Haberde Bursa

Bitci Racing Pilotu Vedat Ali Dalokay İtalya’da İlk Sezonunu İkinci Olarak Tamamladı!

08.11.2022
1.315

Misano gece yarışında elde ettiği podyum derecesi ile rakiplerini geride bırakan Dalokay, ilk uluslararası sezonunda büyük başarı elde ederek adından söz ettirdi.

Coppa Italia Turismo 2022 sezonu geçtiğimiz hafta sonu ünlü Misano World Circuit’te yapılan final hafta sonu ile tamamlandı.

Tüm sezonu pilotları Vedat Ali Dalokay ve Demir Eröge ile takip eden, bir yarışta Türkiye Şampiyonu Turgut Konukoğlu’nun da start alarak podyum derecesi elde ettiği Bitci Racing, organizasyonun adından en çok söz ettiren ve sürpriz başarı olarak değerlendirilen takımlarından oldu.

Misano final yarışı öncesi takımın başarılı sporcusu Dalokay, sezon başından beri gösterdiği performans ve gittikçe yükselen grafiği ile 2 zafer ve pole position derecesi kazanmış, bu başarıları ile üçüncü yarışta şampiyonluğunu ilan eden Rocca’nın ardından ikincilik için mücadele eden üst grupta yer almıştı. Şampiyonanın start aldığı pistlerde defalarca yarışmış rakiplerinin arasından sıyrılarak 5 Kasım’da koşulan efsanevi Misano gece yarışında yaşanan kıran kırana mücadeleden genel klasman üçüncülüğü ile çıkan ve bayrağımızı dalgalandıran yetenekli pilot bu derecesi ile şampiyonada ikinciğe yükselmiş oldu.

6 Kasım Pazar günü start alan son yarışta da yedinci sırada start alan pilot, başarısını tekrarladı ve hafta sonunun ikinci podyum derecesini hem genel klasmanda hem grubunda üçüncü olarak elde etti.

Bu sonuçlarla takip ettiği ilk uluslararası sezonda, Türkiye Pist Şampiyonası ile çakışan bir yarışta start alamayan, yarış eksiğine rağmen ikincilik derecesi elde eden Vedat Ali Dalokay, Misano’dan dönerken ‘Yurtdışında takip ettiğim ilk sezon bana İtalya’nın en önemli pistlerinde deneyim ve güzel anılar bıraktı. Sponsorlarım Stafu, 2A Mühendislik, Fly-Inn, Rehau, Sonia, Jeneratör İletişim, Local Cups, EvBodrum ve aileme teşekkür ederim. Onların desteği, takımımın deneyim ve özverisi elde ettiğim başarıda çok önemli yer teşkil ediyor. Hedefim bu sene başladığım uluslararası kariyerimi geliştirerek devam ettirmek.’, dedi.

Takım Direktörü İbrahim Okyay ise, ‘Bir Türk takımı olarak Avrupa’daki 14. Sezonumuzu da başarı ile tamamlamış olduk. Takım olarak edindiğimiz değerli tecrübeleri Türk pilotlarına aktarabilmek ve onların başarılarında pay sahibi olduğumuzu hissetmek bizler için büyük bir motivasyon ve mutluluk kaynağı oluyor. Tüm ekibimize, sporcularımıza, sponsorlarımıza ve bizleri destekleyen takipçilerimize teşekkür ederiz.’, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>