Haberde Bursa

Bu ülkenin bir “üç harfliler sorunu” var

07.12.2022
3.364

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu basın toplantısında yaptığı konuşmasında, “Meclis’te kavga çıkabilir, bugüne kadar birçok defa bu hadiseler meydana gelmiştir fakat bunun neticesinde hastaneye birisi sevk edilmiş ve buna sebep olan Milletvekili de “Ben özür falan dilemem, pişmanlık duymam” derse; vay geldi halimize” dedi.

HABER OSMAN ÇETİN

Karamollaoğlu: Bu ülkenin bir "üç harfliler sorunu" vardır

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu basın toplantısında konuştu.

Karamollaoğlu sözlerinde şu ifadeleri kullandı:

“Dün sabaha karşı Meclis‘te cereyan eden bir hadise sırasında darp edilen İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, hastaneye kaldırılmış ve tedaviye alınmıştı.

Bir kalp rahatsızlığı olduğu da söyleniyor. Durumunun iyi olduğu haberini aldım ancak bu darbı gerçekleştiren Milletvekilinin; “Meclis’te bunlar olur, olağan şeylerdir, ben özür dilemeyeceğim.” demesini geldiğimiz noktanın ne kadar vahim olduğunu idrak etme bakımından dile getirmek istiyorum.

Evet, hatalar olabilir, Meclis’te kavga çıkabilir, bugüne kadar birçok defa bu hadiseler meydana gelmiştir fakat bunun neticesinde hastaneye birisi sevk edilmiş ve buna sebep olan Milletvekili de “Ben özür falan dilemem, pişmanlık duymam” derse; vay geldi halimize!

Yani Meclis, kavga mahali olarak görünüyor; bu da normal karşılanıyor.

Hakikaten, Allah akıl fikir versin! Sadece milletvekillerine değil, bu vekillerin başındaki grup başkanlarına da, genel başkanlarına da Allah akıl fikir versin demekten başka çare bulamıyorum.”

SUNİ GÜNDEMLER BİR ‘SİS BOMBASI’ GİBİ KULLANILIYOR

Gerçek gündemler konuşulmasın diye, her gün bir başka suni gündem üretiliyor ve adeta bir ‘sis bombası’ sürekli olarak gündemin orta yerine bırakılıyo diyen Karamollaoğlu sözlerine, “Muhterem arkadaşlarım; işte bu haftanın sis bombası da “marketler zinciri” üzerinden kopartılan fırtına oldu. Ekonomimiz alev almış, kriz her geçen gün daha da derinleşiyor; ama krizle mücadele etmesi gerekenler, krizi değil algıyı yönetmenin peşinde koşuyor” ifadelerini de ekledi.

BU ÜLKENİN “ÜÇ HARFLİLER SORUNU” VARDIR

Karamollaoğlu, “Siz elektriğe, gaza ardı adına zam yapacaksınız, üretim maliyetlerini üç ayda üç katına çıkaracaksınız; sonra ekmek fiyatları artınca fırıncıyı, gıda fiyatları artınca marketçiyi suçlayacaksınız… ‘Üç Harfli Marketleri’ fırsatçılık yapmakla itham edeceksiniz…Çok net ifade ediyorum: Bu ülkedeki en büyük fırsatçı, bu iktidarın bizzat kendisidir! Evet, bu ülkenin bir “üç harfliler sorunu” vardır. O üç harfliler de AKP’dir, MHP’dir ve maalesef RTE’dir! Bu ülkede; zamların da, enflasyonun da, hayat pahalılığının da, yolsuzluğun ve yoksulluğun da tek sorumlusu bizzat Cumhurbaşkanı ve ortaklarıdı” dedi.

