Haberde Bursa

Bitci Racing 2022 Türkiye Pist Şampiyonası’nı 4 Sporcusu ve Audi Yarış Otomobilleri ile Domine Etti

29.11.2022
1.909

Motor sporları sahnesine 2021 yılında çıkan takım, başarı serisini Türkiye Pist Şampiyonası Maxi Grup Pilotlar Şampiyonluğu ve Takımlar Şampiyonluğu ünvanları ile sürdürdü.

Çağdaş Holding ve Çağdaş Çağlar’ın ülkemizde motor sporlarını geliştirme ve uluslararası arenada başarı kazanma vizyonu ile 2021 sezonunda kurulan Bitci Racing, ilk sezonunda 3 branşta toplam 5 şampiyonluk elde ederek adından söz ettirmişti. Yükselen başarı grafiği ile uluslararası arenada tanınan bir marka haline gelen takım, çıtası yüksek bir motor sporları markası olma yolunda ilerleyerek 2022 sezonunu da başarı ile tamamladı.

3 hafta önce Coppa Italia Turismo sezonunu genel klasman ikinciliği ile taçlandıran Bitci Racing, geçtiğimiz hafta sonunda da Gençlik Spor Bakanlığı ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından İzmir ve Körfez yarış pistlerinde gerçekleştirilen 5 ayak ve 10 yarıştan oluşan 2022 Sezonu Avis Türkiye Pist Şampiyonası final yarışları için pistteydi.

Maxi grupta Audi yarış otomobilleri ve sporcuları Turgut Konukoğlu, Barkın Pınar, Zekai Özen ve Seda Kaçan ile yarışan Bitci Racing, 10 yarışın hepsini kazanarak genel klasmanda ilk dört sırayı elde etti.

Aynı zamanda toplam 27 yarışçı ve 4 takımın mücadele ettiği Türkiye Pist Şampiyonasında Bitci Racing, pilotlarının topladığı puanlarla 2022 Türkiye Pist Takımlar Şampiyonluğu’nun da sahibi oldu.

26-27 Kasım tarihlerinde İzmir’de yapılan 2022 sezonunun son yarışları güzel bir hava ve yoğun izleyici kitlesi ile gerçekleşti. Cumartesi günü koşulan ilk yarışta pole pozisyonundan start alan Konukoğlu birinciliği elde ederken aynı zamanda İzmir Ülkü Park Yarış Pistinin yeni şampiyona kurallarına göre olan rekorunu, 1:04.102’lik derecesi ile kırmış oldu. Pınar’ın elde ettiği ikincilik ve genç yetenek Özen’in kazandığı üçüncülük ile podyumu dolduran takım, Pazar günü de aynı başarıyı tekrarlayarak sezonu güçlü bir şekilde tamamladı.

Takım Direktörü İbrahim Okyay, ‘Bitci Racing bu sezon 7 sporcusu, 4 Audi yarış otomobili ile 5 farklı seride, 18’i yurt dışında olmak üzere toplam 28 yarışta start aldı. Özellikle sporcumuz Vedat Ali Dalokay’ın İtalya’daki ilk sezonunda güçlü rakiplerinin önünde kazandığı Şampiyona genel klasman 2’liği sporumuz adına önemli bir başarı oldu. Turgut Konukoğlu ise üst üste ikinci Türkiye Şampiyonluğunu ilan etti ve bu yıl deneyim kazanmak için start aldığı Avrupa yarışından da podyum derecesi ile dönerek tüm takımımızı gururlandırdı. Bu sezon takım için, Türkiye Pist Şampiyonasında 30 yıl aradan sonra yarışan ilk kadın pilot olan Seda Kaçan’ı desteklemek ve 4 kez Türkiye Karting Şampiyonu olmuş 16 yaşındaki Zekai Özen’i hem Türkiye’de hem de İtalya’da yarıştırarak otomobil kategorisine geçişine destek olmak önemli projelerdi. Bu projeleri gerçekleştirmiş olmaktan da büyük mutluluk duyuyoruz.’ dedi.

Bitci.com ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları VavaCars, Glasurit, TurkRent, FikirMedya, İzeltaş ve Sparco’dur.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>