Haberde Bursa

Biz Umut’a Talibiz!

15.07.2020
368
İYİ Parti’de Bursa İl Kongresi ile ilgili takvimin netleşmesi ile birlikte il başkan adayları da çalışmalarına hız verdi. Kongre sürecini değerlendiren başkan adaylarından Selçuk Türkoğlu, “Bursa’da özellikle yeterli ve etkin bir muhalefet eksikliğini gördüğüm için adayım.” dedi.

İYİ Parti Bursa’da salgın nedeniyle ara verdiği ilçe kongrelerini tamamladı, gözler İl kongresine çevrildi. 9 Ağustos 2020 Pazar günü yapılacak olan İYİ Parti Bursa İl Kongresi’nde başkanlık için yarışacak olan Selçuk Türkoğlu, delege ziyaretlerini sürdürüyor. Çok adaylı kongre sürecini değerlendiren Türkoğlu, il başkanlığına neden aday olduğunu da açıkladı.

“ÇOK ADAYLI İL KONGRESİ”

Çok adaylı il kongresinin demokrasi şöleni içinde gerçekleştirileceğini söyleyen Türkoğlu, İYİ Parti’nin Türkiye’nin umudu olduğunu savundu. Türkoğlu, “Şu anda hem parti teşkilatlarına hem de parti delegelerine yönelik faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Demokrasi şöleni havasında geçeceğine inancımız tam. Çünkü İYİ Parti demokrasinin nefesiz kaldığı tek adam rejiminin ülkeyi topyekün çoraklaştırdığı bir süreçte, çöldeki vaha gibi ülkemiz adına bir umut oldu. Bu umudu yeşertmek zorundayız. İYİ Parti uzun yıllar siyasette bulunan partiler aksine mahallelerden üyeler bazında ilçe delegelerini sandık kurarak seçti. İlçe kongrelerinden sonra da çok adaylı bir il kongresi yapacağız. Kongremizi demokrasi şöleni şeklinde geçeceğini, iyileri daha iyi yapmak için yarışacağımızı düşünüyorum.” dedi.

“ETKİN MUHALEFET İÇİN ADAYIM”

Bursa’da etkin muhalefet sıkıntısı yaşandığı için aday olduğunu söyleyen Selçuk Türkoğlu, şöyle konuştu:

“Bursa’da özellikle yeterli etkin bir muhalefet eksikliğini gördüğüm için adayım. Milletimiz bize İYİ Partiye muhalefet görevini verdi. Muhalefet ve denetim görevi aslında bizim bir tercihimizden ziyade milletimizin bize yüklediği bir sorumluluk. Bu sorumluluğu yerine getirmek için alanda, sokakta olmak sessizlerin, hakkı yenilenlerin sözcüsü olmak için adayız. Geçmişte bu manada bir faaliyet gösterdik. Tecrübelerimiz var. Bursa’nın bütün sokaklarında ve bütün mahallelerinde milletin sesi olmak adına bu süreci yürüteceğimizi düşünüyorum.

“İKTİDARA TALİBİZ”

Türkiye’de her an ve ne zaman seçim olacağı belli değil. Diri ve güçlü teşkilatlarımızla ve inançlı kadrolarımızla buna hazır olmamız lazım. Millet adına Türkiye’de yeniden demokrasiyi yeşertmek, yeniden güçlendirilmiş iyileştirilmiş parlamenter sistemi tesis etmek ve yeniden geleceğe güvenle bakan Türkiye’yi inşa etmek için mücadele edeceğiz. İYİ Parti, 20 yıldır iktidar olan partinin alternatifi olarak Türkiye’nin özelde de Bursa’nın umudu olacak. Biz bu umuda talibiz”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>