BU İKTİDARIN BECERİKSİZLİĞİ VAHİMDİR

Adı geçen marketlere zaten hiç gitmeyen tuzu kuruların şimdi boykot çağrısı yaptıklarını ifade en Karamollaoğlu, “İnsanlara “doları boykot edin” çağrısı yapıp, “kendileri dolar istifleyenler” yapıyor tüm bunları! Fakat bilinmelidir ki, bugünkü hayat pahalılığının sebebi üç harfli marketler değil tek adamlı bu yönetim anlayışının çaresizliğidir. Pahalılığın sebebi zincir marketler değil, MHP’ye prangayla bağlı olan Ak Parti’dir, Cumhur İttifakı’dır; alınan tutarsız kararlar, uygulanan yanlış politikalardır. Daha önce defalarca örnek verdik; enflasyonda, gıda fiyatlarında, enerjide, sefalet endeksinde hep en kötü ülkeler arasındayız. Bazı verilerde ise dünya birincisiyiz; kötülük noktasında! Eğer iktidarın dediği gibi, tüm bu tablonun sorumlusu birkaç marketse vay geldi halimize! Herkes biliyor ki; ekonomiyi bu kadar kırılgan hale getirdiği için bu iktidar suçludur. Bir başka açıdan, eğer ülkedeki ekonominin bu kadar kötüye gitmesine marketler sebep oluyorsa, ekonomi yönetiminde birkaç marketle baş edemeyen bu iktidarın beceriksizliği daha da vahimdir” dedi.

“25 KURUŞUN SİYASETİ”

“İktidar her konuda olduğu gibi bu konuda da halkı yanıltmaya çalışıyor. İktidar, bu marketlerin pahalılığı artırdığını ileri sürüyor. Peki, Tarım Kredi Kooperatifi marketlerindeki fiyatlar, zincir marketteki fiyatlardan çok mu farklı? Aksine bir kısmı, daha da fazla! 25 kalemlik bir alışveriş sepetinde Tarım Kredi marketlerindeki fiyatlar ile malum marketler arasında yalnızca 25 kuruşluk bir fark var. Sadece “25 kuruşun siyaseti”ni yapıyorlar. Enflasyon maalesef bunu da etkiledi, eskiden olsa 3 kuruşluk siyaset derdik… Kira fiyatlarında da ev sahiplerini suçlamıştı aynı iktidar. Çözümü de %25 sınır koymakta bulmuştu. Peki devlet kurumları ve vakıflara ait lojmanlardan neden %100’e varan kira artışı isteniyor?” diyen Karamollaoğlu açıklamasına şöyle devam etti:

“İktidar şimdilerde, başka yeni bir algının hamurunu da şekillendirme çabasında. TÜİK’e göre %85’e varan enflasyon bu ay baz etkisiyle bir miktar düştü gibi gözüküyor. Şimdi önümüzdeki 5 ay boyunca gıda fiyatları %5 artsa bile gıda enflasyonu baz etkisiyle 30 puan düşmüş gibi görünecek. İktidar %10’lardan %80’lere çıkardığı enflasyonu “bakın şimdi nasıl düşürdük” diye tafra atacak ama marketlerdeki fiyatlar artmaya devam edecek. Zaten herkes biliyor ki, TÜİK rakamları da gerçeği tam olarak yansıtmıyor.”

