Haberde Bursa

BTÜ Öğrencilerinden Teknik Ziyaret

06.12.2022
522

Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ), Denizcilik Fakültesi Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği Bölümü 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının ilk teknik gezisini gerçekleştirdi. Çok sayıda öğrencinin katıldığı teknik gezi TCG ANADOLU’nun inşa edildiği Sedef Tersanesi’nde gerçekleştirildi. 30 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen geziye BTÜ Gemi İnşaatı ve Gemi Makineleri Mühendisliği bölüm başkanı Doç. Dr. Erinç Dobrucalı, Dr. Öğretim Üyesi Naz Yılmaz, Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Özsarı ve Öğr. Gör. Dr. Arman Gülnur katıldı

HABER OSMAN ÇETİN

Tersane saha ziyareti öncesi Denizcilik Fakültesi öğretim üyeleri ile Sedef Tersanesi Stratejik Planlama ve İş Geliştirme Direktörü Fahri Arısoy, İnsan Kaynakları Müdürü Emine Genç Özkan ve Kurumsal İletişim Uzmanı Didem Tandaç üniversite-sanayi işbirliği konularında bir araya geldi. Toplantı sonrasında Sedef Tersanesi Dizayn departmanı çalışanı ve Kaynak Mühendisi Burcu Yiğit’in katılımıyla BTÜ’lü genç gemi inşa mühendisi adaylarına Sedef Tersanesinin tarihçesi, misyonu, vizyonu ve projeleri hakkında sunum yapıldı.

Türkiye’nin, alan ve kapasite bakımından en büyük özel tersanesi olan Sedef Tersanesi’nin aynı zamanda en büyük hacimli özel sektör kuru havuzuna sahip olduğunu belirten Doç. Dr. Erinç Dobrucalı kuru havuzun 1050 ton ağırlığında blok operasyonuna imkân sağlayan 310mX50mX8.3m boyutlarında olduğunu aktardı. Sedef Tersanesi’nin toplam 270.000 m² alanda imalat yaptığını da aktaran Dobrucalı, Tuzla yerleşkesinde 51.000 m², Orhanlı destek sahasında ise 12.000 m² kapalı alanın mevcut olduğunu belirtti.

Gezi yapılan tersanenin 100.000 ton saç işlemesinin yanında 600.000 DWT yeni gemi inşa kapasitesine sahip olduğunu dile getiren Doç Dr. Erinç Dobrucalı Tersane’nin 459. Ar-Ge merkezinin olmasının yanı sıra 7’si devam eden toplam 19 projesi olduğunu ve ayrıca 6 TÜBİTAK proje başvurusunun bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Gerçekleştirilen projeler hakkında detaylı bilgilerin verildiği gezide, inşa edilen gemiler Ticari ve Askeri kriterlere ayrılarak yapım aşamaları öğrencilere aktarıldı. Programın ana konusu olan Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi (LHD) TCG ANADOLU hakkında önemli bilgilerin de verildiği gezi öğrencilerin saha gezisiyle sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>