Haberde Bursa

BOZDEMİR: “NAKLİYE MALİYETLERİ VATANDAŞIN CEBİNE YANSIYACAK”

16.03.2022
826

Bursa’da taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren Gölyazı Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozdemir akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla birlikte nakliye maliyetlerinin ciddi derecede arttığı ifade ederek, “Bir araç 100 kilometrede 38 litre mazot yakıyor. Nakliye maliyetleri maalesef vatandaşın cebine doğrudan yansıyacak, enflasyonu tetikleyecek” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşıyla yükselen brent petrol fiyatları, akaryakıtta zam olarak kendini gösterdi. Akaryakıt zamlarının en çok etkilendiği sektörler ise ulaşım ve taşımacılık oldu. Bursa ve  İstanbul’dan Türkiye’nin birçok noktasına lojistik ve kargo alanında 83 aracıyla hizmet veren Gölyazı Kargo’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Bozdemir artan maliyetlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Nakliye maliyeti artışların vatandaşın cebine otomatik olarak yansıdığını belirten Bozdemir, “Yılbaşında 12 buçuk lira olan motorinin fiyatı bugün 20 lirayı geçti.  Ukrayna-Rusya savaşının getirdiği belirsizlikle birlikte akaryakıt fiyatlarında ani değişiklikler kargo fiyatı vermemizi zorlaştırıyoruz. Bizim araçlarımız 650 litre yakıt alıyor. Yakıt fiyatlarını hesapladığımızda bir deponun dolması için 15 bin liraya yakın ödeme yapıyoruz. Bir araç 100 kilometrede 38 litre mazot yakıyor. Güncel fiyatlar üzerinden hesaplarsak bu da kilometrede 9 liraya yakın bir miktar yapıyor. Özellikle mart ayı içerisinde gelen peş peşe gelen zamlar ile birlikte günlük fiyat belirlemeye başladık. ÖTV ve KDV indirimi beklentimiz devam ediyor. 2021 yılında döviz kurundaki hareketlilik üretim paydaşlarını nasıl etkilediyse bu yılda yaşanan petrol krizi ile birlikte gelen belirsizlik sektörü ve vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Gölyazı Kargo olarak elimizden gelen fedakarlığı göstermeye devam edeceğiz.” İfadelerini kullandı.

“SEKTÖRDE YÜZDE 60’LIK BİR DARALMA OLDU”

Artan maliyetler nedeniyle ambar lojistik ve ambar sektöründe yüzde 60’lık bir daralma meydana geldiğini ifade eden Bozdemir, “2021 yılında yaptığımız çoğu sözleşme akaryakıt fiyatlarından dolayı iptal oldu. Önümüzü göremediğimiz için firmalara teklif göndermekte zorluk çekiyoruz. Firmalar önceden palet ve koli şeklinde mal gönderirdi şimdi ise biriktirip öyle yolluyorlar. Piyasanın düzelmesi için akaryakıt fiyatlarının rayına oturması gerekiyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>