SAYIN ERDOĞAN’I “TÜRKİYE’Yİ KEŞFETMEYE” DAVET EDİYORUM

“Değerli basın mensupları; Sayın Erdoğan’ın muhtemelen sosyal medya profili kişiselleştirilmiş gündemde. Böyle olunca da orada daha çok kendisine yakın olanlar önüne çıkıyor. Onların da büyük çoğunluğu halinden memnun… Sayın Erdoğan da zannediyor ki bütün Türkiye halinden memnun. Fakat Sn. Erdoğan’ın ülkenin gerçek gündemini öğrenmek için yapması gereken tek bir şey var. Kendisine bir teklifimiz var: Sosyal medyadaki profilini; kişiselleştirilmiş gündemden çıkarıp Türkiye gündemine bir alması ve sonra “keşfet”e tıklaması. İşte o zaman her şey ayan beyan ortaya çıkacak, gerçekleri görecektir. Türkiye gündeminin; KHK mağdurlarından, atama bekleyen öğretmenlerden, hayat pahalılığından, yüksek enflasyondan, işsizlikten, adaletsizlikten, liyakatsizlikten, değer kaybeden Türk lirasından, konut krizinden, EYT’lilerden, memur zammı bekleyenlerden, akaryakıta gelen zamlardan ve çok daha fazlasından oluştuğunu bizzat kendisi görecektir. Dediğim gibi, yapması gereken tek şey; “keşfet”ini bir kontrol etsin ve Türkiye gündemine alsın. Bir de öyle yapsın; bakalım Türkiye’de kim halinden memnun!”

2023 YILI; TÜRKİYE’NİN DEĞİŞİM VE DÖNÜŞÜM, ONARIM VE ATILIM YILI OLACAK

“Muhterem arkadaşlarım, kıymetli vatandaşlarımız; artık 2022 yılının son ayındayız… İnşallah 2023 yılı, Türkiye’nin “değişim ve dönüşüm yılı” olacak. 2023 yılı, Türkiye’nin “onarım ve atılım yılı” olacak. Ekonomiden siyasete, eğitimden adalete, her alanda ortaya çıkan tahribatı çok kısa sürede ortadan kaldıracak ve çok hızlı bir şekilde Türkiye’de bir atılım süreci başlatacağımıza inanıyoruz. Bunu Millet İttifakı olarak,  diğer bir tabirle 6’lı Masa olarak gerçekleştireceğiz inşallah. Türkiye’nin bugünkü halini şöyle bir özetlersek; maalesef uygulanan yanlış politikalar ve yürütülen yanlış siyaset tarzı yüzünden; Ülkemiz bugün hiç olmadığı kadar kutuplaşmış ve kamplara ayrılmıştır. Olağanüstü uygulamalar olağan hale gelmiş, baskı ve tahakküm artmıştır. Devletin omurgasını oluşturan kurumlar yıpratılmıştır. Ekonomi dar boğaza girmiş, tarım ve hayvancılık tükenme noktasına gelmiştir. Dış politikada büyük bir kargaşa yaşanmaktadır; koskoca bir ülke sabah bir yana akşam diğer yana savrulur hale gelmiştir. Adalet sistemi iflas etmiş, mağdurlar ordusu oluşturulmuştur. Rüşvet, iltimas, adam kayırma, torpil ve partizanlık sıradanlaşmıştır. Eğitim yazboz tahtasına dönmüş, aile yapısı bozulmuş, suç ve şiddet artmıştır.. Aziz milletimizin geleceği, yanlış yatırımlar nedeniyle ipotek altına alınmıştır. Gençlerimiz gelecekten ümitsizdir ve yarınlara dair umutları kırılmıştır maalesef. Gelir dağılımındaki adaletsizlik her geçen gün derinleşmiş ve  Milli Gelirde işçinin payı azalırken sermayenin payı artmıştır. Yılın daha ilk on ayında dış ticaret açığı 100 Milyar dolara yaklaşmıştır. Cumhuriyet tarihimizde ilk kez 100 liralık ana para için 142 lira faiz yükü 85 milyon insanın sırtına yüklenmiştir. Daha da vahimi, israf ve yolsuzluk had safhaya ulaşmıştır!”

SAADET PARTİSİ 2023 VİZYONU

Muhterem arkadaşlar; her şeyden önemlisi karşı karşıya kaldığımız ahlaki ve manevi tahribattır. Maalesef bugün, bu ülkede inançlı insanların itibarı ciddi manada zedelenmiştir.

Türkiye’yi bu vizyonsuzluktan, bu krizden çıkarmak için 2023 yılı bir fırsattır.

