Haberde Bursa

ATATÜRK’E VE SİLAH ARKADAŞLARINA MİNNET VE ŞÜKRANLA.

19.05.2022
452

Geçmiş dönemin CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; 19 Mayısın önemine vurgu yaptığı yazıda;

Buğday; “Ülkemizi işgal eden tüm emperyalist işgalci güçlere karşı bağımsızlık meşalesini bu gün Samsundan yakarak yola çıktılar.
19 Mayıs, bağımsızlık, özgürlük ve barış içinde yaşama arzu ve kararının; aydınlık bir geleceğe olan inançla kurtuluş ataşenin yakıldığı günün adıdır.
Dünya liderimiz, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı bu özgürlük ve barış amaçlı meşale gençliğe emanet edilerek bu günün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı olarak kutlanmasına karar verilmiştir.
Bu nedenle Dünya Lideri, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve bu toprakları canlarını feda ederek koruyan bütün kahramanlarımızı saygı, sevgi, şükran ve minnetle anıyorum.
Bu kutlu ve anlamlı günü kutlama görevinde yıllarca görev yapmış bir öğretmen olarak, yurtsever, çağdaş, akıl ve bilim yolunu seçmiş öğrencileri yetiştiren bir insan olarak bir kez daha teşekkürlerimi ve saygımı ifade ediyorum.
Bu gün gerici ve çağ dışı bir anlayışın kendilerine yaşamı dar ettiği ve geleceklerini ellerinden alınan gençliğe diyorum ki:
“Gençler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sizlere bir bayram ve bağımsız bir ülke bıraktığının bilinciyle davranın. Hiçbir baskı ve hukuksuz yönetime boyun eğmeyin.
Çünkü sizler bizlerin umudu ve geleceğimizin mimarlarısınız.
Asla korkmayın ve haksızlıklar karşısında susmayın.
Düşünen, araştıran, sorgulayan ve akıl bilim yolundan ayrılmayan Gençlik, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramınız Kutlu Olsun.
Faşistlerin öğretmenlik mesleğini 1402 sayılı bir uydurma yasayla mesleği elinden alınan ama asla Öğretmenlik ruhunu kaybetmeyen.” ifadelerini kullandı…
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

>