifçiliğin köyler için , ülkemiz için, Kalkınma için ne denli önemli olduğunun bir kez daha ayırdına vardık.

Söyleşinin ardından köyümüze cansuyu olan , güzellik katan Eymir Göleti’ne gittik. Yeşil ile mavinin büyüleyici buluşmasında kendimizden geçerek derin hülyalara daldık. Oradan kuşbakışıyla köyümüze baktık. Yeşillikler arasında kaybolmuş evleri inceledik. Gölete su veren kaynakları, gölet üzerinde oluşan yakamozları, yüzen balıkları ve kurbağaları seyre daldık. Ne kadar süre geçti? Ne kadar burada kaldık? Ayırdına bile varamadık.

Görsel şöleni, güzellikleri arkamızda bırakarak dönüşe geçtik. Yol üzerinde Osman Ay’ın konuğu olduk. Yeni demlenmiş çaylarımızı içtik. Dinlendikten sonra yeniden köyün içlerine doğru yürüyüşe geçtik. Tarihe meydan okuyan, ayakta kalmak için direnen evlerle hüzünlendik. Yenilenmiş ya da yeni yapılmış evler ile keyiflendik.

Köy insanın içtenliğini , yaşama nasıl tutunduğunu, her yaşta üretken olduğunu gördük, yaşadık, sizler için ölümsüzleştirdik. Köyümle, köylülerimle onur duydum, mutlu oldum.

Köyümüze kadar gelerek her ayrıntıyı objektiflerine yansıtan sanatçı dostlarımız Belgin YAMAN ve Ertan KALE ile ev sahipliği yapan muhtar Nazmi Özen ‘e sonsuz teşekkürlerimi sunarım.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>