Haberde Bursa

‘’BEST OF RUMELİ 2021’’ ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

29.10.2021
1.772

İstanbul Rumeli Üniversitesi katkılarıyla Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen BEST OF RUMELİ ödül töreni geçtiğimiz gün Cemal Reşit Rey Konser Salonunda gerçekleşti. 26 farklı kategoride Rumeli’nin enlerinin seçildiği gecede siyaset, sanat, spor ve bilim dünyasından ünlü isimler de yerini aldı.

Rumeli Üniversitesi öğrencilerinin ve Rumeli Balkan Dernekleri federasyonu gençlik kollarının görevli olduğu gecede, en iyi akademisyen, en iyi radyocu, en iyi film, en iyi çıkış yapan şarkıcı, en iyi influencer, en iyi şarkı, en iyi gazeteci, en iyi magazin programı, en iyi müzik kanalı, en iyi yazar ödülleri gibi 26 isim 357.000 kişinin oylarıyla sahiplerini buldu.  Yılın en iyi filmi ödülünü alan “Annemin Yarası” film yapım ekibi ödüllerini Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nazlı Hilal Balcı’dan alırken yılın en iyi akademisyeni ödülünü Prof. Dr. Yusuf Hamzaoğlu adına kızı Prof. Dr. Melahat Pars, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. H.Tamer Dodurka’nın elinden aldı.

Rumeli Kültürünü yaşatmak, çağdaş, vatana millete bağlı, yardımsever, Atatürkçü nesiller yetiştirmek ve tarihini bilen, kararlı, bireyleri topluma kazandırmak hedefiyle çalışan İstanbul Rumeli Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Nazlı Hilal Balcı ; BEST Of Rumeli Ödül Töreni hakkında;  “Uzun ve yıpratıcı bir pandemi döneminde iki yıl sonra yeniden bir araya gelebilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Hem öğrencilerimizle buluştuk, hem de bu tür organizasyonlara yeniden yüz yüze başladık. Biz üniversite olarak her daim Rumeli Balkan Dernekleri Federasyonun ve Rumelililerin yanındayız. Bu gece ödül alan herkesi tebrik ediyorum, Rubafed’e bu güzel organizasyon için teşekkür ediyorum. Ayrıca, bu akşam burada bizi en iyi şekilde temsil eden öğrencilerimize ve organizasyonda görev alan Radyo, TV ve Sinema Bölümü öğretim elemanlarımıza teşekkürlerimi iletiyor ve sevgilerimi sunuyorum’’ dedi.

Rektör Prof. Dr. H. Tamer Dodurka ise ‘’Rumeli kültürünü yaşatan ve gençlere anlatan bir üniversitenin Rektörü ve aynı zamanda Rumeli damadı olmaktan her zaman onur duyduğunu ifade ederken; “Rumelili olmak için yalnızca Rumeli topraklarında doğmak gerekmiyor, çağdaş ve yenilikçi olmak, Atatürk’ün söylediği gibi “hayatta en hakiki mürşit ilimdir” sözünü özümsemek ve benimsemek, dost olmak ve Rumelili hissedebilmek de Rumelili olmaktır. Bu organizasyonda yer alıyor almaktan çok mutluyuz, her zaman da Rubafedle beraberiz“  diyerek sözlerini tamamladı.

ÖDÜL SAHİPLERİ

En İyi Duayen Sanatçı Muammer Ketencioğlu, En İyi Rumeli Müziği Yapan Sanatçı Rumelili Doğan, En İyi Radyo Program Yapımcısı Hopsa Ayhan, En İyi Ulusal Radyocu Emre Mutlu Radyo D, En İyi Kadın Oyuncu Demet Evgar, En İyi Erkek Oyuncu Can Nergis, En İyi Gazeteci Yalçın Bayar, En İyi Kadın Sanatçı Gülçin Ergül, En İyi Erkek Sanatçı Özgün Uğurlu, En İyi Yazar Alev Alatlı, En İyi TV Programcısı Güneri Cıvaoğlu, En İyi Sporcu Melih Mahmutoğlu, En İyi Akademisyen Profesör Yusuf Hamzaoğlu, En İyi Modacı Perihan Akı, En İyi Film BKM Annemin Yarası, En İyi Senarist Gani Müjde, En İyi Aranjör Serkan Balkan, En İyi Rumeli Albümü Suzan Kardeş, En İyi Rumeli Kültür Elçisi Serkan Çağrı, En İyi Çıkış Yapan Rumeli Ses Sanatçısı Rumeli Ayhan, En İyi Sosyal Medya Fenomeni Belma Karaköse, En İyi Elena Ristevska Makedon Sanatçı, En İyi Boşnak Sanatçı Hanka Paldum, En İyi Arnavut Sanatçı Big Mama, En İyi magazin Programı Kanal D Magazin, En İyi TV Müzik Kanalı Dream Türk.

Ödül töreni, ödüllerin takdimi, ünlü konukların şarkıları ve dans gösterilerinin ardından Rubafed Başkanı Kamuran Atakan tarafından gecenin sponsorlarına takdim edilen teşekkür plaketleri ile sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>