Haberde Bursa

Barolardan ‘Çoklu’ Eylem!

08.07.2020
447
Bursa’da ‘çoklu baro düzenlemesi’ eylemi Bursa Barosu çoklu baro düzenlemesine karşı bir araya gelerek Kent Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi.Bursa Barosu çoklu baro düzenlemesine karşı Kent Meydanı‘nda bir araya geldi.

Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun, AK Parti ve MHP‘nin Meclis’e taşıdığı ‘Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Baro Başkanı Avukat Gürkan Altun, “Uzun zamandır topyekün mücadele etmekteyiz. Hükümet tarafından hazırlanarak TBMM’ye sunulan ve adalet Komisyonu’nda kabul edilen yasa tasarısına itirazlarımızın ne kadar haklı olduğu bu süreçte ortaya çıkmıştır.” dedi.

“Çoklu baro sistemi, tehlikeli sorunlar yaratacaktır”

Altun sözlerine devam ederken, “Yasa tasarısının birçok sakıncası bulunmaktadır. Avukatlık Kanununun 77’inci maddesinde yapılan değişiklikle 5 binden fazla avukat bulunan illerde asgari 2 bin avukat ile bir baro kurulabilir hükmü getirilerek çoklu baro sisteminin önü açılacaktır. Bu düzenlemenin birçok tehlikeli sonuları bulunmaktadır. Her şeyden önce birilerinin siyasi ve etnik kimliğine, inanış biçimlerine göre farklı barolar oluşacaktır. Örnek vermek gerekirse iktidara yakın bir baro mensubunun taraf olduğu davada hakimlerin neredeyse 4’te 3’ünü oluşturan ve kıdemi 5 yılın altında olan çoğu genç hakim ve savcının bu baroya kayıtlı avukatların duruşmalarında karar vermekte zorlanacğaı açıktır. Birçok vatandaş avukat tutmak istediği zaman davasını kazanabilmek adına o günün iktidarına yakın baroya mensup avukat tutmak isteyecektir. Hatta birçok meslektaşımız ekonomik sebepler nedeniyle iktidara yakın baroya gitme durumunda kalacaktır. Bilindiği üzere HSK, avukatlık mesleğinden de hakim ve savcı alımı yapmaktadır. İktidara yakın barolara yakın avukatların hakim ve savcı olarak atanmaları halinde geçmiş dönemlerde yaşanan benzer sorunlarla da karşılaşacaktır.” diyerek açıklamada bulundu.

Açıklama sonrasında Bursa Baro Başkanı Gürkan Altun ve avukatlar Kent Meydanı’ndaki merdivenlere oturarak ellerindeki pankartlar ile eylemlerine devam etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>