Çok açık ve net olarak söylüyorum: Türkiye’nin Milli Görüş anlayışına ve vizyonuna bugüne kadar hiç olmadığı kadar ihtiyacı vardır.

Bizim vizyonumuz; “Kardeşçe Yaşanılan bir Türkiye”dir:

Kimsenin kimse üzerinde tahakküm kurmadığı, insanlarımızın kendi inanç ve düşüncüleri ile özgürce ve kardeşçe yaşayacağı bir Türkiye inşa etmek zorundayız ve bunu başarmakta kararlıyız.

Bizim ekonomik vizyonumuz; “Kaynakları Gösterişe Değil, Üretime Tahsis Eden bir Ekonomi Modeli”dir:

-Biz bugünkü anlayışın tam tersine; itibardan tasarruf ederek, kaynakları kendi şahsi çıkarlarımıza değil milletin cebine aktaracağız. Biz itibar kazanmak için 5 kuruş para harcamayacağız!

Tüketime ve gösterişe ayrılan kamu kaynaklarını, üretime ve istihdama yönlendirerek, hızlı ve yaygın bir kalkınma hamlesi başlatmakta kararlıyız!

Bizim vizyonumuzda; “Torpil değil Liyakat Esas”tır:

Eğitimden istihdama, kamu ihalelerinden atamalara kadar her alanda adam kayırma, torpil ve iltimas ortadan kaldırılacak; liyakati esas alan adil bir anlayış hakim olacaktır.

İster bize yakın olsun ister olmasın; işi ehline vereceğiz, parti devletini ortadan kaldıracak, milletin partisi konumunda 85 milyonun her birine hizmet götüreceğiz.

İktidarımızda; “Mutlaka Adaleti Tesis Edeceğiz”:

Devletin bekası da, milletin refahı da ancak adalet ile mümkündür.

İdare ve iradede temel ölçüt hukuk olacaktır.

Tüm devlet organları üzerinde hukuk, mutlak bir egemenliğe kavuşturulacaktır.

İktidarımızda hiçbir şart ve konjonktür, hukuk kurallarının ve evrensel hukuk ilkelerinin çiğnenmesini meşrulaştıramayacaktır.

Bu anlayış çerçevesinde; “Kuvvetler Ayrılığı İlkesi Mutlaka Uygulanacaktır”:

Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi’yle birlikte Meclis’in, yürütme üzerindeki denetim gücü elinden alınmış, yürütmeyi denetlemesi gereken yargı da yürütmenin emrine verilmiştir.

Sultanlarda dahi olmayan bir yetki ile bu ülkenin yönetilmesine müsaade edilmeyecektir. Haksızlık yapan Cumhurbaşkanı da olsa, onun karşısında hakkın söylenebileceği bir dönemi özlüyoruz biz. Cumhurbaşkanı da bir insandır, yanlış yapabilir, nefsine kapılabilir; bunu dile getirmek görevlilerin üzerinde bir vecibedir. Zalim sultan karşısında hakkı söylemek en büyük görevdir; bu bizim inancımızın temelidir.

“Üreten ve Hakça Bölüşen bir Ekonomik Sistem”i Hep Birlikte İnşa Edeceğiz:

Biliyoruz ki bugünkü ekonomik sistemin adı rant ekonomisidir. Vergi, zam, faiz, düşük ücret ve düşük taban fiyatları vasıtasıyla, halkın sahip olduğu bütün imkânlar elinden alınmaktadır.

Özelleştirme adı altında, milletin tasarrufları ile oluşturulmuş milli kuruluşlar şaibeli bir şekilde yabancı ve yerli tekellere haraç mezat satılmıştır.

