Haberde Bursa

BAĞIMSIZ MÜZİSYEN NOVA NORDA: “DUYGULARIMI ANLAMAK İÇİN BESTELER YAPIYORUM”

25.05.2022
219

Bağımsız müziğin en sevilen isimlerinden Nova Norda, kariyerinin ilk albümü “Paralel Evrende Dünya Tarihi”ni geçtiğimiz günlerde dinleyiciyle buluşturdu. 2018’den bugüne 25 single yayınlayan sanatçı, yedi şarkılık albümüyle ilk adımını attığı yeni müzikal yolculuğunu Milliyet Sanat’ın Mayıs 2022 sayısında Eda Solmaz’a anlatıyor. Duygularını anlamak için besteler yaptığını söyleyen Nova Norda “Popülerlik, gereklilik gibi bir amaç uğruna değil, öncelikli olarak kendi yaratıcılığım, entelektüel tatminim ve keyfim için işler üretmeye çalışıyorum. Keyif alınca dinleyicilere, izleyicilere de bu yaratıcılığın ürünleri güzel dönüşler yaratarak yansıyor bence,” diye ekliyor.

“Çok çekingendim!”

İlk albümünün heyecanını yaşayan Nova Norda, kurumsal kariyerimi bırakıp müzik yapmaya karar verme serüvenini anlatırken çekingenliği nedeniyle “Nova Norda” mahlasını kullanmayı tercih ettiğini söylüyor: “Müzisyen olarak hayatımı sürdürebilir miyim emin değildim, bu nedenle kendi ismimle yayınlansın istemedim. Çok çekingendim! Şimdi bu kararı vermenin benim için ne kadar doğru olduğunu görüp o zamanki çekingen ama yine de risk alabilen hâlime çok şükrediyorum.”

“O mücadeleyi nasıl aşmak istediğimle ilgili şarkılar yazıyorum.”

Bütün şarkılarını, zorlandığı bir konuda güçlü hissedebilmek için yazdığını söyleyen Nova Norda bu nedenle hepsinin içinde bir mücadele olduğunu anlatıyor: “O müca­deleyi nasıl aşmak istediğimle ilgili şarkılar yazıyorum. Dertle­rimiz ortak olduğunda, dinleyicilerden de bu duygular karşılık görüyor. Benim gibi hayattaki mücadeleleri aklıyla, fikriyle göğsünde yumuşatma­ya çaba sarf eden çok kişi varmış meğer! Her seferinde çok şa­şırıyorum buna.”

“Sanatın dünyayı değiştirebilecek en güçlü araçlardan biri olduğuna eminim.”

“Sanat bize, insan olmaya dair çok temel duyguları, hiçbir bilimsel makalenin ifade edemeyeceği bir dille hissettiriyor. Kendimizi daha iyi tanımamıza, etrafa daha çok empatiyle yaklaşmamıza alan sağlıyor,” diyen başarılı müzisyen sözlerine “Bu nedenle sanatın dünyayı daha yaşanılır bir hâle getirecek en güçlü araçlardan biri olduğuna eminim,” diye devam ediyor.

Eda Solmaz imzalı röportajın tamamı Milliyet Sanat’ın Mayıs 2022 sayısında…

Kitabevlerinde, marketlerde, Getir’de ve dijital uygulamalarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor.

Bilgi için:         milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>