Haberde Bursa

Bakacak Çaycısı Valilik Önünde Kendini Yaktı!

13.08.2020
5.680

Adı Fikret Güven. Bakacak Çaycısı olarak biliniyor. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı canlı yayınlarla Türkiye’nin gündemine oturdu. Hak arama mücadelesindeki samimiyeti ve onca baskıya karşı dik duruşuyla gönülleri fetheden Fikret Güven’in paylaşımları bir anda yüzbinleri aştı.


Milyonların gönlünü fethederek, desteğini arkasına alan Bakacak Çaycısı hak arama mücadelesinde tek başına bırakılınca Heykel’deki Bursa Valiliği kapısı önünde Vali Nihat Canpolat’ında şahit olduğu ortamda kendisini yaktı. Vali korumalarının müdahalesi ile üstü söndürülen Fikret Güven polisler tarafından Muradiye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Vücudunda 3’cü derece yanıklar oluşan Fikret Güven’in sağlık durumu iyi.

Bakacak Çaycısının dinmeyen ızdarabının hikayesi

Çevresin de “Hacı abi” olarak sevilen Fikret Güven 2017 yılında Milli Parklar Bölge Müdürlüğü sınırları içinde Bakacak Seyir Tepesi’nde Büyükşehir Belediyesi’ne ait olan 4 metrekarelik seyyar çay ocağını 3 yıllığına kiralamış. Burada 1 ve 1.5 TL’ye çay satmaya başladığında, Uludağ’daki cafe ve restoranlar çayı 10 kahveyi de 30 liradan satıyorlarmış. Zaman içinde diğer işletmelerin şikayetleri sonrası Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, Bursa Valiliği, Turizm Müdürlüğü ve tabii ki Büyükşehir Belediyesi ile sıkıntılar yaşamaya başlamış. Büyükşehir Belediyesi seyyar çay ocağını büfeye dönüştürdü diyerek, sözleşmenin feshini istemiş. Milli Parklar Bölge Müdürlüğü’de Bursa Valiliği’ne “Bu adam buraya yakışmıyor diyerek” (sakallı ve takkeli olduğu için) şikayet etmiş. Çıkmamakta direnince bu sefer yıldırma ve tehditler devreye girmiş. Önce Bakacak yolu topraklarla kapatılmış, ardından elektriği ve suyu kesilmiş. Sürekli zabıta ve jandarma ekipleri tarafından zabıtlar tutulup, cezalar kesilmiş.Öüm tehditleri almaya başlamış.

Süreçte Bursa Valisi Yakup Canbolat ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la yüz yüze görüşmüş. Sosyal medya paylaşımlarında bu görüşmelerinde kendisinin istenmediğini açıkça anlatması üzerine kamuoyu tepkisi oluşunca Başkan Alinur Aktaş “kamuoyu açıklaması” ile bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve mağdur pozisyonuna büründüğünü söyledi.

Bakacak Çaycısı da bunun üzerine paylaşımlarını sıklaştırıp, sözlerini daha da sertleştirdi.

Bursa halkına seslenerek, çok sıkı bir kamuoyu baskısı oluşturan Bakacak Çaycısı; “Uludağ’da bir çete var. Devletin gömleğini giyip de menfaat çetesine hizmet edenler var “dedi. “Uludağ sizin, burada 10 liraya, çay 20-30 liraya kahve içmek istemiyorsanız, kazıklanmak istemiyorsanız yerinize sahip çıkın” dedi.

“Uludağ’daki Bakacak Çaycısını yedirmeyeceğiz diye bastırın” dedi. Bastırdılar. Videolarını paylaştılar.

“Sesimizi Cumhurbaşkanı Erdoğan duysun. CİMER’e yazın” dedi. CİMER’e binlerce şikayet gitti.

“Burayı çakallara, kurtlara kaptırmayacağım” dedi, “Ben bu yola baş koydum. Ölümse ölüm. Hapishane ise hapishane. Gider yatarım. Ah mis gibi alır Kur-an’ı Kerim’imi okur, hafız olur çıkarım” dedi.

“Beni tehditlerinizle, avukatlarınızla yıldıramazsınız” dedi.

“Beni yalnız bırakmayın” dedi.

“Burayı bu çakallara yedirmem” dedi.

Ve gerçekten de “yedirmedi”.

Yürüttüğü bu amansız mücadelede en tepe noktaya ulaştı. Çünkü “size şimdi bir müjde vereceğim” dediği son paylaşımında kendisini Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun arayıp” sıkıntılarını gidereceğiz inşallah” diye söz verdiklerini söyledi.

Ama Bakacak Çaycısı Büyükşehir’in sözleşmesini fes edildiğini söyleyerek kendini alev topuna döndüren eyleme imza attı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>