Bunun neticesinde ülke ekonomisinin bel kemiği durumundaki tesisler, güvenlik ve savunmamızla ilgili sektörler dâhil tüm birikimlerimiz milletimizin elinden çıkarılmıştır. İktidara gelince kolları sıvayacak ve bu tesislerimizi sil baştan tekrar inşa edeceğiz

“Emeklilerimizin Yüzünü Güldüreceğiz”:

Ülkemizin en önemli ve maalesef en mağdur kesimlerden birisini emeklilerimiz oluşturmaktadır.

Emekli aylıkları bağlanırken yalnızca kişilerin ödedikleri prim tutarları ve sistemde kaldıkları süre dikkate alınmaktadır. Bağlanan asgari aylıklarla, asgari geçim düzeyi ilişkilendirilmemektedir.

İktidarımızda; açlık sınırı altında aylık alan emeklimiz kalmayacaktır.

Emeklilerimizin maaşlarına her yıl “Refah Payı” adı altında, en az o yılın büyüme oranı kadar ilave zam yapılarak, ekonomik büyümeden pay almaları sağlanacaktır.

Aynı şart ve özelliklere sahip emeklilere ödenen farklı emekli aylıkları arasındaki eşitsizlik giderilecektir.

“Kadına Yönelik Şiddet Son Bulacak”:

Kadına yönelik psikolojik ve ekonomik şiddetin kadınlarımızın mağduriyetleri arasında olduğu bir gerçek olarak ortadadır.

İktidarımızda kadına yönelik her türlü şiddetin karşında duracak, bu konuda asla taviz verilmeyecektir.

Şiddet mağdurlarının mağduriyetlerini gidermek adına, uygulamada mevcut olan her türlü yasal engeli ortadan kaldırmak için gerekli düzenlemeler ivedilikle yapılacaktır.

“Aile Stratejisi” Geliştireceğiz:

Milletin temeli ailedir. Sağlam bir aile yapısı, ülkede huzur, barış ve dayanışmanın teminatıdır.Bu yapıyı korumak ve güçlendirmek için her türlü tedbir alınacaktır.

Aile kurumunun güçlendirilmesi milli bir görev olarak benimsenecek ve bu amaçla “Aile Stratejisi” geliştirilecektir.

Birinci dereceden çocuğa ve aileye zeval getirebilecek ahlakı tahrip edici unsurların önüne geçmek için tıpkı Milli Güvenlik Kurulu gibi “Aile, Çocuk ve Kadını Koruma Yüksek Kurulu” oluşturulması gündeme getirilecektir.

“Engellilerin Önündeki Engelleri Kaldıracağız”:

“Engelliler için Engelsiz bir Türkiye ve Engelsiz bir Dünya” hedefini gerçekleştirmek en önemli hedeflerimizden birisi olacaktır.

Engelli vatandaşlarımıza yaptığımız hiçbir hizmeti bir lütuf olarak görmeyeceğiz.

Rant Odaklı değil, “İnsan Odaklı Çözümler Üreteceğiz”:

Çalıyor ama çalışıyorlar” anlayışına son verecek, çalmadan da çalışabileceğini göstereceğiz.

Asgari Ücrette Açlık Sınırı değil “İnsanca Yaşam” Ücreti Hedeflenecek:

Asgari ücreti açlık sınırı ile ilişkilendirmekten vazgeçecek, Milli Gelirden adil pay alan “İnsanca Yaşam Ücreti”ne dönüştüreceğiz.

“Ülkemizde ve Bölgemizde Barış ve Sükuneti Sağlayacağız”:

D-8’leri etkin hale getirecek ve kesinlikle ülkemizi “Büyük Ortadoğu Projesi”nin bir parçası olmaktan kurtaracağız.

Kısaca söylemek gerekirse;

Biz biliyoruz ki; “Hak gelince, bâtıl zâil olur.”

Ve biz inanıyoruz ki; “Hak gelecek, bâtıl zâil olacak!”

Bu inanç ve düşüncelerle; basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri ve ekranları başında bizleri takip eden tüm vatandaşlarımızı muhabbetle selamlıyor, hayırlı günler diliyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>