Haberde Bursa

Bu Kadınların Haklarını Kim Koruyacak!

06.06.2020
1.704

BU HAKSIZLIĞA, EZİLEN HEMŞEHRİLERİMİZE, YAPILAN USULSÜZLÜĞE DAHA FAZLA KAYITSIZ KALAMADIK!
Yöremiz insanının bildiği üzere Bebüş Tekstil fabrikası Şirin İlçemiz Orhaneli’de istihdam, insanımız için geçim kaynağıdır.
Bizler sizlere bildiğiniz yönünü değilde bilmediğiniz yönünden bahsetmek istemekteyiz.

İşçilerin yatmayan mesaileri, maaşlarında ki kesintileri ve daha bir sürü emek sömürüsünden bahsetmeyeceğiz çünkü bunlar herkesin bildiği fakat bu konuda sağırı oynadığı bir gerçek.

Koronavirüs nedeniyle kapalı olan Bebüş tekstil 1 haziran itibariyle normalleşme sürecinde tekrar faaliyete açılma kararı aldı. Fakat bu alınan karar ile birlikte işçi kadınlarımız yani EMEKÇİ HEMŞEHRİLERİNİZe dedilerki günlüğü 20 TL den çalışacaksınız ve sigorta primleri ödenmeyecek. Çalışmak istemeyene kapı gösterildi. Tehtid edildi. Zaten zor koşullarda çalışan EMEKÇİ KADINLARIMIZ asgari ücretin 4te1 ine çalışmaya zorlandı.

Farklı bir seçeneği olmayan bu ablalarımız boynunu bükerek razı olacak. Asgari ücretle bile ay sonunu nasıl getireceğini kara kara düşünen, çocuk okutan, zar zor ayakta kalmaya çalışan aileler bir zorluğa daha göğüs germek zorunda. Bu hemşehrilerimiz TC vatantadaşı olan her bir işçinin hakkı olan asgari ücretini ve sgk primini haketmiyor mu?

Kendilerinden oy alıp İlçemizin Belediye Başkanı olan sayın Ali Aykurt halkının yanında durmak yerine neden işverenin yanında duruyor? Peki siz bu zor durumda kalan Bebüş işçilerini görmemezlikten mi geleceksiniz? Onlar hakkını arıyamıyor! 20 TL ye de evet diyecekler. Çünkü hiç olmamasından iyidir diye düşünecekler.

Yokluğun ne demek olduğunu yaşamadan kimse bilemez. Ama anlamaya çalışmalıyız. Bu HAKSIZLIK karşısında her birimiz onların sesini duyurmalıyız.

ÇÜNKÜ ONLAR KORKUYORLAR!

Onlar bastırılmış ve sindirilmişler! Değerli Belediye başkanımızın da bu yanlıştan dönüp halkının yanında olmaya çağırıyoruz. Geçmiş dönemlerde de madencilerimiz için yapılan haksızlıklara sessiz kalınmıştı. Artık DAĞLI insanı birlik olmalıdır. Avukatlarımıza, sözü geçen herkese ihtiyacımız var.

HALKIMIZ SAHİPSİZ OLMADIĞINI HİSSETMELİDİR.

Kafamızı kuma gömme zamanı değildir… Zaman halkımızın göz bebeği kadınlarımızın hakkının böylesine yasadışı yollardan, usulsüzce gasp edilemeyeceğini gösterme zamanıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>